Nog 5 maanden te gaan voor de Celtman

Download PDF

Vandaag nog precies 5 maanden voordat ik ga starten in de Celtman!!!

De trainingen gaan alweer iets soepeler, dus volgens mij ben ik weer voldoende hersteld van de Trail in December om er weer tegenaan te gaan. Afgelopen week ben ik alvast goed begonnen, met flink wat loop kilometers. Slechts 1 Tacx training, want ik had eigenlijk gehoopt in het weekend een keer naar buiten te kunnen met de racefiets.

Ondertussen ben ik ook al weer een paar keer gaan zwemmen, dus begint het trainen weer ergens op te lijken. Moet ook wel, want vooral het zwemmen en fietsen zal dit jaar beter getraind moeten worden dan andere jaren. Bij het zwemmen moet ik sowieso dit keer proberen wat tijd te winnen, zodat ik zo snel mogelijk het koude water weer uit kan.

En dan het fietsen….ik heb eerlijk gezegd wel een beetje schrik voor de 245 KM tijdens de Ronde van Vlaanderen. Vooral de kou, de drukte en de heuvels schrikken me nogal af (en uiteraard ook de afstand/kasseien etc. etc.). Ik hoop dat het weer wel heel snel beter wordt, zodat ik snel een aantal keren de Zeelandbrug over kan fietsen.

Afgelopen zaterdag nog samen met Rob en Michel ruim 21 kilometer door het Rucphense bos gerend. Liep erg lekker in de sneeuw.

Affiche 2015

Zondag heb ik meegeholpen bij de Cross Duathlon. Gelukkig viel de kou mee, Alleen tijdens het rondetellen begon ik af en toe koude handen en voeten te krijgen. Wel had ik veel last van mijn rug. Dat stilstaan is gewoon niet goed, en ik was dan ook blij dat het tellen gedaan was. Alles bij elkaar was het weer een heel geslaagde Duathlon. De sponsoring door ICT-OKE is dus weer goed besteed!!

crossduathlon-190image-4731080

3 gedachten over “Nog 5 maanden te gaan voor de Celtman

  1. Hey,
    Geen schrik van hebben. Heb ik al een paar keer gereden, zelfs in de regen. Maar toen was het nog de oudere versie, start in Bruggen en aankomst in Meerbeke. Maar het principe blijft hetzelfde. De eerste 100km rustig mee fietsen in de grote groepen die ontstaan. De laaste 145km heb je dan de hellingen. Het enige probleem is eigenlijk, dat er teveel volk is. Is een reden waarom ik niet meer meedoe. Hierdoor moet je de meeste kasseihellingen te voet doen of iedereen beginnen uitschelden dat ze plaats moeten maken. Maar hier doe ik niet aan mee. Of doen zoals velen, gewoon op een andere dag de ronde fietsen. Dit zou wel een zeer goede training zijn voor de Celtman. Train ze

  2. Hoi Kris, bedankt voor je reactie! Lijkt me inderdaad een goed idee om de eerste 100KM rustig aan te doen. Was jij al ingechreven voor een hele triathlon? Ik ben de link naar je blog kwijtgeraakt. Ben benieuwd. Voor mij staat in het najaar vrijwel zeker Almere weer op het programma. Hopelijk dit jaar wat minder wind dan de afgelopen twee keer.

  3. Dit jaar staat terug Almere op het programma. Logistiek voor mij de beste keuze, naast de La Roche 111, Kwart in Brugge en Nisraman.
    Grtz,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *