Laatste week voor de marathon van Etten Leur

Download PDF

De laatste week voor de marathon van Etten Leur is ingegaan…..Dit wordt mijn 14e marathon(15e als ik Kasterlee meetel), de 5e marathon in Etten Leur, en de vierde marathon dit jaar.

Gisteren de 10 van AVR gelopen als voorbereiding, met als doel te finishen rond de 42 minuten, en dat is me ook gelukt (42:56)

 

 

 

 

 

 

 

Het was lekker weer, en altijd weer gezellig om de diverse hardlopers uit de regio weer tegen te komen. Mijn eerste 10KM hardloopwedstrijdje dit jaar, en vanwege het ontbreken van snelheidstrainingen waren de verwachtingen dan ook minimaal. Lekker ontspannen lopen, en zeker niks forceren had ik me voorgenomen.

Makkelijker gezegd dan gedaan, want vooral in het begin kon ik de verleiding niet weerstaan om flink wat lopers in te halen. Bij KM1 zat ik op 4min24, en dus bijna een halve minuut kwijtgeraakt bij de start (we stonden vrij ver achteraan, en je raakt dan toch wat seconden kwijt die je niet meer in kunt halen). KM2, 3 en 4 vervolgens rond de 4 minuten gelopen, en daarna ging de snelheid terug. Nog even een beetje versneld bij KM8, maar de laatste KM deze keer heel beheerst gelopen.

John had ook een goede tijd gelopen, en verder stonden er geen WBTV’ers aan de start. Michel hielp mee, en was verkeersregelaar.

Planning voor deze week:
maandag herstel loopje (5KM)
dinsdag zwemmen
woensdag 7KM
Donderdag/vrijdag/zaterdag ==> even kijken hoe ik me voel. Waarschijnlijk nog een of twee 5KM trainingkjes een van deze dagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *