Volgende doelen

Ondertussen is het alweer ruim een week geleden dat ik in Almere gefinished ben. Het herstel gaat erg goed, en dat heeft vooral te maken met het wat rustiger tempo tijdens de afsluitende marathon. Gisteren 7KM op een erg laag tempo gelopen, en dat ging eigenlijk wel goed. Ook deze week blijf ik nog rustig aan doen, en daarna wil ik een paar lange duurlopen doen, en dan moet ik weer klaar zijn om de marathon van Etten Leur te kunnen finishen.

De belangrijkste wedstrijden voor 2014 zitten er helaas weer op. Tijd voor een rustperiode, en dan weer eens vooruit gaan kijken naar de volgende doelen voor dit jaar.  De voorlopige planning is, eind October de marathon van Etten Leur. De kans dat ik ga straten tijdens de Hel van Kasterlee is dit jaar vrij klein. Mogelijk doe ik de marathon van Spijkenisse eind dit jaar.

Ook moet ik  voor 2015 al gaan plannen, want dat jaar loop ik al een halve eeuw op deze aardbol rond, en kom ik dus in een andere “age group” terecht. Dit moet dus eigenlijk een bijzonder evenement worden, en dat maakt het gelijk ook een beetje lastig…

Ik zou graag een LD uit de IM series willen doen, maar die zijn nagenoeg allemaal al vol. Lanzerote zou nog kunnen, maar dat is:
-heel (veel te) veel klimmen en dalen tijdens het fietsen
-vrij prijzig
-lastig qua vervoer, omdat het een eiland is.

Ook moet ik natuurlijk eerst kijken hoe de vakantie dit jaar gaat vallen. Challenge Roth zou ook kunnen, maar dan moet ik 6 December nog een poging doen om in te schrijven. Maar ….eigenlijk is die ook nogal aan de dure kant.

Het goedkoopste, gemakkelijkste, en handigste zou zijn om in Juni in Hannover een hele te doen, en daar proberen een nieuw PR te halen, en daarna in Tjechie proberen een podiumplaats te halen in de categorie 50+ tijdens de bigman. (was ik dit jaar al 50 geweest, dan zou ik 3e geworden zijn). Qua kosten denk ik de beste optie, en moet ook kunnen omdat er een maand tussen zit.

Ik heb ook een paar hele mooie zwaardere triathlons bekeken, en met name de Brutal en de Celtman lijken me ook super mooie en zware evenementen om aan deel te nemen. Voorlopig wel lastig, want buiten het vervoer etc. moet je ook een support crew van een paar personen meenemen, in verband met veiligheid, bevoorrading etc.

Uiteraard e.e.a. in overleg met de rest van de lange afstanders, zodat we weer met een groepje kunnen gaan….

Nu eerst maar even focussen de marathon van ELHerfstmarathonHerfstmarathon_2

Challenge Almere Amsterdam 2014

etu-challenge1-200x200

Op vrijdag ben ik rond 9 uur de auto ingestapt, en via Fijnaart ( daar heb ik Rens Speksnijder opgepikt ) zijn we op weg gegaan naar Almere. Ruim op tijd kwamen we aan, en na een bakje koffie gingen we de grote zaal in voor de briefing. Daar werd op een heldere manier uitgelegd hoe e.e.a. in zijn werk zou gaan.

Er was eigenlijk niet veel veranderd t.o.v. vorig jaar, Alleen het loop parcours was nu 7KM i.p.v. 10,3KM, dus 6 rondes in plaats van 4. Een iets ander (beter) fietsparcours, en het zwemmen deze keer zonder doorkomst over het ponton, en de start in 2 waves. Ook werd vermeld dat zowel de sportdrank als het water in dezelfde kleur bidon gepresenteerd zou worden. Goed om te weten dus, want je moest dus goed opletten wat je aanpakte bij de verzorgingspost.

Na de briefing hebben we het startnummer en de rest van de spulletjes opgehaald, en even later hebben we even iets gegeten. Op de parkeerplaats dicht bij de wisselzone hadden we daarna alvast de fietsen in orde gemaakt, en ingeleverd bj de bike – check in. We hebben ook nog even door de expo gelopen, en toen zijn we gaan inchecken in het hotel. Het was hotel Finn, hetzelfde hotel waar ik ook in 2012 een overnachting had.

bike_checkin

In de avond ook erg lekker gegeten tijdens de pasta party, en daarna weer op tijd naar bed. Om kwart voor 5 de wekker gezet,

Zaterdag:
Ik had deze keer het ontbijt overgeslagen in het hotel. omdat half zes net iets te laat was. Gelukkig had ik krentenbollen bij me, dus kon ik snel even wat eten, zodat het zo ver mogelijk gezakt zou zijn voor de start, die om 10 over 7 zou zijn dit jaar.

Zwemmen_almereHet was vrij duidelijk dat het startveld een heel stuk groter was dan de jaren hiervoor. Volgens mij werd het startschot al gegeven voordat iedereen in het water was, want ik zag net van te voren nog steeds mensen het water in gaan. Ik lag in ieder geval op tijd in het (koude) water.

 

 

 

 

 

 

atsb00074

 

 

Zwemmen ging goed, alhoewel ik weer een paar keer behoorlijk uit de koers geraakt was. (Zie ook het plaatje hiernaast) Na 1u18  was ik uit het water, en na een wissel van nog eens 6 minuten begon ik met het fietsen.

 

 

Distance: 3.99 km
Time: 1:18:04
Avg Pace: 19:34 min/km

Het fietsen begon goed, maar zodra ik de dijk op kwam merkte ik dat de tegenwind weer behoorlijk heftig was. Het gemiddelde van 34 wat ik net daarvoor opgebouwd had, zag ik van lieverlee terugzakken naar 30, en pas nadat we de dijk weer afgingen (de afstand zal ruim 40KM geweest zijn) kon ik pas weer hogere snelheden halen. Aan het eind van de eerste ronde stond mijn teller op 31,8 gemiddeld.

atsb00275 atsb00332

Helaas was de tweede ronde iets langzamer, en kwam ik aan het einde aan op 30,5 gemiddeld. Een stuk lager dan ik had gehoopt, maar achteraf bleek ik hiermee toch bij de eerste helft in de wedstrijd te zitten. op iets meer dan 180KM (volgens mijn Garmin) kwam ik weer de wisselzone binnen, Ik had net voor het einde van de fietsronde ook Maaike, John en Michel al zien staan, en dat is altijd weer heel erg leuk!

fietsen_almereDaarna een wat snellere wissel van binnen de 4 minuten, Is nog wel vrij lang, maar het duurde even voor ik de arm warmers, windstopper etc. had uitgeschoten, en de helm weer opgeborgen had in een van de wisseltassen. De gel die ik in de tas had zitten sloeg ik over, want ik voelde me al een beetje misselijk. Lopen begon erg goed, maar na zo’n 4KM begon ik nog veel misselijker te worden; Vanaf dat punt werd het dus een combinatie hardlopen / wandelen. Af en toe gestopt bij de supporters, want die waren de loopronde in tegengestelde richting aan het doen. Uiteindelijk op 12u32 gefinisht.

 

atsb00067 atsb00068 atsb00252

Tevreden met mijn tijd?….eigenlijk niet, want ik had gehoopt in ieder geval een goeie marathon te kunnen lopen.Zwemmen viel mee, maar ook de fietstijd moet beter kunnen ondanks de wind. Maar van de andere kant viel het ook weer mee, omdat ik vrij weinig kunnen trainen heb, en vrij recent nog een aanrijding heb gehad.

Naar mijn zin gehad? Zeker weten! Het was deze keer heel erg goed georganiseerd, en erg leuk in zo’n internationaal deelnemersveld mee te doen. Tijdens de marathon werd ik goed aangemoedigd door iedereen, en uiteraard werd ik ook heel erg goed gesteund door Maaike, Michel, John en Rens. BEDANKT!!

Voor de statistieken:
Plaats 327 van de 496 gestarte deelnemers
Startnr. 397

Hans Schoonen     Rucphen     M45 NED
Zwemmen    01:18:15  plaats    401   ==> 95(20%) achter me gelaten bij het zwemmen
T1 + Fietsen 05:55:44     Plaats  238 ==> 163 ingehaald tijdens het fietsen!!
Tijd na zwemmen en fietsen 07:20:36
T2 + Lopen   05:07:52
Eindtijd: 12:32:31 327 ==> bij het lopen weer 89 plaatsen terug gezakt

Rens had ook een prima prestatie geleverd tijdens zijn debuut op de halve!!

De laatste week voor Almere

time

Nog een paar dagen, en dan ga ik weer starten in Almere voor mijn 6e hele triathlon. Het wordt ook mijn 20ste hele marathon. Mijn fiets is weer gerepareerd, en ik heb hem na de fietstraining van gisteren, helemaal klaargemaakt voor deze wedstrijd.

Afgelopen week heb ik al een beetje gas terug genomen, en veel minder loop kilometers gemaakt. Gelukkig deze week wel wat kunnen zwemmen, want vooral in dat onderdeel schoot ik flink te kort laatste maanden. Na de bigman in Tsjechie eigenlijk nagenoeg niet meer gezwommen.

Onderstaand resultaat (uitslag van de haringvlietoversteek) verbaasde me dan ook wel flink, omdat ik deze keer voor mijn gevoel erg rustig, maar toch 17minuten (!!) van mijn tijden van 2012 en 2013 af gezwommen heb. Nou gaat zwemmen dit jaar beter dan anders, maar ik had niet verwacht dat er veel verbetering van de tijden van afgelopen jaren in zou zitten. Waarschijnlijk toch de stroming of de wind die in het voordeel waren, maar dan nog…..

Uitslag WBTV-ers
Anton Frijters – 51:55 – Plaats 53
Albert Denkers – 55:20 – Plaats 77
Gemma Hereijgers – 55:39 – Plaats 80
Richard Theuns – 56:18 – Plaats 89
Frans Rijpers – 57:06 – Plaats 94
Wanny Haverkamp – 59:01 – Plaats 103
Hans Schoonen – 1:01:28 – Plaats 119
Coen Marijnissen – 1:01:39 – Plaats 121
Rens Speksnijder – 1:01:49 – Plaats 123
Michel Lauwerijssen – 1:02:16 – Plaats 129
Totaal 175 deelnemers

hans

 

 

 

 

 

 

 

De vooruitzichten a.s. zaterdag:
Voor wat betreft het weer zijn de vooruitzichten in ieder geval gunstig. Windkracht 3, 25% kans op neerslag en zo’n 21 graden, en da’s heel wat beter dan vorig jaar.

Zelf ben ik minder getraind dan andere jaren, want na de Bigman (herstel/vakantie etc.) ben ik vrij laat begonnen met de zwaardere trainingen, en helaas gooide de aanrijding daar bovenop ook de plannen flink door de war. Ik heb de laatste weken nog wel wat flinke looptrainingen gedaan, dus hopelijk gaat de marathon dit jaar beter. V.w.b. het zwemmen hoop ik op de tijd van 2012. De wissles zullen sneller moeten dan vorig jaar. Fietsen….tja….ik ben bang dat ik na zo’n 140KM een flinke terugval ga krijgen, vanwege de trainings achterstand. Gelukkig is volgens de organisatie de lengte van het parcours nu wel exact 180KM. (Geld overigens ook voor het loop parcours, want dit was vorig jaar ook iets te lang).

lopen

 

Deze keer 6 rondes i.p.v 4, dus dat is voor mij en de supporters wel leuker.

 

 

 

 

Aftellen naar Almere 2014

time

 

Ondertussen ben ik weer hersteld van de aanrijding vorige week zaterdag. De hechtingen zijn er weer uit, en ook de rest is weer genezen.

Op het missen van een aantal erg belangrijke trainingen na (het gebeurde precies op het moment dat juist de zwaarste trainingsweek had moeten zijn), denk ik dat de impact op de wedstrijd mee zal vallen.

Vorige week speicaal 1 dag vrij genomen, om de lange fietstraining in te halen. Zo kort na de aanrijding was het geen prettige training. Automatisch ben je dan toch (te) voorzichtig, en bij iedere uitrit verwacht je een auto. En dan ook nog eens lekgereden. Dat laatste was een geluk bij een ongeluk, omdat ik er achter kwam dat mijn pompje (met patroon) niet goed werkte. Ben daar nu dus gelukkig tijdens de training achter gekomen, en niet tijdens een wedstrijd.

Vrijdagavond ook een hele goeie 27K lange duurloop kunnen doen. De training afgelopen zondag (de laatste lange fietstraining) viel wel erg tegen, maar dit heeft denk ik te maken met het aantal kilometers die ik in totaal (fietsend en lopend) gemaakt had de laatste paar dagen van te voren.

Nu gaat mijn fiets deze week weer terug naar Martens tweewielers, om de beschadigde onderdelen te laten vervangen. Als hij klaar is, zet ik mijn wedstrijdwielen er in, en wil ik nog wat kilometers maken, zodat ik 100% zeker weet dat e.e.a. goed afgesteld staat. 

Vanavond zwemmen, en a.s. zaterdag weer eens de haringvliet over gaan zwemmen. Jammer genoeg na de Bigman triathlon in Tjechie nagenoeg niet meer gezwommen. Ik verwacht dat ik de vorm die ik opgebouwd had eerder dt jaar weer kwijt ben hierdoor, maar zaterdag zal ik het zien.

Nog precies 12 dagen, en dan is de triathlon van Almere. Ben benieuwd hoe het nieuwe fietsparcours zal bevallen….

fiets

 

 

 

 

 

 

En uiteraard (nog veel belangrijker) wat voor weer zal het die dag zijn. De lange termijn voorspelling is Super, maar…..het blijft natuurlijk een voorspelling.

weer