Nog 4 dagen……

Gisteren voor de laatste keer bij de fysio langsgeweest. Hierna een zwemtraining gedaan, op een hele lage intensiteit. De rugklachten lijken iets af te nemen, dus hopelijk zet dat de komende 4 dagen nog een beetje door.

Deze week nog 1 keer fietsen (vandaag denk ik, kan ik gelijk mijn fiets nog een keer helemaal uit testen), en misschien morgen nog een duurloopje van c.a. 7KM.
Zaterdag een parcoursverkenning op de fiets, en misschien een beetje loslopen in Hannover.

De weersverwachtingen zijn helaas niet best.

 

Alhoewel….niet helemaal betrouwbaar, en volgens de ene website toch een 7 als cijfer 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat wordt vrijwel zeker afzien tijdens de eerste twee onderdelen. Gelukkig is een lage temperatuur wel lekker tijdens de marathon. Mocht mijn rug een beetje meewerken, dan hoop ik in ieder geval de marathon zonder te wandelen te finishen. Verder heb ik eigenlijk alleen als doel er een goede training van te maken. In Almere maar eens kijken of er een scherpe tijd weg gezet kan worden.

Training week 21

Nog een paar dagen, en dan is het zo ver….

Met de blessure gaat het nog niet zo goed. Weinig vooruitgang. Pluspuntje is wel, dat voornamelijk de meeste pijn in de ochtend (net na het uit bed komen) is, en hierna gedurende de dag beter wordt. Vanavond fysio, en daarna zwemmen.

 

 

 

 

 

Afgelopen week rustig aan gedaan, vanwege het afbouwen voor de wedstrijd.

Ma – Hardlopen 7KM (hierna fysio)
Di -Zwemmen
Wo – Fietsen 40Km
Do – Zwemmen Galder
Vrij – Rust (wandelen)
Za – 92Km fietsen (31KM/u gemiddelde snelheid)
Zo – Zwemmen Galder
Ma – 7KM hardlopen

De fietstraining van afgelopen zaterdag ging super. De eerste 30KM was de gemiddelde snelheid nog 29,4 – dus de overige 62 KM heb ik met een gemiddelde van c.a. 31,5 KM/u afgewerkt ondanks de flinke wind.

Zondagochtend met John om half 9 vertrokken, en c.a. 2,5KM gezwommen in de Galderse meren.

Deze week nog een paar dagen rustig aan, en dan zaterdag vertrekken naar Hannover. (Eerst vrijdag nog een 25 jarige bruiloft…..) Schijnt wel een heel stuk frisser te worden….

 

 

 

 

 
Vanavond half 7 fysio, en daarna zwemmen. Mijn fiets gaat vandaag ook naar Martens, om mijn disc wiel af te laten stellen. Ga vrijwel zeker niet starten met het dichte achterwiel, maar wil toch deze week even een uurtje trainen om te kijken of het veel scheelt.

Nog 11 dagen…..

Het aftellen begint op te schieten nu. Herstel van de blessure gaat iets te langzaam naar mijn zin, maar gelukkig zit ik in de afbouwfase van de voorbereiding. Geen al te zware trainingen meer dus, wat goed uitkomt.

Gisteren goed kunnen zwemmen. Vanavond fietsen, en morgenavond op de fiets naar Galder om een stuk in het open water te gaan zwemmen.

De looptrainingen beperk ik, en waarschijnlijk wordt de eerste pas a.s. weekend.

De pijn in de onder rug is zo goed als weg. Af en toe nog wel een pijnscheutje bij een verkeerde beweging, maar daar maak ik me verder weinig zorgen over.
Wel nog steeds last van de uitstraling naar mijn linkse been. Vooral smorgens na het opstaan is dit erg pijnlijk. Hopelijk nemen deze klachten ook snel af.

Zoals het er nu naar uit ziet ga ik in ieder geval starten. Zwemmen zoals vorige keer in een rustig tempo, en dan proberen op de fiets een leuke tijd weg te zetten. Lopen zal helemaal afhangen van de status van de blessure, en van het weer….. Als het even heet is als vorig jaar in Neerpelt (30 graden), dan wordt het meer rustig joggen.

Eigenlijk gaat het er gewoon om, mijn tweede hele zonder al te veel problemen uit te lopen. In September wil ik wel diep gaan (als ik helemaal blessure vrij ben), om in Almere tijdens het NK een goede tijd weg te zetten.

Training week 20

Deze week een echte pechweek. Voor de tweede keer heb ik ingeschreven voor Leuven, en voor de tweede keer moet ik me afmelden. Vorige keer had ik even tijd om aan het idee te wennen, want toen was het vanwege een operatiee, maar nu kwam het toch wel totaal onverwachts…..

Maandag – Zwemmen in Galder (open water op de fiets heen en terug)
Dinsdag – Zwemmen binnenbad
Woensdag – Rustig fietsen
Donderdag – 4,5KM lopen
Vrijdag – Wandelen
Zaterdag – 130KM fietsen
Zondag – 1 uur zwemmen buitenbad / 7KM hardlopen

Niet echt een schema voor wat de zwaarste trainingsweek voor een hele triathlon hoorde te zijn.

Gelukkig ging het lopen en zwemmen vandaag al wel oke. Af en toe pijn scheutjes, en ook overdag continu een zuerende pijn, maar ik kan in ieder geval alle sporten doen (al is het hardlopen dan nog zeer voorzichtig).

 

  De fietstocht van afgelopen Zaterdag

Niet strarten in Leuven

Helaas is de blessure toch te ernstig om zondag te starten in Leuven.

Ondanks het intapen, is het niet te doen om te hardlopen.

 Ik ben de laatste dagen continu aan het dubben over wel / niet starten in Leuven, maar eigenlijk is er maar 1 juiste beslissing….. 
Zojuist een email naar de organisatie gedaan om me af te melden.

Fysio

Gisteren gezwommen, en hoewel ik bij vlagen flnke pijnscheuten in de rug kreeg, lukte me het uiteindelijk toch om een sessie 500 meter aan een stuk te zwemmen. Voor de rest blokjes van een baantje of 4 gedaan.

Vandaag om 8:00u naar Dynamico, voor een behandeling.

 

 

 

 

Eerst flink wat gepraat om een goede diagnose te kunnen stellen, en uiteindelijk eensoort behandelplan gemaakt. In principe komt het neer op het volgende:

1:Beetje de spieren los proberen te krijgen, en de rug intapen zodat extra ondersteuning tijdens de wedstrijd a.s. zondag gegeven wordt.

2:Zondag doe ik de wedstrijd, en wanneer het te pijnlijk wordt stop ik.

3:Maandag avond heb ik weer een afspraak, en gaan we kijken wat er nodig is om de 3e Juni zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Eventueel ook aandacht aan de stijve spieren/gewrichten.

Ondertussen is het eeerste punt afgewerkt, en zit ik nu met een ingetapete rug te werken. Voelt al wel iets beter. Vanavond rustig een stuk fietsen.

Weer rugpijn

Gisteren met Charles op de fiets naar Galder voor een eerste duik in het open water dit jaar.

18:00 uur vertrokken vanaf de rotonde tussen Etten leur, Rijsbergen en sprundel.
Fietsje aan de boom gelegd, en toen het wetsuit aangeschoten.
Daarna voorzichtig het water in.
Na een paar minuutjes helemaal onder, en toen begonnen we met zwemmen.

……viel tegen…….

Na een paar slagen voelde ik een flinke pijnscheut in mijn rug.  Kon daarna nauwelijks mijn benen hoog genoeg krijgen. Ook het kijken (hoofd uit het water halen) viel tegen, want dit voelde ik direct in mijn rug.

Kon Charles niet bijhouden, en kreeg na een kwartiertje al flink last van koude voeten. Nadat we terug waren (zo’n 40 minuutjes gezwommen denk ik), omgekleed (was een hele trage wissel).

Helaas bleven mijn voeten ijskoud, en bijna gevoel loos. Onder de douche kwam het gevoel weer terug. Erg vervelend het syndroom van Raynaud.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Fenomeen_van_Raynaud

Vannacht nog steeds erg veel last van mijn rug. Morgen een afspraak bij Dynamico. Hopelijk kunnen ze het nog fixen voor zondag…….

Het weerbericht is in ieder geval redelijk. Wel regen, maar toch wat betere temperaturen wat in mijn geval erg belangrijk is.

  Wo Do Vr Za Zo Ma
Zonneschijn (%) 30 50 30 30 30 40
Neerslagkans (%) 70 30 50 60 80 70
Neerslaghoeveelheid (mm) 0/5 0/1 0/2 0/2 1/8 0/8
Minimumtemperatuur (°C) 6 1/3 5/7 7/11 8/12 9/13
Middagtemperatuur (°C) 11 12/13 14/17 16/19 17/21 16/21
Windrichting NW O O ZW O NO
Windkracht (bft) 4 3 4 3 3 4

Training week 19

Afgelopen week zag de training er als volgt uit:

Maandag – 11KM hardlopen
Dinsdag – Zwemmen
Woensdag – Fietsen 90 Minuten
Donderdag – 22KM hardlopen
Vrijdag – Rust
Zaterdag – 5u10 fietsen (150KM)
Zondag – c.a. 2 uur heel rustig fietsen

Lange duurtraining lopen (donderdag) viel tegen. Mogelijk door het slechte (on)weer.

Lange fietstraining zaterdag ging wel goed. 1 gel + 1 energy bar genomen. Niet de 180KM kunnen doen, omdat ik half 2 thuis moest zijn. Het was of een uur langer in bed, of een uur langer fietsen. Gekozen voor een uur extra bedrust, omdat ik deze week regelmatig pas laat naar bed kon, en weer om 5 uur op moest staan.

Misschien vanavond zwemmen in open water(Galder). Even kijken of Charles mee gaat, en of John intresse heeft.

Vooruitzicht Leuven:
Qua training zit het wel goed denk ik, en de vorm begint ook wel te komen. Maar…..met deze temperaturen 2,5 KM in open water zwemmen heb ik toch flink schrik van. Ik weet niet hoe mijn handen en voeten zullen reageren (syndroom van Raynaud) op de koude temperaturen. Ook weet ik niet hoe e.e.a. geregeld is in Leuven, vanwege de twee wisselzones. En dan komt er nog bij dat er wat heuvels in het traject zitten, en da’s ook iets waar ik nog geen ervaring mee heb. Deze week ben ik van plan om met een paar “collega’s” alvast een verkenningsrondje te doen in Leuven. 

Aangepaste wedstrijdplanning

De volgende twee wedstrijden zijn komen te vervallen:
13 Mei 2012 6 uur van steenbergen (ultraloop)  ==> ga ik niet starten ivm moederdag
Juni 2012 1/3 triathlon Oud Gastel ==> dat weekend moet ik heel het weekend beschikbaar zijn voor mijn Belgische klant = super jammer

De wedstrijden waarvoor ik nu ingeschreven sta, of nog in ga schrijven:
20 Mei 2012 Halve triathlon Leuven


 

 

 

3 Juni 2012 Wasserstadt Triathlon Hannover Limmer


 

 

 

 

 

 

8 Sep 2012 NK Triathlon Almere

 
Oktober 2012 Herfstmarathon Etten Leur
Dec 2012 Belgisch Kampioenschap Winterduathlon Kasterlee

 

 

 

 

 

 

 

 
Afgelopen maandag alvast wat koolhydraten in geslagen voor de komende twee wedstrijden. 3 dozen squeezy gel’s (30 stuks) + 10 repen powerbar’s.

Training week 18

Afgelopen week, beetje rare week in verband met de Mei vakantie. (Koninginnedag + 1 Mei vrij vanwege de klant in Belgie en daar 3 dagen bij aan geplakt zodat ik ook wat in de tuin kon klussen).

Maandag – koninginnedag – rustdag.
Dinsdag – Hardlopen naar Hoeven, daar 2,5KM gezwommen, en hardlopend terug
Woensdag – Fundering uitgegraven 🙂 + anderhalf uur fietsen met John
Donderdag en vrijdag geen training ivm betonstorten en vrijdag dagje Oberhausen in Duitsland
Zaterdag snelle duurloop van 24KM
Zondag 5u en 20 minuten fietsen voor c.a. 150KM

Fietstraining zondag ging erg slecht. Mogelijk vanwege de lange duurloop een dag van te voren, of de hoeveelheid alcohol op zaterdag avond, of de korte nacht daarna, of de harde wind……

Afgelopen zaterdag een MTB besteld bij Martens tweewielers. (Sponsor ICT-OKE BV bedankt!!)

Het is de LTD – SL geworden:

 

 

 

 

 

Dus direct na de hele van Almere kan ik me goed gaan voorbereiden op de Hel van Kasterlee. Deze keer met een fatsoenlijke fiets, dus ben benieuwd….heb er nu al zin in.

Deze week moet ik standbye staan voor Toyota. Eigenlijk was ik van plan een keer in open water te gaan zwemmen, maar ik denk dat dit geen goed idee is. Mijn open water doop voor dit jaar zal denk ik volgende week in Galder worden, zodat ik alvast een paar meter heb kunnen maken voordat ik de 20ste Mei in Leuven ga starten.