Terugblik 2013

Download PDF

Het is weer het einde van het jaar. Man man man, wat is dit jaar weer voorbijgevlogen……

Vorig jaar rond deze tijd woonden we nog in Hoeven, terwijl onze woning na de brand opgeknapt werd. Nu zijn we ondertussen weer helemaal gesetteld, en weer terug in onze gewone doen.

Vandaag de laatste (werk)dag van het jaar. Tijd om terug te blikken op 2013, en vooruit te kijken naar 2014.

Vorig jaar dus de winter en het voorjaar fietsloos gestart vanwege de brand. Als vervanger de ultraloop van Stein gedaan, wat me goed bevallen is. S

Hierna in April de marathon van Rotterdam binnen de 4 uur gefinished (meer zat er niet in vanwege een erg pijnlijke knie). In Juni de eerste triathlon  (Meer, 1/4 afstand) van het jaar gedaan, en daar werd al snel duidelijk dat de voorbereidingen niet optimaal waren. Ook het zwemwater was wat aan de koude kant met c.a. 15 graden. 

IMGP6161

Daarna volgde Terheijden. Ik was lekker bezig om een voor mijn doen goede tijd op de halve triathlon neer te zetten, toen ik onverwachts veel te hard moest remmen vanwege een valpartij. Ik sloeg over de kop, en belandde hard tegen het asfalt. Einde wedstrijd, en mijn eerste DNF ooit.

Gelukkig eind juni weer zo ver opgeknapt dat ik met de trio triathlon als loper kon starten (the good – the bad and the ugly) samen met John en Peerke. Een dag later stond ik ook met een team aan de start in Roosendaal tijdens de 10KM, waar ik met heel veel moeite 43 minuten liep.

hans_groot2

Daarna vakantie, die ik met Maaike ook vrij sportief (op de nodige terrasjes na) door gebracht heb. Veel wandelen en fietsen, en soms een rondje Zeelandbrug op de Racefiets. Direct na de vakantie de trainingsintensiteit flink omhoog gegooid om goed voorbereid aan de triathlon van Almere te kunnen beginnen. Een week voor deze hele triathlon nog de haringvliet oversteek gedaan. Almere viel heel erg tegen. Het weer (regen/storm), de organisatie (geen gel’s meer tijdens de tweede fietsronde, gevaarlijk fietsparcours, troosteloos loop parcours, en te grote afstanden – resp 4KM te veel voor het fietsen en 2 KM te veel voor het lopen) zorgen er voor dat ik meer dan een uur langzamer was dan het jaar ervoor.

atsb00214

Na Almere de herfstmarathon van Etten Leur gedaan (rustig aan, omdat Almere nog in de benen zat), maar wel binnen de 4 uur. En eind dit jaar afgesloten met de gezelligste wedstrijd van het jaar, de Hel van Kasterlee. Erg blij dat ik hem voor de tweede keer heb kunnen finishen, maar teleurgesteld dat ik in het laatste onderdeel veel te veel tijd heb laten liggen. Op zich wel te verklaren, want ik heb na de marathon van Etten Leur nagenoeg niet meer gelopen. Volgend jaar dus in het najaar een andere aanpak, en proberen niet geblesseerd te raken (op mijn fiets blijven zitten dus).HelvanK_1

 

Al met al een jaar met wat veel pech dus…. Wel 2 nieuwe PR’s. De ultralooop in Stein, omdat het mijn eerste was, en de hel van Kasterlee waar ik bijna een uur sneller was dan in 2011 (maar toen waren de omstandigheden veel slechter).

 

 

Planning 2014

In 2014 weer een paar hele mooie doelen. Hoofd doel wordt een finish in de wereldkampioenschappen Bigman in Tjechie. Een combinatie van een off road triathlon op vrijdag, met een hele triathlon (iron man distance) op zaterdag. Ook Almere overweeg ik nog als tweede hele triathlon, omdat 2014 het EK gehouden wordt in Nederland. En aan het einde van het jaar Kasterlee…

Een WK, EK en BK dus……

Hel van Kasterlee 2013

Download PDF

006_kasterlee2013Afgelopen zondag was het eindelijk zo ver. Voor de tweede maal ging ik starten in de Hel van Kasterlee. De weersomstandigheden waren een heel stuk gunstiger, en ik had natuurlijk ook een betere fiets dan in 2011. Helaas vanwege een knie blessure veel te weinig loopkilometers gemaakt in de voorbereidingen, dus alles bij elkaar was ik erg benieuwd hoe ik het er deze keer vanaf zou brengen. Belangrijkste was dat mijn knie het zou houden, en dat ik binnen de tijdslimiet de 5e fietsronde in kon. Vorig jaar lukte dit laatste me namelijk maar net…..

024_kasterlee2013

4u50 liep mijn wekker af. De avond van te voren had ik alles al klaar gezet, dus kon ik met Maaike rustig ontbijten. Rond 10 voor 6  de auto in gestapt, en naar Kasterlee vertrokken.

De auto deze keer wat verder weg geparkeerd, want het stukje naar de sporthal was afgesloten. Daarna met mijn fiets en spulletjes door het bos naar de sporthal. Alles klaargezet, paar wc bezoekjes, bike check in, de briefing….en rond 10 voor 8 naar de start.

HelvanK_0

1e loop onderdeel (15KM)
Net voor de start het vuurwerk. Deze keer extra spectaculair omdat 1 pijl op de grond al uit elkaar knalde. Daarna het startschot, en onder luide muziek (Highway to Hell) vertrokken we met zo’n 260 man voor de eerste loopronde. Het liep goed, en ik haalde wat mensen in. Na 8KM werd ik zelf weer door verschillende mensen ingehaald, dus ik was wat terug aan het zakken in tempo, Alhoewel het niet zo voelde, bleek bij de eerste wissel al dat ik zo’n 8  minuten langzamer was dan vorige keer. De wissel ging erg lekker, en nadat ik even een paar fietsers voor gelaten had begon ik aan de 5 ronde’s fietsen.

029_kasterlee2013

Fietsen (105MTB)
Je stapt op de fiets terwijl je nog aan het herstellen bent van de loopronde, en dan duurt het eigenlijk vrij lang voordat je ademhaling weer wat rustiger wordt. Omdat de dag nog lang zou duren, besloot ik daarom na zo’n 5KM even rustig aan te gaan doen, en een gel in te nemen en wat te drinken. De verzorgingspost aan het einde van de ronde zou ik dan overslaan, wat ook wat tijd oplevert. (De eerste ronden is het vrij druk, dus beter vermijden).

 

 

 

 

HelvanK_3

De eerste paar rondes gingen een heel stuk sneller dan in 2011, maar ik merkte dat het om een echt Belgisch kampioenschap ging, want het nivo lag vrij hoog. Ik werd dan ook al snel ingehaald door de koplopers, en die waren bezig om een nieuw parcours record neer te gaan zetten.
Op zo’n dag merk je dat Mountainbiken heel iets anders is dan rijden op een racefiets, en dat ik veel te weinig ervaring heb.

 

 

 

 

Kwart voor 1 zat mijn derde ronde er op. Ik had dus nog 2 en half uur over om het vierde rondje af te maken.

HelvanK_6

Je moet n.l. voor kwart over 3 binnen zijn, want anders mag je niet aan de (vijfde) laatste ronde beginnen. De coach (John Heeren) was al gearriveerd, samen met Maaike en Levi. Even snel doorgebrieft dat het goed ging, en voor de eerste keer even bij de verzorgingspost gestopt om 5 bekers cola, twee stukken taart, een gel en nog een beker water naar binnen te werken. Ook ronde 4 ging goed, en daarna een rustige 5e ronde.HelvanK_1 Ondertussen was het gaan regenen, en sommige stukken stond er heel erg veel wind, wat het ook vrij zwaar maakte.

 

2e looponderdeel (30KM)
Bij aankomst n de wisselzone stond Maaike te wachten, en John pakte mijn fiets aan. Hij kon hem dan schoonspuiten terwijl ik me ging verkleden. Maaike had de coachpas, en kon me helpen. Nog wat gedronken en een gel gepakt, en daarna op weg voor de laatste 30KM lopen.

HelvanK_2
Het regende nog steeds. De bovenbenen deden erg veel pijn, maar het was dan ook al weer van September geleden dat ik een fiets/loop wissel gedaan had.

Net voor KM2 was John al bij me. Gelijk een plaspauze genomen, en rustig joggend de eerste ronde uitgelopen. Af en toe een flinke bui, en ondanks een paar onderbrekingen (plaspauzes/drankposten) ging deze ronde nog op een redelijk tempo.

Dat werd de tweede ronde wel anders. Het was ondertussen hard gaan regenen, en ik was flink misselijk geworden. Verder pijn in mijn zij, zere benen en knieen en op een gegeven moment moest ik ook nog eens het bos in voor een grote boodschap. Wanneer je dan een trisuit aan hebt, betekend dit dat je echt bijna alles uit moet schieten, dus dit leek het goede moment om een droog shirt uit de tas van John te pakken. Helaas….die was net zo nat als de trui die ik uitgeschoten had.

Op een gegeven moment besloot ik even te stoppen, maar had dit beter even aan kunnen geven aan de coach. Hij remde, en vloog over het stuur tegen de grond. De remmetjes deden het nog prima dus…en gelukkig mankeerde John niets. De verlichting was wel gesneuveld, dus vanaf dit moment moest John het met een zaklampje doen.

Er stonden hele diepe plassen op de weg, en op sommige stukken was het slalommen om niet te diep in een plas te trappen. Gelukkig was de temperatuur nog steeds OK, en na de laatste verzorgingspost werd het afwisselend wandelen/lopen. Het percentage wandelen werd steeds groter, en hoewel John nog de nodige Peptalk gaf, kon ik me niet meer motiveren harder te gaan. Ik wist ondertussen al dat ik een veel betere tijd had dan in 2011, dus mijn missie was al geslaagd.

Toen kwam kilometerbordje 14 in zicht. Kilometer 29 van de tweede ronde, kilometer 44 van het totale looponderdeel, en kilometer 149 van het totale aantal afgelegde kilometers. Nog een te gaan…De zandpad omhoog ook nog maar even gewandeld, om zo fris mogelijk over de rode loper te finishen.

Ik ga de loper op, in een supergezellige sporthal, en finish in 11u21 onder luid applaus(weer kippevel dus). Maaike staat met Levi aan het einde van de rode loper, op het punt waar ik mijn naam op het finishbord bij mag schrijven, en da’s ook heel erg fijn. Bijna een uur sneller dan vorig jaar schiet nog door me heen wanneer ik op de klok kijk. Hierna een lekkere douche genomen, en toen ik terug kwam samen met John een Leffe blond gedronken. Af en toe kwam er nog een finisher binnen, en vooral de laatste dame kreeg een staande ovatie! Da’s het mooie van de Hel! Iedereen wordt als een echte held binnen gehaald, en de meeste atleten zijn er nog wanneer de laatsten over de loper komen.(Dit komt vooral omdat de finisher T-shirts pas om 20:00 uur uitgereikt worden).

hel1

Ondanks dat er veel meer ingezeten heeft deze keer, wel tevreden met het resultaat. Finishen met een nieuw PR was het doel, en dat is me gelukt. Vind het wel erg jammer dat ik te weinig loopkilometers heb kunnen maken in de voorbereiding, want juist daar heb ik heel erg veel tijd laten liggen.

John, hartstikke bedankt voor het coachen!! Ondanks de bijna 4 uur regen op een fiets zonder spatborden, waar je ook nog eens vanaf vloog, bleef je vrolijk, en wist je me weer naar de finish te praten. Top!

Maaike en Levi ook heel erg bedankt voor het supporteren, want jullie hebben toch ook weer een hele zondag in de kou gestaan. En verder natuurlijk ook iedereen weer bedankt voor alle sms’jes en telefoontjes.

Nog even voor de statistieken:
Lopen 15KM: 1:14:45
MTB 105 KM: 6:07:03
Lopen 30KM: 3u46
Totaal inclusief wissels 11:21 ==> En da’s een nieuw PR 🙂  Dus op de valreep toch nog gelukt, na de tegenvallende halve en hele triathlon dit jaar.

216 Plaats van de 261 starters

Minder dan een week….

Download PDF

De weersvooruitzichten zijn redelijk.

weer

 

 

 

 

In ieder geval is de temperatuur goed. Of de rest gunstig uit gaat pakken, zal ik zondag pas weten denk ik. In 2011 was het in ieder geval een flinke modderpoel, en dus erg zwaar.

Van de andere kant kan ik heel erg slecht tegen de kou, omdat vooral de voeten en handen helemaal gevoelloos worden bij temperaturen zo rond het vriespunt. Vorige editie nog 2 weken last van gehad, dus voorlopig liever zo. Als het weer een zware editie wordt, heeft in ieder geval iedereen er last van.

Afgezien van het weer voel ik me prima. Mijn knie lijkt het vol te gaan houden, want gisteren nog een pittige 10K gedaan zonder problemen. De training van afgelopen zaterdag was minder prettig. Ik was de Rucphense bossen in gegaan om een paar uurtjes rustigaan te MTB’en, en op zich ging dit erg lekker. Lekker temperatuurtje, en en op een gegeven moment kwam zelfs de zon er door. Op een bepaald moment een groepje van 5 en een groepje van twee ingehaald, en de KM’ers vlogen voorbij. Totdat ik aan op een gegeven moment 3 honden tegelijk achter me aan had hangen. 1 hele grote zwarte hond, met gelukkig een muilkorf op,  + 1 Mechelse herder en nog een wat kleinere hond. De mechelse herder was de agressiefste van het stel, en die sprong constnt tegen me op, flink blaffend en grommend. De grote zwarte sprong me ook een keer bijna van mijn fiets, maar omdat hij niet kon bijten met een muilkorf was ik daar minder bang van. Omdat ik op dat moment midden in de bossen zat, besloot ik gewoon zo hard mogelijk door te fietsen. Toch heeft het minimaal 10 minuten geduurd voordat ik een stukje asfalt tegen kwam. Eenmaal op het asfalt aangezet, en zo hard mogelijk gefietst. Toen werd ik na een paar honderd meter met rust gelaten. Flink schrikken dus. Ik twijfelde zelfs of ik nog een ronde zou  doen, want ik was heel erg bang om deze honden weer tegen te komen.Gelukkig niet meer gezien, Wel nog een paar gewone loslopende honden, met baasje in de buurt, maar dat is tegenwoordig al vrij normaal…..

Ondanks de verbodsborden laat praktisch iedereen zijn hond loslopen in dit gebied, en dat maakt het er niet prettiger op. Dus vanochtend maar even aangifte gedaan, en hopelijk wordt deze overlast binnenkort minder. Vorige week ook al een keer bijna van mijn fiets, omdat er twee honden losliepen op een singletrack stuk. Die eigenaar heb ik wel (op een vriendelijke manier) verteld dat het erg gevaarlijk was omdat dit een MTB route is, en hij leek het te begrijpen.

Nu deze week weer meer rusten. Minder trainen, en ook minder werken want afgelopen week was weer vrij hektisch in verband met de standby en geplande werkzaamheden.

Al met al een goed gevoel voor a.s. zondag! Heb (veel) minder getraind dan vorige keer, maar in verhouding wel meer MTB kilometers gemaakt. En deze keer start ik met een betere fiets, dus als de rest ook een beetje meezit, dan moet een nieuw PR er wel in zitten. Maar met een finish ben ik al weer uiterst tevreden.

Nog minder dan twee weken voor Kasterlee

Download PDF

Het begint op te schieten nu! Met nog minder dan twee weken te gaan, en de zwaarste MTB training ook achter de rug, zou ik klaar moeten zijn.

Maar…..helaas nog wel last van mijn knie. Ik heb ondertussen al een hele week niet meer gerend, omdat tot vandaag mijn knie veel te pijnlijk was. Vandaag wil ik wel een poging wagen, want alhoewel het nog wat pijnlijk is, wil ik toch wel even kijken hoe het er precies bij staat. Ben namelijk erg benieuwd of het weer erger wordt, en of het vol te houden is. De afstand zal een beetje aan de reaktie van de knie liggen.

Ook mijn fiets is nog niet 100% in orde. Vorige week is hij dooe Martens helemaal nagekeken. De remklauw is iets verplaatst, de remmen zijn ontlucht etc., maar toch was zaterdag na een paar uurtjes trainen het beste weer van de achter rem af…. Vandaag mijn fiets maar weer bij Martens verder laten onderzoeken. Hopelijk wordt het nu opgelost.

En dan maak ik me nog een beetje zorgen over de kou….Zaterdag dus 4 rondjes gedaan, en de laatste ronde vanwege de natte voeten geen gevoel meer in beide voeten. Onder de douche kwam het gevoel weer terug, nadat ze eerst donkerpaars werden, en dit was vrij pijnlijk. Hier moet ik dus ook nog een goede oplossing voor bedenken…

Ook moet ik nog een nieuw brilletje regelen. Even langs Decathlon denk ik……

En ik wil toch ook nog een keer de bandjes wisselen om te kijken of het scheelt als ik de nieuwe Rapid Rob’s er op leg.

schwalbe-rapid-rob-26x210-wire-tie

Verder ging de training wel Oke. Geen enkele keer gevallen, en dat was weer een paar trainingkjes geleden. Het traject lag er trouwens wel heel gemakkelijk bij nu. Vandaar dat de tijden c.a. 10 minuten per ronde sneller waren denk ik, vergeleken bij de eerste paar keren dat ik hetzelfde traject nam.

 

 

 

 

Mijn startnummer is inmiddels ook bekend:

57 long distance crossduatlon vanaf 18j H40 Schoonen Hans Rucphen NL M

 Programma 12de editie van “DE HEL VAN KASTERLEE”

Zondag 15 december 2013

10u00 tot 12u00: uitreiking rugnummers in Technofit, Geelsebaan 50 Kasterlee

Zaterdag 21 december 2013

11u00 tot 12u00: uitreiking rugnummers in cafetaria sporthal Duineneind

Zondag 22 december 2013

Let op: er worden tijdslimieten gesteld na de voorlaatste fietsronde. Wie niet op tijd ter plaatse is zal de wedstrijd niet mogen verderzetten! (De hieronder vermelde limieten kunnen echter in overleg met de wedstrijdjury nog wijzigen.)
Dus enkel wie de volledige afstand gedaan heeft zal mogen finishen.

Tijdsschema:
6u00: afhalen nummers in sporthal Duineneind
7u00: opening wisselzone, controle fietsen en helm
7u45: einde uitreiking rugnummers
7u50: atleten in startbox
7u55: presentatie toppers en vuurwerk
8u00: startschot door Ludo Dierckxsens
+/- 8u50: eerste doortocht na 15 km. lopen en wissel
+/- 8u55: eerste MTB-er vertrekt voor 105 km. over vijf ronden
+/- 9u30: laatste MTB-er vertrekt
+/- 9u45: eerste doortocht leider t.h.v. Duineneind
+/- 10u35: tweede doortocht leider
+/- 11u25: derde doortocht leider
+/- 12u15: vierde doortocht leider
+/- 13u05: leider begeeft zich na vijf ronden naar de laatste wissel
+/- 13u10: eerste loper vertrekt voor 2 ronden van 15 km.
+/- 14u15: leider begint aan zijn laatste loopronde
15u15: tijdslimiet voor de aanvang van de laatste fietsronde
+/- 15u30: aankomst eerste atleet
+/- 16u00: podiumhulde eerste drie atleten
+/- 16u15: laatste fietser begeeft zich naar de wissel
19u00: einde bewaking fietsen in wisselzone
20u00: prijsuitreiking en hulde door de burgemeester van Kasterlee
+/- 20u00: aankomst laatste atleet

Zere knie

Download PDF

Afgelopen week lekker getraind!!

Door de weeks wat pittige looptrainingen gedaan, en in het weekend 3 keer de MTB ronde van Rucphen op zaterdag, en zondag 15KM hardlopen + 1 fietsronde in Kasterlee op Zondag.

Zaterdag weer op tijd vertrokken,  want IMAG0656ik moest op tijd weer terug zijn. De B1 van RSV waar Levi in speelt, konden namelijk kampioen worden, dus daar moest ik bij zijn. Met een ruime overwinning 6-2 werden ze kampioen, met nog 1 wedstrijd te gaan.

Levi zette nog een mooi doelpunt, dus dat maakte het feest compleet.

Ik heb die ochtend 3 rondes gereden, en was ruim op tijd terug thuis. ik was c.a. 15 minuten sneller dan vorige keer, maar dat kan natuurlijk ook aan de omstandigheden van het parcours liggen. Nog steeds problemen met remmen, dus heb ik besloten maandag mijn fiets naar Martens te brengen voor verder onderzoek. 5 setjes remblokken in een maand is wel heel erg veel, dus ik vermoed dat er iets niet goed zit. De eerste ronde gleed mijn voorwiel weg, en vloog ik hard tegen de grond. De pijn viel mee, en ik was direct verder gegaan met fietsen. Toch voelde ik gedurende de training pijn in mijn knie. Zaterdag avond was het behoorlijk pijnlijk, en ook toen ik opstond voelde ik hem goed.

Maaike moest zondagochtend werken, dus besloot ik ook nog een keer in Kasterlee mee te trainen.
Bij het lopen voelde ik heel even de knie, maar na een paar honderd meter eigenlijk geen erg meer in gehad.  Lopen was deze keer een heel stuk leuker, omdat het tempo een stuk lager lag (10,6KM /u), en we met een gezellig klein groepje waren. Zo pratende wege vlogen de kilometers voorbij, en ik heb ook wat nuttige tips gekregen.

Tijdens het fietsen deed mijn knie wel erg veel pijn. Op sommige stukken moest flink kracht gezet worden, en sommige heuveltjes moet echt weer alles uit de kast om fietsend boven te komen.  Ook het parcours was op sommige stukken zwaarder dan vorige keer. Mogelijk omdat ik zaterdag al flink wat MTB kilometers gemaakt heb, maar het zou ook zo maar kunnen dat de zandpaden wat te droog beginnen te worden, en er dus harder getrapt moet worden.

kniepijn

Op dit moment nog steeds erg veel pijn. Hopelijk snel over. Morgen heb ik verplicht een rustdag (ouderavond bij Levi zijn school), dus dat komt goed uit. Ik hoop wel snel weer pijnvrij te kunnen lopen, want juist loopkilometers kom ik nog flink te kort in de voorbereiding voor de duathlon.

Training Kasterlee deel 4

Download PDF

Zondag ochtend  8 uur vertrokken naar Kasterlee voor de eerste gezamenlijke groepstraining.De weersomstandigheden waren ideaal, en we waren met een flinke groep.

Ruim op tijd arriveerde ik bij de sporthal, en om 9 uur werd in het kort uitgelegd hoe het er de 22ste December ongeveer aan toe zal gaan. Daarna werd de looptraining gestart. Dit viel deze keer erg tegen. Nomaal gesproken heb ik nooit problemen om het tempo aan te houden, maar deze keer werd het de laatste 4 km erg zwaar. Ik moest met nog een stuk of 5 atleten de groep laten gaan, en dat terwijl ik een paar weken terug tijdens de marathon een hoger tempo aangehouden heb de eerste 21KM. Het tempo bleek wel op c.a. 13KM / u te liggen, maar dat zou normaal gesproken geen probleem mogen zijn. Hopelijk gewoon mijn dag niet, maar wel meer en langere hardlooptrainingen inplannen.

Nadat we terug waren, even wat gedronken en van kleding gewisseld. Daarna begon de fietstraining (parcoursverkenning). Zoals altijd vertrok ik als een van de laatsten, want ik wil natuurlijk niemand in de weg rijden. De technische stukken gingen heel erg goed, en ook het eerste stukje kon ik goed bij de rest blijven. Na een paar kilometer geingen we een weg in met een paar flinke kuilen er in, en hier kreeg ik erge kramp in mijn rechtse kuit. Zo erg zelfs dat ik even vreesde dat er een spier gescheurd was. Direct afgestapt, en gewacht totdat de kramp ophield. Inmiddels was het groepje waar ik bij fietste al uit het gezichtsveld verdwenen, en ik besloot om rustigaan verder te gaan.

startnummer

Na een paar minuten zag ik dat iemand terug gedraaid was om me op te halen. Goed geregeld dus! Ik ben in zijn wieltje gaan hangen tot we weer bij de groep waren. Hierna ging het op een lekker tempo. Het parcours was hetzelfde als in 2011, maar nu heel erg goed te doen. Zelfs het tweede maisveld was heel goed te berijden.

Omdat ik s’middag’s niet te laat thuis wilde zijn (we moesten nog naar een verjaardag), besloot ik het hier bij te laten. Toen ik van mijn fiets stapte voelde ik nog wel dat mijn kuit nog vrij pijnlijk was.

De remblokken s’avonds nog geinspecteerd, en deze keer nauwelijks slijtage. Maar ik heb dan ook eigenlijk nauwelijks hoeven remmen, dus weet niet of het echt beter is.

Plannen voor deze week:
Maandag – Rustdag – Wandelen met Maaike
Dinsdag – 10KM Lopen
Woensdag – 7KM lopen
Donderdag – ?? Vergadering, dus weet niet of het gaat lukken
Vrijdag – 7KM Lopen
Zaterdag – 4 uur MTB training
Zondag – Looptraining
of:
Zaterdag – Looptraining
Zondag  – Trainen in Kasterlee of MTB training in Rucphen

Training Kasterlee deel 3

Download PDF

Helaas nog steeds problemen met de schijf remmen. De nieuwe remblokjes (gesinterd) waren nog sneller op dan de orginele…….. Na 2 uur in de Rucphense bossen, zat ik er aan het achterwiel volledig doorheen. (Wel heel lekker gefietst trouwens, ondanks de standby dienst).

Volgens Martens, zou het toch kunnen liggen aan de omstandigheden (nat + modder), maar als het dus hetzelfde is in Kasterlee, dan moet ik vrijwel zeker blokken vervangen tijdens de wedstrijd. Wordt dus waarschijnlijk een extra pitstop.

Daarom zal ik deze week nog een setje nieuwe blokken er in stoppen, en kijken hoe het er bij staat na de training van a.s. zondag in Kasterlee (15KM hardlopen + 1 of 2 rondes op de MTB over het parcours). Misschien zal ik ze eerst flink warm stoken, wat op diverse forums als oplossing voor ed snelle slijtage aangegeven wordt.

Vanavond weer eens een keer gaan zwemmen. Helaas vrij laat (21:45 – 22:45), maar gelukkig morgen een dag vrij om samen met Maaike te gaan winkelen (sinterklaas inkopen). Ik kan dan uitslapen tot een uur of half 7 en da’s wel lekker.

Morgenavond een rondje hardlopen met John, Michel, Peerke en Rob. Hierna even kijken wat allemaal op de planning staat voor de rest van het jaar, en voor 2014…..

Alvast een beetje vooruit aan het denken, v.w.b. de planning volgend jaar. Heel goed mogelijk dat de Nr. 1 wedstrijd het wereldkampioenschap Bigman in Tjechie wordt. Twee triathlon’s in een weekend, een offroad, en een hele….

behmetropole

4-Juli-2014 Terrain triathlon

 • Swimming – 1 km in Vltava river
  light stream of the river, average temperature in last 6 years is 18,61 °C (measured at 7 a. m.)
 • Bike – 25 km terrain cycling in Chuchelský háj
  (3 laps), asphalt and forest ways
 • Running – 5 km along Vltava river (1 laps) course surface – asphalt, path along the river, course is practically flat

5-Juli-2014 Long Distance triathlon

 • Swimming – 3,8 km in Vltava river
  light stream of the river, average temperature in last 6 years is 18,61 °C (measured at 7 a. m.)
 • Cycling – 180 km on totaly closed motor highway Strakonická (9 laps), surface of high quality, smooth asphalt, each lap is 20 km (10 km back and 10 km forth) – 6 km of a lap is almost flat and 4 km is upgrade – turn – on the same road back, altitude from start to turn is 165 m
 • Running – 42,2 km along Vltava river and Barrand´s rocks to ČVUT shipyard 9 laps), course surface – asphalt, path along the river, course is practically flat

Training Kasterlee deel 2

Download PDF

Nog 1 maand en 11 dagen te gaan……

Afgelopen zaterdag er weer opuit met mijn MTB. Maaike hoefde niet te werken, en Levi hoefde pas laat te voetballen. Uitslapen dus tot half 8…..

Precies 9 uur op mijn fiets gestapt voor een training door de Rucphense bossen. Deze keer staat 3 keer de MTB route op het programma, wat in totaal net geen 50KM is.
De vele regenbuien hebben er voor gezorgd voor flink wat plassen, en flink wat modder. Ideale training voor Kasterlee, omdat het daar de afgelopen 2 jaar ook ongeveer gelijke omstandigheden waren.

Eerste rondje gaat erg goed. Ik merk dat mijn remmen het goed doen. Wel verdwijnt het grootste gedeelte van mijn fiets in sommige plassen, met als gevolg een nat pak, en vooral koude natte voeten. Tweede rondje gaat ook goed…..totdat ik eerst de trapper tegen mijn scheenbeen aan krijg, en hierna nog een keer van mijn fiets af vlieg. Deze keer zit mijn bovenbeen klem tussen mijn stuur en mijn zadel. Deze ronde even rustig aan gedaan, maar het laatste stukje toch weer wat sneller gedaan.

Nu begon mijn voorrem te piepen. Op zich had ik dit wel een beetje verwacht, omdat ik afgelopen vrijdag mijn achterrem blokjes al vervangen had. Maar een kwartiertje later waren beide remmen aan het piepen, en da’s wel heel erg snel. tegen het einde remde deze achterrem net zoals vorige week helemaal niet meer. Remblokken bleken achteraf weer helemaal kaal te zijn, dus……… daar moet ik een oplossing voor vinden.

1580717

Hier en daar al wat rongekeken op de diverse MTB forum’s, en daar heb ik tot nu toe de volgende oplossingen gevonden tegen deze veel te snelle slijtage:

 • Hardere remblokken gebruiken (ik heb nu 4 setjes gesinterde remblokken besteld in de UK, en hopelijk zijn ze binnen voor a.s. zaterdag.
 • Je schijnt de blokken te moeten inremmen. Doordat ze heter worden, en weer afkoelen worden ze harder.
 • Afplakken van de opening met Ducktape schijnt ook te helpen, dus dat ga ik ook proberen.

Wanneer ze n.l. zo snel slijten tijdens de wedstrijd de 22ste, dan  red ik het niet, en moet ik zonder remmen het laatste stuk……

Gisteren een 7Km duurloopje gedaan, en dat ging lekker. Vanavond proberen 10K, en vrijdagavond een lange duurloop van 24K proberen. Hopelijk dus zaterdag met nieuwe remblokken het bos in, en ook hopen dat ik niet opgeroepen wordt, omdat ik deze week weer standby moet zijn voor de klant.

Als ik mijn fietstraining af kan werken a.s. zaterdag, dan wil ik zondag misschien nog een keer gaan zwemmen…..

Training Kasterlee deel 1

Download PDF

Ondertussen ben ik weer voldoende hersteld van de marathon van Etten Leur.Het lopen staat nog steeds op een heel laag pitje, en dat blijft tot maandag zo. Eingelijk vanaf de marathon nog maar een paar 7KM trainingkjes afgewerkt.

Afgelopen zaterdag en woensdag (ik was vrij, want in de middag moest ik met Levi naar Techbase in Amsterdam) ben ik met de MTB door de Rucphense bossen gegaan.
Het mountainbikerondje van c.a. 17KM heb ik beide keren twee keer afgewerkt, en dat beviel heel goed.

Ik heb nu mijn MTB goed afgesteld. Onder ander het stuur wat ingekort, de remhandles verplaatst en het zadel wat omhoog gezet. Het remmen heb ik nu ook wat beter onder controle, en hopelijk vlieg ik nu wat minder vaak van mijn fiets. Gisteren de helft van de training af moeten werken op alleen een voorrem, omdat de remblokjes in de schijfrem achter volledig op was.
Straks even bij Martens langs om een nieuw setje te kopen, en dan een adresje zoeken om een voorraadje wat goedkopere exemplaren aan te schaffen.

Vanavond met Michel, John en Peerke een rondje hardlopen in Roosendaal.
Morgenavond geen training, en dan Zaterdag proberen 3 rondjes te MTB-en door de Rucphense bossen.

De datums om in Kasterlee mee te trainen zijn ook bekend:
24 November
1 December
8 December

Ik ga proberen weer zo veel mogelijk deze trainingen mee te pakken….

Kasterlee

Marathon Etten Leur 2013

Download PDF

Gisteren eerst lekker uitgeslapen tot 9 uur(eigenlijk 10 uur vanwege het verzetten van de klok).
Weinig last van de zenuwen deze keer, misschien omdat de laatste wedstrijd nog maar iets meer dan een maand geleden is. En je hoeft met een marathon niet zo veel spullen mee te slepen, als met een triathlon.

Waar ik me wel een beetje zorgen om maakte, was de verkoudheid die nog steeds niet over is (houd al ruim 3 weken aan), en de stekende pijn in mijn lies. Met slechts 1 echte lange duurloop na Almere besluit ik de lat niet te hoog te leggen. Finishen onder de 4 uur wordt het doel, en als het kan zonder te wandelen.

Half 11 pik ik eers Will op, en daarna John. Beiden gaan hun debuut maken op de marathon.
Ruim op tijd komen we aan bij de Nobelaer, nadat we eerst alvast een stukje gerend hebben omdat het flink begon te regenen toen we de auto uit kwamen. Binnen bij de Nobelaer was het ongekend druk. Vanwege de regen stonden de meeste lopers nog binnen, de bui af te wachten. Gelukkig werd het zo’n 20 minuten voor de start droog, en kwam de zon er door.

Een kwartiertje voor de start, het startvak opgezocht. Nog steeds droog, en nog steeds zonnig werden we om kwart voor 12 weggeschoten. Ik kwam al vrij snel in mijn ritme, en voelde me goed. Na zo’n 5 Km kwam ik in een groepje terecht, en ik besloot hier in te blijven. Tijdens de 10Km doorkomst zag ik dat de groep voor een tijd van 3u30 ging, en ik besloot zo lang mogelijk mee te gaan. Af en toe voorop gelopen, en vooral het stuk na vanaf de 15 kilometer ging heel erg lekker. Eigenlijk te goed denk ik, want ik was van de groep weg gelopen. Op de halve kwam ik door op 1u44, en Maaike stond met Linda net voor de drankenpost. Daar even een gelletje genomen, en op naar de tweede ronde. Toen ik weer verder liep, merkte ik al gelijk dat ik wat draaierig werd, en kortademig. Bijna zeker veroorzaakt door de aanhoudende verkoudheid van de laatste weken.

Overschakelen naar een andere versnelling dus, en hopen dat het niet erger wordt. Ondanks dat het tempo terug ging, bleven de kilometers voor mijn gevoel wel snel voorbij gaan. De achillespees die ik de eerste ronde goed voelde, voelde ik niet meer, en ook weinig last van de pijn in mijn lies.
Bij de 30 kilometer zag ik Will staan. Hij  moest opgeven van wege klachten aan de peesplaat. Sneu voor hem, want hij heeft flink wat uurtjes gestoken in de voorbereiding.

Ondertussen was ook de kop van de halve marathon gepasseerd. Daar lag het tempo ontzettend hoog! Bij mij was het tempo flink omlaag gegaan. Het doel bijgesteld naar blijven hardlopen tot de finish. Alleen bij de drankpost even tijd genomen om rustig te drinken, en een keer even gestopt om de compressie kousen op te trekken. Na 3u52 minuten gefinished. Dik tevreden met deze tijd.
Vorig jaar zo kort na Almere heel  erg veel pijn / kramp gehad, en nu vrij gemakkelijk de marathon volbracht.

Daarna nog even bij Maaike en Linda op John gewacht. Hij kwam iets later binnen, en heeft zijn eerste marathon er op zitten. Samen terug gewandeld naar de Nobelaer, en na een massage weer terug naar huis(eerst even zoeken naar de auto, want we konden de Tuinstraat niet meer terug vinden).

finish tijden

 

 

 

 

 

 

1 week voor de marathon van Etten Leur

Download PDF

Na Almere eigenlijk niet meer veel gedaan…..

Eerst de herstelweken, en daarna de griep. Gelukkig vorige week zaterdag nog een lange duurtraining af kunnen werken (+/- 30KM in 2u48), maar daarna ook niet veel meer gedaan.

Wel gezellig een paar dagen met vrouw en kinderen naar Dusseldorf geweest. Niet gesport, maar zeker zo vermoeiend, en ik denk dat we daar ook nogal wat wandel kilometers gemaakt hebben.

Duss

Afgelopen weekend nog een duurloopje van c.a. 18KM gedaan, en zondag de zwem-analyse gedaan in Eindhoven samen met de vereniging. Met c.a. 17 WBTV’ers hadden we beschikking over het trainings zwembad bij de Tongelreep. Dit bad is uitgerust met verschillende camera’s, zodat onder water scherpe beelden gemaakt kunnen worden van je zwemstijl. Was heel erg nuttig denk ik, en je krijgt op zo’n dag ook goeie tips.

De verkoudheid is helaas nog steeds niet helemaal over. Deze week sowieso niet te veel doen, om zondag goed uitgerust aan de start te kunnen verschijnen. Het wordt de 6e keer dat ik in Etten Leur aan de start sta voor een hele marathon zag ik.

T-SHIRT Marathon Brabant2013.indd

 

Alles bij elkaar een hele slechte voorbereiding voor een marathon, maar het evenement is gewoon te leuk om te laten schieten. En het is natuurlijk een hele goeie training voor Kasterlee, want dat is ook al over c.a. 2 maanden. Hopelijk is de verkoudheid helemaal over zondag, en ook de andere pijntjes (achillespees links, pijn in de lies rechts).

Deze week dus nog even wat rustige korte rondjes, en dan hoop ik zondag mijn 17e marathon te kunnen finishen.

 

 

 

Ziek

Download PDF

Deze week staat het trainen nog steeds op een heel erg laag pitje.

Maandag opgestaan met flinke keelpijn. Zo erg zelfs dat ik nog even bij de huisarts op bezoek moest. Een beginnende keel ontsteking, die hopelijk vanzelf overgaat.
Omdat ik me woensdag avond iets beter voelde besloot ik om een klein rondje van c.a. 7KM tegaan lopen. Dit ging op zich wel lekker, en ik had dan ook gehoopt dat de klachten hiermee ook snel zouden verdwijnen.

griep

Gisteren nog weinig vooruitgang, en vandaag opnieuw opgestaan met griep symptonen. (spierpijn / hoofdpijn / zere keel / hoesten en een beetje slap). Gelukkig nog geen koorts. Zoals het er nu naar uit ziet dus ook dit weekend niet mijn lange duurloop. Hopelijk kan ik dit begin  volgende week nog rechtzetten, met een duurloop van c.a. 30KM, en de week er op nog een van 34. Daarna weer wat rustiger aan gaan doen en aftellen naar de marathon van Etten – Leur.

De weerstand is in ieder geval flink omlaag gegaan, en de oorzaak is toch wel de combinatievan de hele triathlon, met een ontzettend drukke maand. Afgelopen week mijn uren opgeteld voor de maand September. Ik kom aan 232,5 uren werken voor de klant + >50  reisuren + c.a. 6 uur voor mijn boekhouding etc. Dat is al ruim 280 uur, dus een dubbele maand. Ook veel te weinig geslapen….

 

 

2 weken na Almere

Download PDF

 

atsb00245

 

 

 

 

 

 

Nog een paar foto’s gevonden op de site van Bauke.
Binnnenkort zal ik hem nog een mailtje sturen, en de hoge resolutie bestellen van een paar.

atsb00075

atsb00178

 

 

 

 

 

atsb00472

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondertussen al weer een paar lange duurlooppjes gedaan. Gisteren samen met John en Peerke c.a. 12KM op een heel rustig tempo.Ging wel lekker, alhoewel ik mijn bovenbenen goed voelde.
Nog niet goed hersteld dus, en daarom nog een beetje uitkijken met de trainingsomvang.

atsb00214 atsb00113 atsb00114

Als het meezit vanavond weer voor de eerste keer dit jaar met mijn MTB de bossen in. Eerst even de click pedalen terug monteren, en een setje reparatiemateriaal verzamelen, en dan eens kijken hoe het gaat.

Planning najaar

Download PDF

Almere zit er weer op, en het herstel gaat prima.

Tijd om weer vooruit te kijken dus…..
Eigenlijk staan er nog twee grote wedstrijden op het programma.

1:De herfstmarathon

Deze marathon zal ik meer als trianing lopen. Vorig jaar ondervonden dat een marathon kort na een volledige triathlon tegenvalt. Deze keer wat minder snel vertrekken, en proberen rustigaan deze marathon uit te lopen ergens binnen de 4u. 

Capture2

 

 

 

 2:De hel van Kasterlee

Daarna komt (hopelijk) voor mij de wedstrijd van het jaar.
Na een wat tegenvallende tijd dit jaar in de triathlon van Almere, ga ik proberen in ieder geval mijn PR op deze zware duathlon te verbeteren. Heb sowieso beter materiaal dan in 2011, en omdat dit jaar 1 van de zwaarste edities ooit was, heb ik er goede hoop op dat me dit wel gaat lukken. Uiteraard eerst blessure vrij zien te blijven, want vorige keer 2 keer gekneusde ribben in de voorbereiding.

Capture

 

 

 

Afgelopen weken slechts een paar lichte trainingen afgewerkt. Ook ben ik nog niet gaan zwemmen. Ik merk dat de weerstand minimaal is na Almere, en wil eerst helemaal herstellen, voordat ik weer flinke inspanningen ga doen.

Verslag Challenge Almere – Amsterdam

Download PDF

Vrijdag – Briefing/Bike check in en Pasta Party

Vrijdag de 13e om 10:00u vertrokken, en eerst Will Franken opgepikt. Will gaat n.l. starten in de halve, en gaat op die manier zijn debuut maken in de triathlonsport(nog nooit eerder een triathlon gedaan).

Eerst hebben we wat gegeten in Almere, en daarna ingeschreven, de fiets in orde gemaakt en in de wisselzone geplaatst, ingecheckt in het hotel, en reden we weer terug naar Almere voor de Pasta Party.

BUDS8rNCIAIhb58
19:00u was er nog de briefing, waar helder uitgelegd werd hoe e.e.a. werkt.  In de briefing werd ook aangegeven dat de fietsronde wat verlengd was ( bleek achteraf 4KM te zijn). Dit als ode aan een van de betrokkenen die vorig jaar overleden was.

Na de briefing weer terug naar het Bastion hotel, en daar de spulletjes in de juiste zakken gestopt, voor in de wisselzone. Rond 22:00u het bed in gegaan.

Zaterdag

10 voor 5 ging de iPhone (maar ik lag al even wakker). Na een lekker ontbijtje vertrokken we naar Almere, en ruim op tijd zijn we de wisselzone in gegaan, voor de laatste voorbereidingen voor de wedstrijd. Ondertussen was het al begonnen met regenen, maar dat maakt voor het eerste onderdeel sowieso niets uit.  10 over 7 naar de zwemstart gelopen voor de start van mijn 4e hele triathlon….

Zwemmen

Andere jaren zag ik altijd heel erg tegen dit onderdeel op, maar  nu was het juist het fietsen waar ik een beetje schrik voor had, met de voorspelde weersverwachting. Na de haringvlietoversteek van vorige week, kon het zwemmen alleen maar meevallen, en gelukkig was dit ook zo.
Geprobeerd zo veel mogelijk mee te draften met andere atleten. Het einde van de eerste ronde kwam al sneller dan verwacht. De tweede zwemronde ook lekker gezwommen, en ik merkte dat de 3,8KM me deze keer niet veel energie gekost had. Achteraf bleek dat wel te kloppen, omdat ik 5 minuten langzamer gezwommen heb dan vorig jaar. Zeer tevreden mee, want een paar maanden terug leek ik door de crash in Terheijden niet eens te kunnen starten vanwege een flinke schouder blessure.

De wissel koste wel flink wat tijd. De extra lus, het zoeken naar je tas etc., en het aanschieten van de extra kleding vanwege de weersverwachting, zorgde ervoor dat ik ruim 10 minuten later op de fiets zat dan het jaar van te voren.

Fietsen

In mijn fiets had ik mijn 105 voorwiel en FFWD disc achterwiel gestoken, maar ik vroeg me eigenlijk al een paar dagen af of dit wel verstandig was. Uiteindelijk afgelopen vrijdag beslist om het zo te laten, omdat er wel meer waren die met de lange afstand gingen starten met hoge velgen + dicht achterwiel.

Het eerste stuk was flink sturen, en vond ik vrij slecht. Een beslagen bril is dan al helemaal vervelend. Dit bleef een tijdje zo, en al hoewel ik een redelijke snelheid aan kon houden hoopte ik wel dat het een stuk  beter zou worden. Dit gebeurde ook. want op een gegeven moment kwamen we op een dijk terecht met volop wind in de rug. Hier kon ik lange tijd snelheden van boven de 40KM/U aanhouden. Omdat ik veel atleten vrij hard aan het inhalen was, denk ik dat het dichte achterwiel hier wel verschil uitmaakt.

Veel lekke banden onderweg gezien, en hier en daar een valpartij. Gelukkig deze keer de dans ontsprongen, en met een gemiddelde van 32KM/u de tweede ronde in gegaan. Helaas voor mij waren de gel’s op, en aangezien ik niet tegen de sport drank kan moest ik het de volgende 90KM doen met water en bananen. Deze ronde weer flinke buien, en op een gegeven moment kwamen hier ook flinke windstoten bij. Aan het einde van de dijk gestopt voor een plaspauze. De gemiddelde snelheid zakte gelijk van 32,4 naar 32,1. Omdat de wind gedraaid was, en flink in kracht toegenomen, werd het stuk hierna heel erg zwaar. De fietspaden lagen vol met o.a. afgewaaide takken etc., en tijdens de buien moest ik flink mijn stuur vasthouden. Op de dijk  waar ik de eerste ronde nog c.a. 37KM/u haalde, kwam ik met heel veel moeite aan 22KM/u. Toch nog harder dan de rest, want ik ben dat hele stuk door niemand ingehaald, en had aan het  einde van de dijk een flink treintje mee draftende  triathleten  achter me hangen.

Daarna weer Almere in, en met 183,9KM op mijn teller liep ik de wisselzone weer in. De gemiddelde snelheid was terug gezakt naar 30KM / u

Deze wissel duurde ook veeel te lang, maar ik vond het belangrijk droge sokken aan te doen, me goed af te drogen, en uit mijn andere tas nog een gel te halen, die ik eigenlijk voor de eerste wissel meegenomen had, maar toen overgeslagen.

Lopen

De start ging goed. Weinig last van de wissel fietsen ==> lopen, maar dit komt denk ik omdat je al een flink stuk loopt vanaf de fiets naar het omkleedpunt, en daar ook wat tijd kwijtgeraakt bent.
De eerste ronde was snel voorbij, en afgezien van een vrij lange modderpad waar je nauwelijks je schoenen droog kon houden, erg goed te doen. Ook de tweede ronde “lekker” gelopen. Daarna kwam het punt wat ik eigenlijk al eerder verwacht had. De energie was op, en ook de spieren begonnen flink pijn te doen. Vooral de spier in mijn rechtse bil voelde ik goed, volgens mij veroorzaakt door het laatste stuk fietsen tegen de wind in. Deze ronde kwam ik Maaike en John tegen op het 3KM punt, en ik ben een stukje mee gewandeld om verslag uit te brengen. Na c.a. 500 meter weer gaan hardlopen, en dit af en toe afgewisseld met wandelen. Deze laatste ronde’s zag ik al dat ik niet eens  in de buurt kon komen van mijn tijd van vorig jaar, en dus heel rustig uitgejogd/gelopen. Rond kwart voor negen liep ik over de finish. Ruim een uur later dan vorige keer (toen had ik 11u37, nu 12u47).Een wat tegenvallend resultaat, maar naar omstandigheden ben ik wel tevreden. Een 242e plaats van de 425 gestarte deelnemers (ongeveer 90 uitvallers!!).  Will had ook een prima debuut gemaakt. 5u49 voor zijn eerste triathlon!!

De supporters Maaike, John, Wimpie, Thea, Marcel…HARTSTIKKE BEDANKT!!!

almere-2013-6

 

 

 

 

 

 

 

Volgende grote uitdaging – De Herfstmarathon, en daarna op  22 Dec 2013 voor de 2e keer proberen te finishen in de “Hel van Kasterlee”

Plaats:242 van de 425 gestarte deelnemers.
Startnummer:260
Hans Schoonen Rucphen H45 NED
Zwemmen (3,8KM):01:23:12
T1 wissel:00:07:58
Fietsen:(184KM): 06:09:33
T2 Wissel:07:40:42 
Lopen (44KM): 04:56:37
Totaal:12:44:40

Colpaert wint triatlon voor Potrebitsch en Strijk

Door Redactie Gepubliceerd op 14 september 13, 16:56 Laatst bijgewerkt op 14 september 13, 18:14

ALMERE/JEROEN OOSTERHEERT – De Belg Bart Colpaert heeft de triatlon Challenge Amsterdam-Almere vanmiddag gewonnen. Hij won in een tijd van 8 uur 34 minuten en 53 seconden. Potrebitsch eindigde negen minuten later en de Nederlander Strijk weer een paar minuten later. Die werd daarmee overigens Nederlands kampioen.

De omstandigheden waren zwaar tijdens de wedstrijd. Veel regen en ook veel wind. ,,Helemaal omdat de wind halverwege draaide. Eigenlijk tijdens de tweede ronde fietsen. Die was het zwaarste van alles”, keek de Belg terug op zijn wedstrijd. ,,Het explodeerde”, vulde Potrebitsch uit Duitsland daar op aan. In die ronde moest ook de winnaar van vorig jaar Dirk Wijnalda afhaken. Hij had een lekke band en stapte daarna niet meer op. ,,Heel spijtig voor hem. Ik wist dat hij er aan zat te komen op de fiets en toen ik hoorde dat hij was uitgevallen, was dat even een opluchting. Ik hoorde echter vrij snel dat Potrebitsch en vooral ook Struik erg snel fietsten (Strijk lag toen nog tweede, red). Ik ben dus met lopen direct volle bak gegaan en heb dat vol gelukkig kunnen houden”, aldus de Belg die vorig jaar de halve triatlon in Almere won.

De wedstrijd startte vanochtend met 3,8 kilometer zwemmen en daar kwam de Nieuw-Zeelander Dylan McNiece nog als eerste uit kort gevolgd door de later winnaar. Halverwege het fietsen had de Belg al een voorsprong genomen en die gaf hij dus niet meer weg.

Laatste post voor de wedstrijd

Download PDF

Minder dan 2 dagen te gaan voor de start…..

Capture

De weersvoorspelling is heel erg slecht!
Waarschijnlijk heel de dag regen, en ook aan de kust een vrij krachtige wind (winkracht 5).
Niet fijn voor mij, en niet fijn voor de supporters.

De temperaturen zijn iets hoger, maar verder gaat het veel lijken op de triathlon in Hannover van vorig jaar. Ben dan ook van plan deze keer genoeg kleding aan te schieten tijdens het fietsen, omdat ik toen zowat onderkoeld geraakt ben, en dat hoop ik niet nog een keer mee te maken.

Tot nu toe hebben het weer en andere factoren altijd al een belangrijke rol gespeeld in mijn hele triathlons:

Neerpelt 2011 – 2 maal gestopt voor een lekke band  / nog steeds boven de 30 graden tijdens de finish van de marathon / fietsparcours 6KM te lang
Hannover 2012 – heel de dag regen en erg koud. Bijna onderkoeld. Slechts 30% is gefinished
Almere 2012 – Hele gunstige weersomstandigheden, maar pijn in mijn maag en misselijk tijdens de marathon knmi2

Mocht het inderdaad zo zijn, dan zal ik het wedstrijdplan flink aanpassen. Ik ga dan n.l. op de fiets zo hard mogelijk proberen rond te gaan, zodat ik op temperatuur blijf, en probeer de schade vanwege de harde wind te beperken. Uiteraard zal ik hier tijdens de marathon gestraft voor worden, maar dan maar hopen dat het meevalt. Zal in ieder geval lastig worden om een mooie tijd weg te zetten dan.

Wordt wel heel erg moeilijk een voorspelling te doen. Ik voel me goed, maar….

Voordelen:
+ Deze keer is het een Challenge, dus professionelere organisatie
+ Bevoorrading zou deze keer beter moeten zijn
+ Mijn gewicht is iets lager dan vorig jaar
+ Tijdritstuurtje gemonteerd
+++ Geen last van de onderrug (was alle vorige hele triathlons wel het geval)

Nadelen:
– – – Slechte weersverwachting
– Weinig gezwommen in verband met de schouderblessure
– – Hele drukke tijden op mijn werk (sinds Juanuari), veel te weinig rust
– Deze week begonnen met keelpijn en hoofdpijn. Nu alleen nog lichte hoofdpijn.

Voor of nadeel:

+/- Dicht achterwiel (Kan ook een nadeel zijn i.v.m.te  harde wind)
+/- Eerste hele van dit jaar (vorig jaar was het de tweede in 1 jaar na Hannover)
+/- Twee rondes van 90KM (tot nu toe waren de rondes 30 of 45KM)

Gisteren mijn fiets terug gekregen, en nog een snel rondje op en neer naar Zundert gedaan. Mijn ketting liep wel een keer van het voorblad af. Misschien de shifter iets te ver omgezet?? Op passen tijdens de wedstrijd dus…

atsb00330

 

Vanavond een rustige 5KM lopen, en daarna de spulletjes pakken. Morgenochtend rond 10:00u naar Almere. Zaterdag 7:30u de start.

Nog 5 dagen voor Almere + Uitslag haringvliet oversteek

Download PDF

De haringvliet oversteek zit er weer op.

Zoals vorig jaar ook dit jaar weer flink wat golfslag….
Dit in combinatie met het laagstaande zonnetje en een beslagen bril maakte het navigeren wel erg lastig. Vooral in het begin een paar flinke slokken water binnengekregen, en na ongeveer 10 minuiten was ik pas een beetje gewend aan deze situatie.

143 Hans Schoonen 1:18:41.85 7

De afstand is volgens de organisatie c.a. 3KM. Blijft een beetje vreemd, omdat 1u18 vorig jaar tijdens Almere ongeveer mijn tijd + wissel voor 3800M zwemmen was. Toen kon ik welliswaar draften, dus heb ik minder extra afstand afgelegd.

Hopelijk a.s. zaterdag weer dezelfde tijd op het zwem onderdeel.

knmi

 

 

 

 

De verwachting is redelijk. Alhoewel ik hoop dat de windkracht nog wat naar beneden gaat. Ik ga vrijwel zeker mijn dicht achterwiel gebruiken zoals het er nu naar uitziet.

Gisteren in de wedstrijd setup (campagnolo wiel met hoge velg voor, dicht achterwiel achter) gemakkelijk 32 gemiddeld gereden over een afstand van 30KM. Ik heb wel gemerkt dat de trapas een beetje zwaar rondgaat, dus voor de zekerheid mijn fiets naar Martens gebracht om nog na te laten kijken.

Planning deze week:
Dinsdag zwemmen in galder
Woensdag of donderdag fietsje testen zodra ik hem teug heb
Woensdag of donderdag of vrijdag ochtend klein rondje hardlopen

Uiteraard alles op een heel laag tempo.

CA

 

Deze week vooral proberen wat rust te nemen, en dan hopelijk Zaterdag ergens onder de 11u37 uur  proberen te finishen, dan zou dit mijn 2e PR dit jaar worden ( eerste PR was de ultraloop van Stein)

Haringvlietoversteek

Download PDF

Nog 9 dagen te gaan voor Almere…..

De zware trainingen zijn weer voorbij, en eigenlijk staan alleen nog de volgende trainingen op het programma:

a.s. zaterdag ==> De Haringvlietoversteek (c.a. 3KM zwemmen)

haringvlietoversteek

 

 

 

 

 

 

a.s. zondag ==> 90KM fietsen met de wedstrijdwielen

Vanavond of morgenavond nog een stukje hardlopen, en volgende week ook nog een paar korte duurloopjes. Misschien dinsdag nog zwemmen, beetje afhankelijk van het weer, omdat ik alleen in het buitenwater ga.

Wel moet ik nog wat tijd zien te vinden om mijn fiets goed na te kijken. Nog een bandje omleggen van mijn trainingswielen naar mijn dichte achterwiel, en ook checken of ik de achterband van mijn disc gemakkelijk kan vervangen met de middelen die ik heb. Beter thuis goed oefenen dan mogelijk mijn wedstrijd laten verpesten volgende week…..

 

Aftellen naar Almere

Download PDF

Inmiddels is mijn website verplaatst naar een andere server, dus gelijk even een test of het bijwerken nog steeds goed werkt….

Vandaag over precies twee weken vertrek ik weer naar Almere, om zoals voirg jaar weer de briefing bij te wonen, en de spullen klaar te gaan zetten voor de 14e September.

poster-challenge-800-212x300

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit betekend dat ik na morgen weer wat gas terug ga nemen.Morgen nog een fietstraining van 150KM (hoop ik, want ik heb standy dienst en kan dus ieder moment opgeroepen worden). Voor volgende week dan nog een keer zwemmen in Galder, een duurloop van c.a. 20KM, een fietstraining met mijn wedstrijdwielen,  en volgende week zaterdag de haringvliet oversteek. Dit wordt eigenlijk de laatste grote inspanning.

Ook moet ik volgende week alvast mijn fiets helemaal in orde maken. Nog een bandje omleggen naar mijn dichte achterwiel, en misschien nog even de ketting + tandwielen na laten kijken. Niet vergeten reserve binnenbandjes te kopen, want deze moeten een speciaal ventiel hebben. Het bovenste stuk moet afneembaar zijn, zodat de ventiel verlenger voor de hoge velgen er in geschroefd kan worden.

Nu ik dit zo aan het opschrijven ben, beginnen de wedstrijd zenuwen al weer een beetje te komen. Dit zal de komende weken wel zo blijven. Gelukkig verdwijnen de zenuwen normaal gesproken zodra het startschot gegeven is, na een paar slagen borstcrawl.

De vorm is er helaas nog niet. Bij de trainingen (zowel fietsen als lopen) merk ik dat de snelheden lager zijn dan vorig jaar in de voorbereidingen. Volgens mij is de voornaamste reden het gebrek aan (nacht)rust, door de erg drukke werkzaamheden. Noodgedwongen maak ik veel te veel uren, en daardoor schiet de nodige rust er flink bij  in. (Maar in deze tijden is dit natuurlijk wel een luxe probleeem, dus dan maar een wat mindere tijd in Almere).

Morgen mijn fietstraining proberen af te werken op 1 gel, en c.a. 2 liter water. De weersverwachting  is vrij slecht, dus zal nog een keer afzien worden.