Nog 6 weken

Download PDF

…en dan moet ik klaar zijn voor de Frysman

Dus dat betekend dat ik nog c.a. 5 keer een lange fietstraining in kan plannen. Om te beginnen heb ik  er gisterenavond alvast 1 gedaan, want toen kon ik vanaf thuis werken, want ik was extra vroeg begonnen. Maar…dat viel wel tegen. Vanwege de hitte was ik halverwege door mijn voorraad drinken heen (2 bidons = 1,5Liter), en daarna ging het snel achteruit met de snelheid. Na 140 kilometer begon het al wat donker te worden, en besloot ik te stoppen.

Afgelopen weekend was het fietsen namelijk niet in te plannen, want op zaterdag stond happen en trappen op het programma, en op zondag een wandeling van 42KM in Ossendrecht.

Vrijdag avond nog wel een halve marathon gerend, en dat ging wel lekker, en ook de rest van de week ging goed (zwemmen in Galder, + wat duurloopjes, en ook afgelopen dinsdag hebben Maaike en ik 42,5 KM gewandeld in Bouillon, tegen de Franse Grens).

De datum voor de Kennedymars hebben we aangepast. We zijn nu ingeschreven voor Someren, want E.L. kwam heel slecht uit. Nu dus deze 80KM wandelen pas na de Frysman, en dat is voor mij in ieder geval een stuk gunstiger.

Het ontstaan van de Kennedymars:

In 1963 stelde de toenmalige president van de Verenigde Staten, John F. Kennedy, dat iedere gezonde overheidsambtenaar in 20 uur 50 mijlen (80 kilometer) moest kunnen lopen. Dat werd opgepakt in de VS en daar werd een tocht georganiseerd. Over deze tocht werd een artikel geschreven in Nederland. De toenmalige voorzitter van JOEK Someren, Jan Wijnen, las dit verslag en kwam op het idee om zo’n tocht ook in Someren te organiseren. Dat deze beslissing zulke verstrekkende gevolgen voor de organisatie zou hebben, was toen nog niet te voorzien.

Dus hopelijk kan ik vanaf nu wel gewoon iedere week een lange fietstraining inplannen tot half Juni.

En vanavond weer een keer naar Galder om een stuk te zwemmen, en ik verwacht dat het daar een heel stuk drukker zal zijn dan afgelopen weken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *