Afzien tijdens de herfstmarathon

Download PDF

Gisteren op tijd naar Etten Leur gegaan om te starten in mijn 15e marathon (als ik de marathons van de hele triathlon’s mee tel).

Het weer viel erg mee. Ondanks de koude nacht, was het wel erg fris, maar in ieder geval droog, en niet al te veel wind. Mijn richttijd was 3u30, maar omdat ik eigenlijk nog herstellend ben van de hele triathlon van Almere was het plan halverwege te beslissen of ik wel/niet in hoog tempo door zal gaan.

Aangekomen bij de Nobelaer op zoek gegaan naar Peerke en Michel. Beiden heb ik gemist, maar bij het startvak kwam ik Peerke tegen. Hij gaf al aan dat 3u30 wel heel erg optimistisch is, zo kort na een hele triathlon, maar ik voelde me goed, en besloot het toch te proberen….

Exact 11u45 werden we weg geschoten, en ik kwam al vrij snel in een tempo voor een 3u20 terecht. Op de 10KM kwam ik door op 46 Minuten, en de halve op 1u42:48. Maar een paar kilometer voor mijn doorkomst voelde ik al dat mijn spieren pijn begonnen te doen. Op c.a. 23 kilometer voelde het niet goed, en zowel de kuiten als de hamstrings voelden krampachtig aan, aan beide kanten.

Dus….het gas er af, en rustig uitlopen…helaas. Bij de drankposten gestopt, en flinke stukken gewandeld. Het op gang komen na het wandelen ging praktisch niet, en met een heel langzaam tempo uiteindelijk het grootste gedeelte van de tweede helft door gejogd. Uiteraard wel zo uitgekiend dat een tijd binnen de 4 uur gehaald werd.

 

 

 

 

 

Bij de finish stond Maaike, en na een paar minuten finishte ook John met een mooie tijd op de halve. Peerke was ook doodgegaan tijdens het tweede stuk, en ik hoorde van een TVB lid, dat er nog iemand uit had moeten stappen die Almere gedaan had. De zaak relativerend, dus toch nog tevreden met mijn resultaat….

Ook Michel heeft na een lange tijd van blessures weer een wedstrijd kunnen finishen, en dat is ook heel goed om te horen!

Vannacht slecht geslapen, omdat ik nog steeds erge spierpijn heb. Lopen is ook een drama, en vanochtend de wekker om 5uur was al helemaal geen pretje. De komende weken dus erg rustig aan. Morgen wel zwemmen…

 

2 gedachten over “Afzien tijdens de herfstmarathon

 1. Heej Hans,
  Weer een beetje hersteld van Etten leur? Knap hoor als je ziet wat je alleen al in 2012 hebt gedaan.
  Hoorde net dat de marathon van New York afgelast is.
  Groetjes Wilma

 2. Hoi Wilma, Bedankt voor je berichtje!
  Herstel gaat goed. Een hele week niets gedaan, (alleen een keertje zwemmen), en da’s ook wel eens lekker.

  Ik zag het ook op TV.
  Jammer voor de mensen die nu in New York zitten voor de marathon.

  Binnenkort weer eens afspreken.

  Groetjes Hans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *