De laatste week voor Almere

Download PDF

time

Nog een paar dagen, en dan ga ik weer starten in Almere voor mijn 6e hele triathlon. Het wordt ook mijn 20ste hele marathon. Mijn fiets is weer gerepareerd, en ik heb hem na de fietstraining van gisteren, helemaal klaargemaakt voor deze wedstrijd.

Afgelopen week heb ik al een beetje gas terug genomen, en veel minder loop kilometers gemaakt. Gelukkig deze week wel wat kunnen zwemmen, want vooral in dat onderdeel schoot ik flink te kort laatste maanden. Na de bigman in Tsjechie eigenlijk nagenoeg niet meer gezwommen.

Onderstaand resultaat (uitslag van de haringvlietoversteek) verbaasde me dan ook wel flink, omdat ik deze keer voor mijn gevoel erg rustig, maar toch 17minuten (!!) van mijn tijden van 2012 en 2013 af gezwommen heb. Nou gaat zwemmen dit jaar beter dan anders, maar ik had niet verwacht dat er veel verbetering van de tijden van afgelopen jaren in zou zitten. Waarschijnlijk toch de stroming of de wind die in het voordeel waren, maar dan nog…..

Uitslag WBTV-ers
Anton Frijters – 51:55 – Plaats 53
Albert Denkers – 55:20 – Plaats 77
Gemma Hereijgers – 55:39 – Plaats 80
Richard Theuns – 56:18 – Plaats 89
Frans Rijpers – 57:06 – Plaats 94
Wanny Haverkamp – 59:01 – Plaats 103
Hans Schoonen – 1:01:28 – Plaats 119
Coen Marijnissen – 1:01:39 – Plaats 121
Rens Speksnijder – 1:01:49 – Plaats 123
Michel Lauwerijssen – 1:02:16 – Plaats 129
Totaal 175 deelnemers

hans

 

 

 

 

 

 

 

De vooruitzichten a.s. zaterdag:
Voor wat betreft het weer zijn de vooruitzichten in ieder geval gunstig. Windkracht 3, 25% kans op neerslag en zo’n 21 graden, en da’s heel wat beter dan vorig jaar.

Zelf ben ik minder getraind dan andere jaren, want na de Bigman (herstel/vakantie etc.) ben ik vrij laat begonnen met de zwaardere trainingen, en helaas gooide de aanrijding daar bovenop ook de plannen flink door de war. Ik heb de laatste weken nog wel wat flinke looptrainingen gedaan, dus hopelijk gaat de marathon dit jaar beter. V.w.b. het zwemmen hoop ik op de tijd van 2012. De wissles zullen sneller moeten dan vorig jaar. Fietsen….tja….ik ben bang dat ik na zo’n 140KM een flinke terugval ga krijgen, vanwege de trainings achterstand. Gelukkig is volgens de organisatie de lengte van het parcours nu wel exact 180KM. (Geld overigens ook voor het loop parcours, want dit was vorig jaar ook iets te lang).

lopen

 

Deze keer 6 rondes i.p.v 4, dus dat is voor mij en de supporters wel leuker.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *