Planning 2019

Deze week starten de inschrijvingen voor de xtreme triathlons weer!

Ik ga weer inschrijven voor de Norseman, en mogelijk ook voor de Celtman.
Die laatste twijfel ik nog wel een beetje over, omdat ik die al een keer gedaan heb, en dus eigenlijk liever een ander doel, maar van de andere kant was het een geweldige wedstrijd.

Omdat mijn 10e (en misschien wel de laatste) hele triathlon eigenlijk iets heel speciaals moet worden, zou ook nog een ultra triathlon tot de mogelijkheden kunnen behoren. Qua budget goed te doen, en er zijn nog plaatsen beschikbaar. Eerst de inschrijvingen voor de Norseman afwachten, en daarna kijken wat het definitieve plan gaat worden… Spannend dus weer komende weken….

Verder komt de 100 Mijl al behoorlijk dichtbij, en ik krijg er steeds meer zin en vertrouwen in!!
Het herstel ging heel goed na de 100K van vorig weekend, en de lange duurloop van zaterdag ging ook lekker. Het doel was om niet harder te gaan dan 6:30/Km en dat heb ik dan ook precies gelopen op die 30KM.

Gisteren nog naar E.L. gegaan met Maaike om Randy en Jan aan te moedigen.
Bij de finish van de 10 kwamen we ook Els en Michel tegen, dus dat was weer heel gezellig!
Hele leuke dag gehad, en mooie prestaties van Randy en Jan!
Ik had wel een beetje spijt dat ik zelf niet ingeschreven had, maar….supporteren was ook heel leuk.

Deze week gaat het vroeg donker zijn, dus….weer tijd om met een lampje op de bossen in te gaan.

ISU 2018 (102KM ultratrail)

De ISU zit er weer op.

Eigenlijk verliep alles in de voorbereidingen perfect.
Vrijdag na een beetje file hier en daar waren we aangekomen bij ‘De Pompstee’, het B&B waar we twee kamers geboekt hadden. Na het ophalen van de startnummers zijn Maaike, Marian, Jan en ik gaan eten bij de “3 Heren”. Hierna terug, en de spulletjes weer klaar gezet, en niet veel later (rond 21:00u) naar bed gegaan

Zaterdag ochtend half 5 liep de wekker af, en kort daarna zaten Jan en ik aan een lekker ontbijtje.
Ondanks de zenuwen smaakte het goed, en in ieder geval al wat koolhydraten ingenomen voor het eerste stuk van de lange tocht die ons te wachten stond.

6 uur werden we weg geschoten. De ultratrail was begonnen. Op een paar snelle starters na, ging een grote groep weg op een tempo van rond de 6 minuten per kilometer. Na ongeveer een half uurtje begon het veld zich al een beetje te splitsen, en niet veel later liep ik vooraan in een groep van c.a. 15 man.

Gelukkig werd ik iets later weer ingehaald, want navigeren in het donker is niet mijn sterkste kant, dus ik was blij dat iemand anders dit verder op pakte.
De eerste 15 kilometer waren zo voorbij, en toen het op een gegeven moment wat lichter begon te worden besloot ik mijn hoofdlampje uit te zetten.
Of het door het gefriemel aan het lampje kwam, of door het mindere zicht in de toch nog wat schemerige omgeving weet ik niet, maar ik zag een wortel over het hoofd, en lag weer eens in de berm. Mijn rechtse knie had de klap opgevangen, en…dat deed pijn….
Even hinkelen, daarna weer lopen, en na een paar minuten was de pijn gelukkig weer overgegaan in een beetje een branderig gevoel op mijn knie.

Bij WP1 even gestopt voor een paar bekers sportdrank, en mijn hoofdlampje weer opgeborgen.
Daarna kwam best een zwaar stuk, met flinke stukken los zand. Bij 43KM stond WP2, en daar heb ik mijn waterzak bijgevuld, en wat gegeten.
En weer verder…. Een paar kilometer verderop stonden Maaike en Marian, dus even kort doorgegeven hoe het ging, en weer door.


Dit traject werd op een gegeven moment ook vrij zwaar, vanwege de lange stroken gras waar we overheen moesten.

De laaste kilometers voor WP3 ging het tempo al flink achteruit, en ik was blij dat ik bij de post even kon stoppen. Helaas was de cola op, waar ik eigenlijk de laatste kilometers wel naar uitgekeken had, dus toen maar wat sportdrank genomen.
De waterzak weer bijgevuld, en weer door naar WP4. Ik had uitgerekend dat ik op 9 en half uur in totaal bij de 80KM zou zijn, en dat klopte precies.
Als ik door zou gaan, zou ik dus nog ruim 8,5 uur over hebben voor de overige 47KM.

De kilometers tussen de 60 en de 80KM gingen niet meer zo lekker, en ik voelde ook al wat blaren ontstaan op mijn voeten. Marian en Maaike vertelden me dat Jan helaas buiten zijn schuld om, moest besluiten om verder te gaan met de 102KM ipv de 127KM, en zo een tweede plaats op moest geven vanwege ontbrekende lintjes op de route.

Zelf twijfelde ik al even wat ik zou gaan beslissen bij de 80KM, maar eenmaal daar aangekomen kon ik de verleiding niet weerstaan om verder te gaan naar de 102KM. De lus van 25KM zou nog veel tijd gaan kosten, en alhoewel een finish ruim binnen de 18uur zelfs rustig wandelend nog moest kunnen leek het me niet verstandig om het nu te doen. Alles deed al flink pijn, en dingen forceren voor een 127KM finish zou ik gedaan hebben als dit de laatste wedstrijd was, maar het hoofddoel moet natuurlijk nog komen. Even doorgegeven aan de organisatie dat ik ging wisselen naar de 102KM, en toen dat geregeld was vertelde men dat ik op dat moment 10e lag.

Dus bij WP4 even bijgetankt, en een praatje gemaakt, en daarna rustig verder, met nog een 100KM loper.
De eerste paar KM gingen weer wat beter, maar daarna werd het de combinatie wandelen-lopen, en uiteindelijk vooral wandelen.
Een paar uur later ging ik na 12:46:21 over de finish. Mijn PR van 2016(101KM tijdens Limburgs Zwaarste) in ieder geval ruim verbeterd, en heel tevreden dat ik zonder veel problemen deze 100KM uit kon lopen.

3 42 Hans Schoonen 12:46:21

Dus…weer een heel leuk weekend gehad, lekker gesport in een hele mooie omgeving, en met een heel goed gezelschap, en heel erg tevreden met mijn finish!!

Ook nog even wat gerekend, en dit zou voor de 100 Mijl kunnen betekenen dat ik, als ik binnen 24uur wil finishen, c.a. 11 uur over zou hebben voor de resterende 60KM wat neer komt op 11 minuten per kilometer(makkelijk rekenen). Dus als ik het tempo nog wat laat zakken in de eerste helft, moet een finish binnen de 24uur misschien lukken, maar sowieso is finishen het doel.

30 Jaar getrouwd

Gisteren (14 Oktober) was wel een hele speciale dag, want toen was het precies 30 jaar geleden dat ik getrouwd ben met Maaike!!
Dit konden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan, en we hebben er samen met de kinderen en aanhang een hele leuke dag van gemaakt.
We zijn naar Lieshout gegaan, het dorp waar de Bavaria brouwerij staat, en nadat we eerst een hele leuke kevertocht gedaan hebben, kregen we een rondleiding, en hierna afgesloten met (flink wat) bier, en een Brouwerij burger.
Prachtig weer, en super gezellig. Hele leuke dag gehad!

Vorige week al een beetje gas terug genomen na de singel loop.
Dinsdag ben ik samen met Marcel nog een keer naar de Galderse meren gegaan om te zwemmen.
Ik denk voorlopig de laatste keer dit jaar, want het werd al erg vroeg donker, en het was ook al vrij koud.
De rest van de week dus niet te veel gedaan, en op zaterdag mijn lange duurloop ook nier verder dan 21KM gelopen.
Deze begon trouwens heel erg zwaar, maar na verloop van tijd ging het lekkerder.

En dan wordt het nu flink spannend, want nog een paar dagen, en dan is het tijd voor de eerste echte uitdaging van dit jaar….

Indian Summer Ultra:
Nog:weeks 00 days 0 4 hours 2 0 minutes 2 9

De Indian Summer Ultra (ISU). Gelukkig is er dus een mogelijkheid om te switchen van afstand bij het 80KM punt, want ik twijfel nog steeds heel erg of het verstandig is om de volle 127KM te doen, of de afstand bij te stellen naar 100KM.

Voor de geplande 100 mijl in December maakt het denk ik niet veel uit, alhoewel het natuurlijk wel goed zou zijn om te weten hoe ik me voel na 127KM trailen.
Van de andere kant moet ik niet helemaal gebroken aankomen, dus een nieuw PR op de 100KM is misschien ook een leuke uitdaging.

Ik moet nog wel wat een paar dingen uitzoeken en regelen voor de wedstrijd…
*Wat stop ik allemaal in de drop bag
*batterijen voor mijn hoofdlampje
*Voeding
*Wel of geen sport drank
*Welke kleding
enz. enz.

Hopelijk kan ik volgende update in ieder geval samenvatten hoe ik gefinished ben tijdens de ISU, want uistappen vanwege een blessure heb ik daar al een keer gedaan in 2016.
We gaan het zien…

Singelloop Breda 2018

Met minder dan twee weken voor de Indian Summer Ultra, stond afgelopen zondag de singelloop van Breda weer op het programma.
Jan, Maaike en ik waren weer op tijd in Breda. De 10KM was net gestart, en daar stonden we toch wel met enige verbazing te kijken naar het grote aantal lopers wat gestart was.
En dan zie je in de achterhoede ook nog pacers van 1u10 voorbijkomen, vergezeld van af en toe een loper met een Camelback…..tja..er is de laatste jaten veel veranderd op loopgebied.

Dus even wachten totdat we over kunnen steken naar Lades, het DRV honk waar we ons startnummer op kunnnen halen, en ons om kunnen kleden.
Zoals altijd weer top geregeld door DRV!

We nemen afscheid van onze supporters  Maaike en Els, en wandelen naar het startvak. Het duurt deze keer wel heel erg lang voordat we er in mogen, en wat blijkt….we staan ook nog eens helemaal aan de verkeerde kant. Dus achteraan sluiten, en dan daarna toch nog proberen een beetje naar voren te raken, alhoewel dat niet overal gewaardeerd wordt.

14:00u gaat het startschot, en we zijn vertrokken. Het lijkt of ik op maandagochtend onderweg ben naar Brussel, want ook veel te veel langzame weg gebruikers die alle ruimte volledig in beslag nemen. Gelukkig mag je hier zowel rechts als links inhalen, maar toch…
Deze keer duurt het heel erg lang voordat ik enigzinds wat ruimte krijg, en na ongeveer 3 kilometer kan ik eindelijk fatsoenlijk lopen.
Ik loop iets voor de pacers van 1u35, maar bij 4KM loop ik er al weer achter, en stel de plannen voor 1u35 weer terug bij.
Excuses genoeg(weer een jaar ouder, 3KG zwaarder dan vorig jaar, vorige week zaterdag een marathon getraind etc.), maar vooral het doel om heel te blijven zorgen er voor dat ik in ieder geval vrolijk verder ga, en plan b ga volgen.
Zorgen dat de volgende groep pacers van 1u40 mij niet inhalen is het nieuwe doel. Halverwege rond de 11KM  valt het me nog even op dat ik veel mensen weer begin in te halen die waarschijnlijk allemaal te snel gestart zijn, en dat is ook altijd wel fijn.
En dan ineens zie ik kilometer bordje 17…ja…….dat gaat snel zo’n halve marathon.
Ik ga wat rekenen, en dacht nog even de tijd van vorig jaar te kunnen verbeteren, maar 1km later werd ik een beetje slapjes, en vond ik het eigenlijk weer goed geweest.
Even teruggeschakeld, en de laatste kilometer uitgejogd en genoten van de sweer in Breda!
Onderweg zag ik Jan al bij Lades staan, en die heeft weer eens een keer laten zien dat ie een echte all-rounder is, want hij heeft 1u26 gelopen!!!

Dus kort samengevat weer een hele leuke gezellige wedstrijd. Heel erg tevreden met hoe het verliep, en blij dat ik er weer zonder blessures doorheen geraakt ben!

Interval Time   Chiptime Pace    Gun Time Gun Pace
Start  2:00:50PM 
100m   2:01:19PM 00:00:30 04:55 min/km 00:01:09 11:25 min/km
5K    2:23:20PM 00:22:31 04:31 min/km 00:23:10 04:38 min/km
10K   2:46:41PM 00:45:52 04:36 min/km 00:46:31 04:40 min/km
15K   3:10:13PM 01:09:24 04:38 min/km 01:10:03 04:41 min/km
20K   3:34:25PM 01:33:35 04:41 min/km 01:34:14 04:43 min/km
Finish  3:39:48PM 01:38:59 04:42 min/km 01:39:38 04:44 min/km

 

Verder afgelopen week niet heel erg veel gedaan, want moest een ingewikkelde installatie doen voor de klant.

Zaterdag ben ik nog met Maaike op pad geweest, en lekker gewandeld in Lille (Belgie)

En nou dus het echte werk binnen een paar weken….ben benieuwd…..zin in!!!!

Oktober 2018

En het is weer Oktober.
Deze maand twee wedstrijden in het vooruitzicht.
Normaal gesproken ook de maand van de herfstmarathon, maar die laat ik deze keer vrijwel zeker aan mij voorbijgaan.

Eerst volgend weekend de altijd gezellige Singelloop in Breda weer een keer doen.
Het zal deze keer vooral opletten worden dat ik niet te diep ga, want ik mag mijn andere doelen voor dit jaar niet in gevaar brengen.
Gelukkig ben ik nu eindelijk nagenoeg blessurevrij, en dat moet zeker zo blijven!

En daarna komt de eerste serieuze uitdaging voor 2018 aan de beurt…de ISU.
Alhoewel ik nog steeds twijfel of het de 100 of de 127KM gaat worden, denk ik dat de uiteindelijke beslissing pas tijdens de wedstrijd zal vallen in de buurt van de 80KM.
We gaan het zien…

Deze week in totaal meer dan 100KM gemaakt, en de trainingen allemaal erg goed af kunnen werken, ondanks de extra geplande werkzaamheden voor de klant.
Twee trainingen vooral met de rem er op gelopen. Maandag een maximale hartsalg van 130 aangehouden, en donderdag een limiet van 140 slagen per minuut.
De overige trainingen vooral op gevoel gelopen, en dat ging lekker.
Zaterdag met Jan gestart, en op een lekker tempo 2 uurtjes gelopen, vooral onverhard, en daarna bij Rob,John en Michel aangelsloten.
Daar zakte het tempo op een gegeven moment, maar zelf kon ik het nog wel een tijdje volhouden zo.
Doorgelopen tot 41KM. Ging lekker.

Zondag met Maaike 26K gewandeld in Brasschaat…
Prachtig weer! Mooie streek…

Deze week ga ik in ieder geval vanand weer rustig een training afwerken met een maximale hartslag van 130Bpm.
Morgen zwemmen, en de rest van de week zal weer een beetje passen en meten worden, in verband met de geplande werkzaamheden bij de klant.