Blessure :-(

Afgelopen maandag helaas niet lekker kunnen lopen…. Ik had verwacht dat de dag rust na de lange duurtrainig  van afgelopen zaterdag voldoende zou zijn. Dit was blijkbaar niet het geval, want na een paar kilometer voelde ik al een flinke pijn in mijn hamstring aan de rechtse kant. Nu heb ik daar regelmatig wel een beetje last van, maar deze keer voelde het vrij slecht. Naar mate de kilometers verstreken, werd de pijn steeds erger. Op een gegeven moment trok deze helemlaal door naar de bil. Heel voorzichtig de resterende kilometers uitgejogd, en na bijna een uur was ik weer thuis. Erg vervelend zo kort voor de marathon.

hamstring

Gisteren daarom besloten de fiets te pakken, om te kijken hoe dat gaat. Na Almere niet meer op mijn tijdritfiets gezeten, en het was weer wel even wennen. Ook het nieuwe ISM zadel had ik nog niet kunnen testen, dus ik was erg benieuwd hoe dat zou bevallen. Na een paar minuten trapte ik al ruim 35KM/u, maar achteraf bleek dat ik dat stuk wind in de rug had. Tot Rijsbergen bleef ik boven de 30KM, maar vanaf Rijsbergen tot Wernhout volop wind op kop, dus ging mijn gemiddelde flink terug. Had me voorgenomen om in een licht verzet te rijden, en niet te veel kracht te zetten, want mijn blessure mag zeker niet erger worden. Uiteindelijk c.a. 29Km/u aangehouden op een stuk van 37Km. Ondanks de wind een hele lekkere rit, en nagenoeg geen last van mijn blessure gehad.

Het nieuwe ISM zadel was even wennen. Gelukkig geen schuurplekken, ondanks de iets bredere voorkant. Na een half ururtje voelde het zadel nog steeds comfortabel aan, en dat is na  een aantal maanden nauwelijks fietsen (de laatste keer was eind December tijdens de hel van Kasterlee) een goed teken.Mogelijk heb ik het zadel iets te ver naar voren gemonteerd, omdat ik voor mijn gevoel minder kracht kon zetten.Nog een beetje met de afstelling spelen dus…

Vanavond wil ik proberen een klein rondje te lopen, en dan eens te kijken hoe het nu voelt. Als de pijn nog steeds even erg is, ga ik weer eens bij de fysio langs denk ik. Neemt de pijn af, dan ga ik voorlopig geen versnellingen meer inbouwen tijdens de trainingen, maar slechts op lage snelheid trainen. Om half 10 vanavond nog even zwemmen. Hopelijk wordt ik niet opgeroepen, want deze week heb ik weer standby dienst….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *