Stevige verkoudheid

Geen Coronavirus, maar ik heb wel een flinke verkoudheid meegenomen uit India! Het positieve is dat het wel een goede verklaring is waarom de laaste duurlopen zo ontzettend beroerd gingen. Het jammere is natuurlijk wel dat ik na twee weken India + 1 week flink verkouden nu al 3 weken op rij geen echte lange duurloop meer gedaan heb.

Afgelopen vrijdag was het op zijn ergst, en daarom had ik besloten om een paar dagen rust te nemen, en mijn geplande duurloop te vervangen door een wandeling met Maaike. Ook zondag nog even uitgeziekt, en hopelijk kan ik maandag avond weer een duurloop doen, en sluit ik daarmee de “rust” periode af.

Ondertussen staat er ook waarschijnlijk weer een nieuwe wedstrijd op de kalender. Het is de endurance day in Hamme, en een beetje afhankelijk van hoe de lange duurlopen komende weekenden gaan, wordt het daar de 50, 80 of 100 Kilometer. Ik hoop uiteraard dat ik fit genoeg ben voor een 100K, maar met een finish op 1 van de andere afstanden ben ik ook al heel tevreden want zal toch vooral een training zijn.

Dus hopelijk komende weken nog flink wat kilometers maken, en dan proberen blessure vrij te blijven. Ik zag oog dat er 1 Juni eenmalig een marathon in Breda georganiseerd wordt, Mogelijk gaat die ook op de planning. Omdat er kort daarna geen ultra’s gepland staan, zou ik dan eens kunnen proberen mijn PR op de marathon wat te verbeteren.

Maar eerst dus even de focus op komende maand….komende wedstrijd…

Weer terug…

En we zijn ondertussen al weer bijna een week terug thuis…
Een heel geslaagde training gehad, en beide cursussen goed kunnen volgen. Voorlopig ook nog zonder virussen/parasieten etc., maar ik ben nog wel heel erg vermoeid, enb ben de laatste twee dagen ook flink verkouden.

Maar gelukkig kan ik weer gewoon hardlopen over de weg, met normale termperaturen, en dan neem ik die extra wind graag voor lief. Helaas was de lange duurloop van afgelopen zaterdag wel een beetje een domper, want hoewel ik er flink naar uitgekeken had, moest ik na ongeveer 10KM mijn plannen bijstellen, en er een 21KM duurloop van maken.

Daarna een dag niets gedaan, maar maandag nog een keertje gaan rennen, en dat ging al een stuk beter. Zal toch wel de combinatie jetlag en drukke werkzaamheden geweest zijn, want ik moet sinds afgelopen maandag volle bak aan de gang met een nieuw team, en ook de huidige werkzaamheden lopen door. De vrije dagen zijn voorlopig van de baan, en dat is egenlijk wel jammer. Qua timing wel goed, want gelukkig zijn de meeste werkzaamheden bij Randy afgerond, en probeer ik vanaf nu de vrije tijd wat meer te gaan wandelen en trainen.

Ja…en dan nog helaas steeds een beetje geblesseerd. Gelukkig niet heel veel last van tijdens het lopen, dus ik ga er van uit dat het vrij onschuldig is, en het gewoon lang duurt voordat het is genezen. Mocht het erger worden ga ik weer langs de huisarts, en dan maar weer verder kijken.

Dus eigenlijk is het moment nu aangebroken om de trainingen serieus op te gaan pakken, en ik ga dat vanaf nu ook doen. Zondag wil ik weer eens proberen een ontspannen 34K te lopen, en door de weeks een aantal keren 15K+

India – GOA

Ondertussen ben ik in GOA aangekomen voor een advanced Python en Mongodb training. Voor de tweede keer in GOA(Panjim), en er is in de tussentijd niet veel veranderd.

Onderweg heb ik niet veel gemerkt van maatregelen tegen het Coronavirus, en ook in de kranten krijgt het hier niet veel aandacht. Er staat af en toe iets vermeld op de vierde of vijfde pagina, dus blijkbaar maakt men zich hier een stuk minder zorgen dan de rest van de wereld. Dit komt denk ik omdat ze hier nogal wat gewend zijn, want de “Varkensgriep” is een N1H1 virus, en daar hebben ze zowel in 2009, 2018 als in 2019 een uitbraak gehad, en daar is het sterfte percentage een heel stuk hoger dan dat van van deze griep.

De temperatuur is hoog (c.a. 30 graden), maar het luchtvervuiingspercentage is hier ten opzichte van de rest van India heel erg goed. Vandaar de keuze voor GOA, want bijv. Shimla en Dehradun waar ik ook al een keer geweest ben zijn ook erg goed, maar een stuk moeilijker te bereiken.

Tot nu toe heb ik nog niet heel erg veel gezien, en buiten een paar wandelingen ben ik nog niet veel buiten het hotel of het studie centrum geweest.

Gelukkig hebben ze hier net zoals in Shimla een loopband, en deze heb ik ondertussen ook getest. Wel een beetje jammer dat er geen airco was, dus bij een temperatuur van 28-30 graden vond ik het na een uurtje goed geweest.

Daarna gelijk een liter water opgedronken, want die had ik er wel uitgezweten. Niet veel van de blessures gemerkt, maar dat komt vooral omdat er nogal wat demping in zo’n band zit denk ik.

De eerste cursus is ondertussen afgewerkt (Advanced Python), en daar heb ik veel van opgestoken. De tweede duurt 5 dagen. Als het goed is heb ik dus nog donderdag een halve dag vrij om bij te komen, en wat dingen te bekijken…..

Zaterdag avond direct na de les richting het strand gewandeld, maar het laatste stuk een taxi genomen omdat het donker werd, en dan is het levensgevaarlijk om langs de weg te lopen.

Vandaag (zondag) ook les, en ik hoop vanavond weer eenuurtje te kunnen rennen op de loopband….