Drukke weken

Afgelopen weken gaat het trainen niet echt lekker.

Ik merk dat de vele uren (inclusief reistijd c.a. 55 per week) werk in Belgie, en de implementatie van het project in Alphen a.d. Rijn in de avonduren en weekend alles bij elkaar voor veel te weinig rust zorgen.

Vooral afgelopen week kom ik nauwelijks aan 5 uur slaap per dag. Ook wat spanning rondom een onderzoek bij Maaike gisteren in het Sint Fr. ZKH in Roosendaal (waarvan de uitslag gelukkig mee lijkt te vallen) deed niet veel goed.

Hopelijk vanaf volgende week weer wat gas terug nemen, zodat ik me weer wat prettiger ga voelen tijdens en buiten de trainingen. Voorlopig heb ik al een paar weken last van een flinke hoofdpijn, die begint om een uur of 9, en soms vrijwel de gehele dag duurt.

Vanavond ga ik proberen een uurtje te fietsen.

Daarna moet de inproductiename voor VTL gedaan worden, en als dit meezit dan komt dit project in de afrondende fase.

Lekke band + Onweer

Vandaag samen met John een rondje gefietst. Flinke stortbui met onweer, In Wernhout kreeg John een lekke band.

Deze keer de ketting op het kleinste tandwiel gelegd, en toen ging het wiel goed uit en in de fiets.

C.a. 85 minuten gefietst met een vrij lage hartslag.
A.s. Zaterdag mijn lange duurloop uitbreiden naar 26KM = Rucphen – Klein Zundert – Zundert – Schijf-Rucphen.

Nieuwe doelen tweede gedeelte van het seizoen

De triathlon zit er op……en ook de vakantie zit er op…
Tijd om weer wat doelen te stellen…

Doel 1:
De najaarsmarathon wordt weer Etten-Leur. Altijd gezellig, en lekker dicht bij huis.
Het streven is 3u20, wat normaal gesproken als het een beetje meezit wel moet kunnen.
Om te trainen houd ik een schema voor een marathon < 3u15 aan, dus wie weet zit er misschien wel meer in.

Doel 2:
In de winter ga ik misschien een poging doen om de winterduathlon in het Belgische Kasterlee te doen  http://www.winterduathlonkasterlee.be .

Hopelijk ook nog een leuke tijd in Spijkenisse, alhoewel ik daar niet al te veel van verwacht. Na Neerpel nauwelijks fietkilometers gemaakt, en ook weinig gezwommen. De week voor de marathon nog de 10KM van AVR.

Vakantie zit er weer op bijna op…

De afgelopen twee weken genoten van de vakantie in Bulgarije. 

 Trainen stond op een heel laag pitje, maar ik kon het toch nog opbrengen om 4 keer 10 KM te gaan hardlopen in de hitte. Uiteraard op tijd opgestaan, omdat het  anders veel te warm was. Zwemmen heb ik ook regelmatig gedaan, vooral wanneer de zee een beetje rustig was. Verder heb ik mijn mijn training beperk tot het regelmatig optillen van een halve liter bier (prijs 1,20 Leva – c.a. 70 eurocent voor 2 keer een halve liter omdat het daar bijna heel de dag happy hour is).   

Deze week nog weinig trainingen gepland. Daarna pak ik de draad weer op, en ga ik langzaamaan weer de kilometertjes opbouwen (en de kilootje’s afbouwen). 10 September de eerstvolgende triathlon (1/4 Spijkenisse), en 30 Oktober de herfstmarathon van Etten Leur.