Vorige week had ik contact opgenomen met de vancance soleil ploeg om te checken of ze nog spullen in de aanbieding hadden. Ze hadden dichte achterwielen en carbon wiel sets van COLE. Toen ik op markptlaats ging checken of ze daar ook aangeboden werden, viel mijn oog op nog een advetentie.
In deze advertentie werd een handgemaakt tijdritwiel afkomstig van de AA ploeg (van Leontien van Moorsel) te ruil aangeboden voor een set Carbon wielen.
Omdat ik mijn setje nog maar een paar wedstrijden gebruikt heb, maar geen merkbaar verschil met mijn trainingswielen ontdekte, leek het me een goed plan om deze te ruilen.
De adverteerder (uit Apeldoorn) zag deze deal ook wel zitten, dus gisterenavond even op en neer gegaan om de wielen te ruilen. Was nog wel even een probleem om de casetteĀ van het wiel af te krijgen, maar uiteindelijk was hetĀ toch gelukt.
Vanaf nu kan ik dus de wedstrijden met een dicht FULCRUM achterwiel rijden.
In een artikel in “Triathlete Europe” word aanbevolen om elke wedstrijd op dichte wielen te rijden, en ook de verhalen dat je alleen winst hebt boven de 40KM per uur blijken een fabeltje.
Een dicht achterwiel beprekt de luchtweerstand, ongeacht de snelheid. Hoe harder het waait, deste meer voordeel, afgezien van het feit dat dan het sturen een probleem kan worden.
Hieronder een review van het wiel:
http://www.bikewheelsets.com/reviews/fulcrum-racing/fulcrum-racing-chrono-disc-wheel-review/
Hoi zou je van een link naar het artikel “Triathlete Europe” willen voorzien. Overweeg voor volgend seizoen ook een dichte achterwiel aan te kopen.
Groeten,
Twan
Dag Twan,
Het artikel stond in een van de papieren versies van Triathlete Europe. Heb zelf dit jaar zowel een paar korte als lange afstanden gedaan met de disc (een FFWD clincher, de fulcrum heb ik inmiddels verkocht omdat dat wiel alleen voor tubes geschikt was). Je merkt toch wel dat bijv. met wind in de rug de snelheden behoorlijk hoger liggen,