Herstel na Kasterlee

Download PDF

Ondertussen is de duathlon na Kasterlee weer even geleden. Heb nog steeds last van een gekneusde rib, en ook van beperkte kracht in mijn rechterhand. De dokter vertelde dat het twee weken kon duren, dus wacht ik het nog maar even af….

Het laatste is vervelend met zwemmen, want dan sluit mijn hand niet goed.

Gisteren voor het eerst weer een duurloopje gedaan. Ging heel erg lekker, en de 9KM waren zo om.
Komende weken blijf ik even op een vrij lage intensiteit trainen, zodat ik half Januari goed uitgerust de voorbereiding voor de marathon weer op kan pakken.

 

 

 

 

 

Ben ondertussen ingeschreven voor de triathlon van Hannover. Tot nu toe 68 deelnemers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verslag van “De hel van kasterlee”

Download PDF

Zondag ochtend 5 uur opgestaan voor de winterduathlon van Kasterlee, oftewel “De hel van Kasterlee”. Een wedstrijd die begint met 15 Kilometer hardlopen, gevolgd door 105 KM mountainbiken, waarna je afsluit met 30 Kilometer lopen. Volgens de organisatoren de zwaarste dutahlon ter wereld, en met zwaar wordt dan vooral het parcours bedoeld.

 

Nadat ik iets gegeten had, snel mijn fiets op de fietsendrager gezet, de spulletjes ingeladen, en vertrokken naar Kasterlee. Ik was ruim op tijd bij de sporthal, en kon mooi daarnaast parkeren.
Alles klaargezet, fietsje en helm laten keuren, en nog even een toiletbezoek.


Om kwart voor 8 een briefing, en daarna om 8 uur het eerste kippevelmoment van de dag:vuurwerk, en terwijl “Hells Bells” door de boxen klonk vertrokken we de polder in voor de eerste ronde van 15 KM(daarna vooral kippevel van de kou 🙂 ).

Lopen ging heel erg goed, en ondanks dat ik bewust de rem er op hield, toch na ongeveer 1u13 weer terug de wisselzonde in. Hier was het flink dringen, dus duurde het allemaal wat langer dan gepland (7 minuten in totaal).

Fietsen:
Voorzichtig het eerste techniche stuk genomen, en daarna over een stukje verhard richting het (gladde) bruggetje. Hierna begon het afzien…. Bijna het gehele stuk was een combinatie van plassen met modder, waarvan sommige plassen een heel stuk dieper waren dan je zou verwachten. Op een gegeven moment moesten we een maisveld oversteken, en ik zag dat niemand dit fietsend voor elkaar kreeg. Je moest dus lopend je fiets door de blubber trekken, en oppassen dat je schoenen niet in de zuigende modder bleven steken. Daarna weer gewoon fietsend de modder in, totdat het volgende maisveld doorkruisd moest worden. Dit lag er nog slechter bij, en degene die de voeten nog droog hadden kunnen houden bij het eerste veld, moesten er nu ook aan geloven.
Daarna nog een lang stuk blubber, en aan het einde weer richting de sporthal. Hier even gestopt bij de verzorging, om sportdrank en een suikerwafel te nemen (was perfect geregeld), en weer op weg naar de tweede ronde. Na een paar kilometer begonnen mijn versnellingen erg vervelend te doen. De ketting viel continu terug naar het kleinste tandwiel. Met mijn handschoenen het meeste zand van mijn ketting en derailleur gedaan, maar dit hielp niet. Ik dacht dat hier de duathlon voor mij zou gaan ophouden. Toen gewisseld op de voorste blad, en daarna bleef de ketting gelukkig wel op een tandwiel liggen. Schakelen bleef erg lastig, maar met een beetje op en neer schakelen kon toch gefietst worden. Deze ronde bleek mijn onfgeluksronde te worden, want halverwege viel ik flink van mijn fiets. Tijdens deze val werd mijn kuit geraakt door een trapper, en vanwege de stekende pijn dacht ik dat dit wel het einde was… Bleek vooral een combinatie van pijn met kramp te zijn, en na een paar minuten besloten de tocht maar weer weer door te zetten. Op dit moment (koude voeten, koude duimen, koude wind op mijn gezicht, zere kuit, slechte fiets, heel zwaar parcours) geloofde ik eigenlijk niet meer in een finish, maar ik zou wel proberen zo ver mogelijk te komen. Tijdens een poging om terug te schakelen knakte ook nog eens mijn duim naar achteren. Waarschijnlijk zat mijn schakelhandle vastgevroren, of mijn derailleur zat gewoon te vol met zand. De duim gebruiken ging echter niet meer, dus vanaf dat moment terug schakelen met mijn handpalm.

De derde ronde ging eigenlijk wel goed, dus ook het vertrouwen kwam een beetje terug. Bij de wissel van de derde naar de vierde zag ik  John Heeren (de coach), en Maaike staan. John riep dat kwart over 3 de “cut-off” tijd was, en ik dus voor die tijd binnen moest zijn, mocht ik nog verder willen met de vijfde ronde. Na een hele korte bevoorrading (en het schoonspuiten van mijn derailleur met mijn bidon water en sportdrank) de vierde ronde in. Deze werd de snelste van de dag, en ik kwam vijf minuten voor de tijd binnen en mocht dus de vijfde ronde starten.
Die werd heeeel zwaar. Door de vermoeidheid (ik had al mijn kruit verschoten in ronde 4) kon ik de meeste klimmen of hele zware stukken haast niet fietsend nemen. Na een paar kilometer begonnen mijn ogen flink pijn te doen. Mijn bril had ik een paar ronde’s terug afgezet, omdat hij continu vuil werd, maar nu bleken mijn ogen dus bevroren te zijn. Gestopt bril op, paar keer gevallen, bril weer af…. Na c.a. 1u35 kon ik eindelijk mijn fiets afgeven aan John, zodat hij hem alvast kon schoonspuiten. Maaike mocht met mij mee lopen, en mocht me helpen met verkleden. Lekkere droge sokken etc. aangeschoten, en nog snel wat gedronken. Maaike uitgezwaaid, want ruim 3 uur wachten in de kou om me alleen een keer door te zien komen had ik haar afgeraden. 

Lopen:
Daarna gestart aan de eerste ronde van het tweede looponderdeel (30KM). John haalde me al voor de eerste kilometer in, en had ondertussen al licht op de MTB gemonteerd. Het lopen ging boven verwachting goed. Ik had gedacht dat door het uitputtende fietsonderdeel de fut er helemaal uit zou zijn, maar dit viel erg mee.  Het was gewoon heel lekker dat mijn armen/nek/rug etc. weer wat meer ontspannen konden. Ik was wel vergeten mijn handschoenen mee te nemen, maar gelukkig had de coach een reserve paar, en mocht ik zijn handschoenen die al voorverwarmd waren aanschieten. Al snel bleek een meefietsende coach geen overbodige luxe. Het was ondertussen zo donker geworden, dat het zonder verlichting levensgevaarlijk zou zijn. Ook de afleiding hielp om me door de zware stukken heen te helpen. Onderweg stonden er ook per ronde twee erg gezellige bevoorradingsposten. Bij deze posten de tijd genomen om op adem te komen, en om wat te drinken (Cola) en te eten. 

 Ongeveer anderhalf uur nadat ik met lopen gestart was, kwam ik voorbij de sporthal, en startte de tweede ronde. Na een aantal kilometer begon het  flink te sneeuwen, maar ik had geen kou meer. Bij kilometer 24 kreeg ik last van mijn luchtwegen. Het ademen ging zwaar, en volgens mij was het vooral de koude lucht in combinatie met vermoeidheid die dit veroorzaakte. Besloten om een minuut te wandelen. Niet te lang wandelen want dan raak je onderkoeld in deze omstandigheden. De laatste kilometers nog af en toe moeten wandelen, en toen kwam de sporthal in zicht. De vrijwillige verkeersregelaar blaast op zijn fluitje, en men weet dat er iemand de sporthal binnenkomt. Onder luid applaus de rode loper op, mijn medaille ontvangen, en daarna mijn naam op het bord gezet. Het zit er op! I did it! 12uur, 13 minuten en 12 seconden na het startschot gefinished in de zwaarste duathlon ter wereld. Volgens velen ook de op een na zwaarste editie, en dat bleek ook wel uit het hoge aantal uitvallers.

De 179ste plaats van de ruim 250 gestarte deelnemers, maar dat is eigenlijk bijzaak. Een klein kopgroepje strijd om een plaats, de rest strijd met zichzelf….

Nadat ik mijn T-shirt ontvangen had (na de prijsuitreiking) gingen John en ik weer op weg naar huis. De vermoeidheid had ondertussen hetzelfde effect als een krat Jupiler, en vooral het laaste stuk heb ik John een paar keer flink laten schrikken door mijn wat gevaarlijke rijgedrag.

 

 

 

John (super coach!) en Maaike bedankt voor de hulp!! Jullie hebben je vrije zondag voor mij  opgeofferd, en meer kou geleden dan ik! Verder ook iedereen bedankt die op afstand e.e.a. gevolgd heeft.

Hieronder een flimpje over deze wedstrijd:

http://www.rtv.be/artikels/sport/match-van-de-maandag/2011121910582018_match-van-de-maandag-hel-van-kasterlee-2011

 

Kasterlee – vooruitzichten

Download PDF

De weersvooruitzichten zijn niet zo best…..

 

 

 

 

 

 

Hopelijk valt het allemaal mee. De maximum temperatuur is vrij laag (zo’n 2 graden), en dat in combinatie met natte kleding zal vrij koud aanvoelen.
Ben benieuwd hoe de vingers en de tenen aan zullen voelen….

De meeste pulletjes staan klaar voor zondag. Vanavond de kleding in zakken doen, zodat per onderdeel nieuwe kleding aangedaan kan worden straks.

Ook een tasje voor de coach (John Heeren) staat klaar, met hierin o.a. verlichting voor op de fiets. John zal me vergezellen tijdens de laatste 30KM hardlopen.

Morgen een dagje Deventer met de PV van Maaike, en volgens het programma zijn we zaterdagavond pas rond 23:00u thuis. Geen beste voorbereiding dus.

Training Kasterlee deel 6

Download PDF

Het trainen zit er op….

Zaterdag 24KM duurloopje gedaan in 1u57min. Ging lekker.
Gisteren (Zondag) op tijd opgestaan, en met mijn fiets naar Kasterlee vertrokken om de ronde nog een keer te rijden, en om mijn start nummer op te halen.

Het had gevroren, dus dat kwam goed uit. Mooie kans om de verwarmings zakjes, en nieuwe handschoenen van Decathlon uit te testen. Werkt prima! Geen koude voeten meer(mijn Clickpedalen heb ik ook vervangen door gewone pedalen, dus dat scheelt misschien ook).

Nadat ik alles aangeschoten / geinstalleed had, ben ik eerst gaan oefenen op het technische stuk. Al vrij snel kwam ik er achter dat het schakelen niet soepel ging. Vooral de steile bergen konden moeilijk genomen worden, omdat hij slecht in de juiste versnelling ging, of een tandwiel versprong tijdens de klim.
Zonder clickpedalen is dit ook extra gevaarlijk, want je schiet zo van de trappers af… 

Na een kwartiertje oefenen zag ik twee MTB’ers over het terrein gaan, en ik besloot er achteraan te gaan. Ze hadden beiden GPS, en ik vroeg of ik aan mocht pikken om de ronde mee te rijden. Dat was geen probleem, en zo kon ik mooi nog een keer de ronde rijden. Deze keer zat er een oversteek over een maisveld bij.

Op een gegeven moment ging de fietser onderuit in een diepe plas, en omdat ik er vlak achter zat, moest ik te hard remmen, en sloeg over de kop. Wonder boven wonder niks beschadigd, en kon ik zo verder fietsen. De ondergrond was gelukkig vrij zacht, en dat heeft denk ik mijn val gebroken, want ik had nergens last van.

Het gedeelte waar ik vorige keer veel problemen had (ook een maisveld), ging nu beter. Toen was het los zand, en kwam ik er slecht door heen. Dat was ook het punt waar ik vorige keer mijn gekneusde ribben op liep…

Alles bij elkaar lekker gefietst. Wel balen dat het schakelen slecht gaat. Ik hoop dat Martens hem nog even na kan kijken voor volgende week. Toen ik thuis kwam nog even 4,8 KM gelopen met Maaike.

 

 

 

 

 

 

 

Hopelijk kan ik mijn naam volgende week ook op het finishers bord bijschrijven……

Training Kasterlee deel 5

Download PDF

Na een weekendje zonder trainen, gisteren (5dec. – vrije dag) 3 uur het bos in gegaan voor een mountainbike training. Ik had geluk, want er stond nog een route uitgepijld van een dag van te voren, en ik kwam op stukken terecht die ik van te voren nog niet ontdekt had.

Het was de eerste keer dat ik in de modder ging MTB’en, en er stonden flinke plassen water. Het viel me mee, want ik had verwacht dat ik gemakkelijk onderuit zou gaan. Ook viel de kou, ondanks het natte weer erg veel mee. Wel had ik heel erg veel last van koude voeten, omdat ze nat geworden waren.

Ik zit nog wel met het volgende probleem. Na een paar uur fietsen zijn mijn voeten gevoelloos. Heeft weer te maken met de plaatjes voor de click pedalen. Ik voel er dan ook veel voor om deze pedalen te vervangen voor gewone pedalen, zodat ik ook mijn schoenen beter in kan pakken (plastick zakken eromheen). Nadeel is natuurlijk dat ik flink wat kracht mis, maar bijkomend voordeel is dat ik makkelijker een voetje aan de grond heb, mocht het nodig zijn..

Vanavond zwemmen, en morgen een duurloopje van 9KM.

De loopronde van Kasterlee is 15,2KM, dus in totaal zal er de 18e 45,6KM gelopen moeten worden. 3,4KM meer dan een gewone marathon dus.

 

 

Training Kasterlee deel 4

Download PDF

De problemen met de ribben zijn zowat helemaal opgelost.

Afgelopen zaterdag eerst met Levi naar de voetbal geweest. Ze wonnen deze keer met 7-2, terwijl ze met 1 man te weinig waren. Levi scoorde de eerste 2 doelpunten, en in ed tweede helft nog een.

S’middags de Mountainbike gepakt, voor een training van 3 uur.
Ik begon met de wat zwaardere vlakke stukken in het losse zand. Ging redelijk. Geen last van de ribben, dus besloten wat moeilijkere stukken op te zoeken.

Na wat rondtoeren over onverharde stukken vond ik al vrij snel een paar mooie paadjes door het bos. Sommige stukken diverse malen genomen, en ik merkte dat mijn achterwiel vrij gemakkelijk weg glijd. Ook bij het beklimmen van heuveltjes merk ik dat ik goed op het zadel moet blijven zitten omdat anders het achterwiel doorglijd. Op een gegeven moment kwam ik op een stuk asfalt, en bij het keren ging ik weer onderuit. Deze keer op mijn heup.

Na 2u30 werd ik gebeld door een klant, en moest ik direct terug naar huis om een probleem op te lossen. In totaal een training van 2u45. Helaas net niet de voorgenomen 3 uur, maar het was lang genoeg om helemaal leeg weer thuis te raken.

Zondag weer gezwommen met de vereniging. Vanavond staat er een duurloop van c.a. 15Km op het programma.

Training Kasterlee deel 3

Download PDF

Het herstel van de gekneusde ribben gaat goed!

Afgelopen nacht goed geslapen (wel kort, want door werkzaamheden voor een TMME pas rond twaalf uur mijn bed in). Ook diep ademen geeft geen problemen meer.

Dinsdag tijdens het zwemmen nog veel pijn, alhoewel het goed te verdragen was. Woensdag tijdens de 9KM hardlopen vooral in het begin vrij pijnlijk. Gisteren 70 minuten op de Tacx, en dat ging vrijwel pijnloos. Ben benieuwd hoe het morgen gaat, want dan wil ik 3 uur op de mountainbike. Mocht het te veel pijn doen, dan ga ik terug, en maak ik er een lange duurloop van.

  

 

 

 

 

Nog even de limieten bekeken voor de wedstrijd, maar dit lijkt mee te vallen.
Uiteraard is het weer wel heel erg bepalend, want bijv. sneeuw kan er voor zorgen dat de te halen tijdslimiet toch nog een uitdaguing wordt:

Let op: vanaf dit jaar zullen er tijdslimieten gesteld worden na de eerste run en na de voorlaatste fietsronde. Wie niet op tijd ter plaatse is zal de wedstrijd niet mogen verderzetten! (De hieronder vermelde limieten kunnen echter in overleg met de wedstrijdjury nog wijzigen.)
Dus enkel wie de volledige afstand gedaan heeft zal mogen finishen.

6u00: afhalen nummers in sporthal Duineneind
7u00: opening wisselzone, controle fietsen en helm
7u45: einde uitreiking rugnummers
7u50: atleten in startbox
7u55: presentatie toppers en vuurwerk
8u00: startschot door ??????????
+/- 8u50: eerste doortocht na 15 km. lopen en wissel
+/- 8u55: eerste MTB-er vertrekt voor 105 km. over vier ronden
9u25: tijdslimiet voor de aanvang van de fietsproef
+/- 9u30: laatste MTB-er vertrekt
+/- 9u45: eerste doortocht leider t.h.v. Duineneind
+/- 10u35: tweede doortocht leider
+/- 11u25: derde doortocht leider
+/- 12u15: vierde doortocht leider
+/- 13u05: leider begeeft zich na vijf ronden naar de laatste wissel
+/- 13u10: eerste loper vertrekt voor 2 ronden van 15 km.
+/- 14u15: leider begint aan zijn laatste loopronde
14u45: tijdslimiet voor de aanvang van de laatste fietsronde
+/- 15u30: aankomst eerste atleet
+/- 16u00: podiumhulde eerste drie atleten
+/- 16u15: laatste fietser begeeft zich naar de wissel
19u00: einde bewaking fietsen in wisselzone
20u00: prijsuitreiking en hulde door de burgemeester van Kasterlee
+/- 20u00: aankomst laatste atleet

 

 

Training Kasterlee deel 2

Download PDF

Afgelopen zondag leek de schade nogal mee te vallen, maar….sinds gisterenochtend heb ik flink last van een gekneusde rib.

Ik merkte het al toen ik opstond. Flinke pijn in de rug, en buik, en ook diep inademen gaat nauwelijks. Hoesten is helemaal vervelend. Verder is het vervelend om lang in de auto te zitten. De schouder en knie zijn al wel een stukje hersteld.

Gisterenavond toch een stukje gaan hardlopen, maar viel tegen. Na 5KM vond ik het genoeg. Ook heel erg slecht geslapen, omdat ik regelmatig wakker werd wanneer ik draaide. Hopelijk ben ik er snel vanaf, want ik hoop niet dat ik straks in Kasterlee nog klachten heb.

Vanavond ga ik wel een poging doen om te zwemmen. Hopelijk valt het mee….

 

Training kasterlee

Download PDF

Vandaag op tijd vertrokken naar Kasterlee voor een eerste kennismaking met het parcours, en met de collega duatleten die “de hel van Kasterlee” gaan doen.

Ik was ondanks de dichte mist ruim op tijd. Precies 9 uur verzamelden we, en kregen we een korte toespraak van iemand van de organisatie. Er werd uitgelegd hoe de bevoorrading in zijn werk gaat de 18e, en waar omgekleed kan worden etc.

Daarna vertrokken we voor een 15KM duurloop, met 12KM per uur. Dit tempo klopte niet precies, want na exact 1u10 stonden we weer terug. Ongeveer 13KM per uur dus.

Even een pauze genomen, en half 11 vertrokken we het bos in voor een verkenningsronde. Het zou een parcourverkenning voor moeten stellen, maar al heel snel werd de groep opgedeeld in de snelle, en minder snelle groep. Deze laatste was de grootste groep, en uiteraard zat ik er ook bij.  Helaas na 10 KM was het contact met de snelle groep helemaal verloren, en wist eigenlijk bijna niemand meer hoe we verder moesten. Gelukkig was er een man die wist waar we zaten en hoe we verder moesten. Hij mocht direct op kop rijden, en zo werkten we de resterende c.a. 15KM af.

Het parcours viel me erg mee. Alleen het eerste gedeelte was heel erg technisch, en ook het laatste stuk richting de sporthal. Hier ging ik voor de tweede keer onderuit (de eerste keer was in het losse zand bij een omgeploegd maisveld), en kwam vrij hard op mijn schouder terecht. Het is echter wel een zwaar parcours, omdat er veel stukken bij zijn waar je in het losse zand terecht komt. Als het gaat regenen wordt dat trouwens modder, dus nog zwaarder.

 

13 November – Crossduathlon Reusel (Run – ATB – Run)

Download PDF

Net terug uit Reusel, van een Zware crossduathlon (tenminste voor mij dan toch….)

Vanochtend iets voor  9 vertrokken, en ruim op tijd (ondanks de mist) aangekomen in Reusel.
Toen ik mijn startnummer opgehaald had kwam ik Charles en Wim al tegen.
Ze deden mee bij de recreanten voor de halve afstand, maar startten wel gelijk met mij.
Ik zag in de uistlagen dat ze beiden een knappe prestatie weg gezet hebben. Tel daar het leeftijdsverschil met de meeste andere deelnemers bij op, dan is het helemaal een goede presstatie.

Bij mij ging het iets minder, maar toch wel heel erg blij dat ik het gedaan heb. Ik was anders in Reusel voor een flinke verrassing komen te staan, en nu ben ik in ieder geval ee n stukje voorbereid op wat komen gaat.

De wedstrijd
Een veldloop heb ik voor het laatst in militaire dienst gedaan, en dat was in 1983…
Mountainbiken heb ik vorige week zaterdag voor de eerste keer een uurtje op de Rucphense hei geprobeerd…
Geen goede basis voor een toch behoorlijke afstand.  Hoewel het eigenlijk niet veel lijkt 15/60/7,5 , is het toch nog een flinke klus.

Na het startschot was het even flink dringen het eerste stuk. Het zijn soms vrij smalle bospaadjes, dus even goed rekening met elkaar houden. Ik moest 4 rondjes doen voor de 15Km, en het ging me heel erg goed af.
Na 1u9 zat het eerste gedeelte er op.

Snel gewisseld, wat gedronken, en een gel gepakt. Toen begon het MTB onderdeel.
Dat was andere koek…
Zodra ik aan het traject begon, bleek Mountainbiken moeilijker dan ik dacht. Vorige week eigenlijk alleen vlakke weg gehad, en hier en daar wat los zand. Dan schrik je wel even, wanneer gelijk bergop/bergaf/ flinke bochten/smalle paadjes en dergelijke op je af komen. En dan in je rug komen de ervaren MTB ers al aangereden die een stuk meer ervaring hebben. De eerste ronde dus vooral geprobeerd op mijn fiets te blijven zitten, en regelmatig omkijkend ruimte gemaakt voor de collega’s. De tweede ronde kreeg ik al iets meer vertrouwen, en de derde besloot ik om er flink tegenaan te gaan.
Na twee keer op een haar na een boom ontwijken, vloog ik de derde keer onderaan de heuvel flink onderuit. Wonder boven wonder geen schade (aan mijn fiets en aan mijzelf). Wel gechrokken, dus ook de derde ronde weer gas terug.
En de vierde ronde kon ik niet meer harder, al zou ik het willen. De baterijen waren helemaal leeg, en ook had ik het ondertussen heel erg koud gekregen. Zo moet Kasterlee dus ongeveer voelen over 5 weken, en dan moet ik nog 44KM extra MTB en….

Ook had ik al een flik stuk last van slapende voeten. Wat bleek achteraf….mijn compressiekousen waren afgezakt, en net boven mijn enkel zat alles zo’n beetje dichtgeknepen…

Met de Polar op 4:10 uur aan het laatste looponderdeel van 7,5 Km begonnen. Bij de drankpost “even” gestopt, bij de mensen van de organisatie, die we toevallig ook tijdens de Marathon van Etten Leur tegengekomen waren. Ze boden me nog aan om een hele tros bananen mee te nemen, want ze hadden genoeg…maar….ik moest nog een rondje (ze dachten n.l. dat ik al klaar was 🙂  Dus snel het tweede stuk afgewerkt. 4u45 gefinished.

In ieder geval een hele goede training. Met de basis die ik had, kon ik vrij weinig verwachten, en ook de marathon twee weken terug, heeft zo zijn sporen nagelaten. Denk ook niet dat het verstandig is een dergelijk duurevenement zo kort op een marathon te doen.

Leer punten:

  • Oppassen met de compressie kousen tijdens het fietsen
  • Eten. Heb een poging gedaan tijdens het mountainbiken, maar da’s heel moeilijk. Beter even stoppen volgende keer, en toch even iets eten. Nu alleen sportdrank genomen, en dat is te weinig voor een wedstrijd > 2 uur
  • Tijdens het MTB onderdeel warmere kleding aandoen.
  • Mijn banden zijn misschien niet helmaal geschikt. (Fiets gleed vaak weg/brak uit)
  • Poberen nog flink wat “technische” mtb kilometers te maken.

Kasterlee:
Hopelijk geen sneeuw op 18 Dec., want dan lijkt het me lastig om de wedstrijd te voltooien.
Bij normale weersomstandigheden moet het te doen zijn, mits ik voldoende koolhydraten bij blijf vullen, en wanneer ik voor de tijdslimiet binnen ben. Tijdslimiet – men verwacht dat 16u45 de laatste fietser binnen mag komen, maar dit hangt van de weersomstandigheden af…

 

 

Ingeschreven voor de Duathlon van Reusel

Download PDF

Vandaag heb ik me ingeschreven voor de duathlon van Reusel, die precies over een week wordt gehouden.
http://www.duathlonreusel.nl/

 

De afstand die ik ga doen is 15KM hardlopen, 60KM ATB, 7,5 KM hardlopen.
Eerst zag het er niet naar uit dat ik mee kon doen in verband met een istallatie bij Toyota in Brussel.
Deze begint om 17u45, dus dat zou ik moeten kunnen redden (kan vanaf thuis).

Mooi dat ik deze wedstrijd als training mee kan pakken, zodat ik de 18e December in ieder geval al wat ATB RBR kilometers in de benen heb zitten.

Afgelopen week weinig getrained. Beetje uitgerust na de marathon, Dinsdag gezwommen, donderdag op de Tacx trainer, zaterdag het bos in op de MTB en vandaag weer een uurtje op de Tacx. Morgen ben ik van plan weer een kort loopje te doen.  Ben benieuwd hoe dat zal gaan.

 

 Moet nog wel even mijn fiets in orde maken, reservebandje aanschaffen.

Wordt vervolgd…

Marathon Etten-Leur

Download PDF

Gisteren onder ideale omstandigheden mijn 10e marathon gelopen. Het was de vierde keer dat ik in Etten Leur aan de start stond voor een hele. Op tijd richting de Nobelaar vertrokken, en na een paar minuten kreeg ik gezelschap van Rob Konings. Hij vertelde me dat ook Peter van de Broek mee ging doen, dus waren we al met 3 bekenden.

Om half 12 werden we weg geschoten, en ik voelde me goed. Bij het 2 kilometer bordje keek ik op mijn horloge, en daar zag ik dat ik rond de 7 minuut 30 zat. Gelijk het tempo wat laten zakken, maar toen kwam ik even later weer een bordje 2KM tegen…..Dit bleek het goede bordje te zijn, dus toen maar weer terug naar het tempo waar ik in gestart was.

Ik kon aansluiten bij een groepje, en de eerste 5KM heb ik op kop gelopen. Daarna werden we ingehaald door een sneller groepje, en daar ben ik bij aangepikt. Op het 10KM punt kwam ik door op 47:05 min. Ik was dus weer te snel gestart, maar dacht er deze keer mee weg te komen. Iets voorbij dit punt kreeg ik gezelschap van Michel. Hij zorgde voor verse sponzen, en de nodige peptalk. Toen was ik nog in staat om af en toe een kort gesprek te voeren. Op het halve marathon punt kwam ik door op 1u42. Het tweede stuk dus precies in het goede tempo gelopen.

Nadat ik even bij Maaike gestopt was, en de gels in ontvangst genomen had, begon ik aan het tweede stuk. Michel stond me op te wachten bij de molen, en van daaruit weer het viaduct over. Tot de 25 kilometer ging het nog steeds goed. Ik had ondertussen de 3 minuten verspeeld, en zat precies op schema voor een tijd van 3u30. Wel een beetje een vervelend gevoel in mijn lies, maar gelukkig werd dit niet erger.

Bij kilometer 30 liep ik achter op schema, en was ik al door verschillende lope

rs ingehaald. Dit bleef zo tot de 35 kilometer. Hierna had ik weer wat kracht gevonden, en ik ging zelf weer lopers terug inhalen. Michel had dit ook gezien, en moedigde me aan. Maar daarna kwam het valse plat naar het viaduct, en hierna het viaduct zelf. Met kleine pasjes voorzichtig het viaduct over, en toen de laatste loodzware c.a. 3 km in.

Gefinisht in 3u44.  In eerste instantie een beetje een domper, want ik had graag een nieuw PR in mijn 10e marathon gelopen. Maar met ruim 3KG zwaarder dan vorige marathons, en veel minder trainingskilometers achteraf gezien nog niet zo slecht. Volgende marathon maar weer eens wat serieuzer gaan trainen :-). Na de hele triathlon ben ik een beetje overmoedig geworden, terwijl een gewone marathon natuurlijk nooit onderschat mag worden. Hopelijk heb ik er weer van geleerd…

Hans Schoonen Rucphen
Startnummer 186
Categorie Thetford marathon
Categorie M45

Bruto uitslag Netto uitslag
Split 10km 47:13 47:05
split 21km 1:42:40 1:42:32
Split 31k 2:38:19 2:38:11
Finish 3:44:43 3:44:35

Nog 2 dagen voor de marathon

Download PDF

Nog 2 dagen, en dan sta ik aan de start voor mijn 10e Marathon.

De weersvooruitzichten zijn ideaal:

  Za Zo Ma Di Wo Do
Zonneschijn (%) 20 20 20 20 30 40
Neerslagkans (%) 30 10 20 30 20 50
Neerslaghoeveelheid (mm) 0/1 0 0 0/1 0 0/2
Minimumtemperatuur (°C) 8/10 9/12 9/11 7/10 7/9 7/10
Middagtemperatuur (°C) 14/16 13/16 14/17 14/17 14/17 14/16
Windrichting ZO ZW Z ZW Z Z
Windkracht (bft) 2 4 3 4 3 4

Ik voel me goed. Afgelopen week wel erg veel last gehad van een spiertje in de knieholte (onderaan de hamstring). Maandag ging het nog, en toen heb ik nog een rustig herstel loopje gedaan. Dinsdag en woensdag kon ik echter bijna niet normaal lopen. Vandaag lijkt eht weg te zijn. Misschien vanavond nog 5KM, voordat ik naar de leden vergadering ga van de WBTV.

Ben benieuwd. Ik hoop een tijd onder de 3u30. Kom ik later dan 1u45 door op de halve, en heb ik het gevoel dat versnellen er niet meer in zit, dan ga ik de tweede helft rustig uitlopen.

 

 

10 van AVR deel 2

Download PDF

15 Hans Schoonen 65 Rucphen 42:24  

Vandaag 23 Okt (1 week voor de marathon) de 10 van AVR.
Het was schitterend weer, en et parcours was ook verbeterd t.o.v. vorig jaar.

De uitslag viel me uiteindelijk 100% mee.
Ongeveer een halve minuut langzamer dan vorig jaar, terwijl ik nu 3KG zwaarder ben, en inmiddels weer een jaar ouder ben. Ook heb ik afgelopen jaar nagoeg geen enkele tempo training gedaan.

Ben benieuwd of ik nog eens onder die 40 minuten kan komen…

Nu een rustig weekje, en dan de marathon. 

 

 

10KM van AVR

Download PDF

Overmorgen weer de 10KM van AVR.

Altijd een beetje afwegen of het wel of niet verstandig is zo’n week voor de marathon, maar vorig jaar is het me goed bevallen(toen liep ik een PR op de 10KM).  

De tijd zal wel deze keer wel tegen gaan vallen, want ik merk dat de snelheid flink achteruit gegaan is. Nauwelijks tempolopen gedaan, en al helemaal geen interval trainingen, en ook wat zwaarder. 

Maar ik heb er wel zin in!

En daarna wordt het weer aftellen naar de marathon…..

Nog 15 dagen….

Download PDF

Vandaag de laatste lange duurloop gedaan in de voorbereiding voor de marathon. Het zware werk zit er dus weer op.

Eerst voetbal kijken bij de D1 van RSV. 2-2, maar eigenlik had RSV gewonnen want de scheidsrechter floot niet voor buitenspel. Levi had het eerste doelpunt gescoord.

Hierna in 13:00u vertrokken. Stralend weer, en toch lekker koel. Ideaal….alleen in Sprundel kwam ik er achter dat ik mijn gels vergeten was. 34 KM alleen op water dus. Maar ging wel heel goed. Uiteindelijk 2u54.10 over gedaan. Bijna goed voor een marathontijd onder de 3u30 u. 

 Ben ook al een beetje de planning voor volgend jaar aan het doornemen.
Eerst 18 Dec de winterduathlon van Kasterlee, en daarna ga ik een rustperiode inlassen.
In 2012 wil ik proberen de volgende evenementen te doen:
Begin April = Marathon Rotterdam
4 Juni http://www.wasserstadt-triathlon.de/teilnehmerinfos.html ==> Hele triathlon Hannover
Eind Juni 1/3 triathlon Oud Gastel
September ==> Hele triathlon Almere
en ik hoop nog een paar halve triathlon’s mee te kunnen doen.

Probleem is dat nu al gepland moet worden, omdat veel evenementen al vrij snel vol zitten, en er dus op tijd ingechreven moet worden.

Lange duurloop – nog 22 dagen voor de marathon

Download PDF

Vanochtend mijn lange duurloop gedaan. Vanwege de standby dientst besloten 3 ronden te doen van 10,2KM.
Inclusief aanloopstuk, en tussenstukken is dit in totaal  ruim 32KM.
Ik kan dan altijd binnen een half uur online zijn, mocht er iets aan de hand zijn.

De omstandigheden waren niet ideaal. Laat thuis van Ad’s feestje, en heel erg slecht weer. Halverwege het eerste rondje ook nog eens flinke maagkrampen, en dus nog even stoppen voor een sanitaire stop….en de laatste ronde flink last van een grote blaar op mijn kleine teen…

Eerste rondje van totaal 11Km duurde 1u6 minuten.
Tweede rondje besloten 10KM op marathon tempo te doen. Exact 10KM in 48:02 minuten
Hierna weer het gas er af, en uiteindelijk het derde rondje op 2u51 minuten beeindigd.
2e en 3e rondje samen is precies 21km in 1u45min, en dus precies goed voor een tijd van 3u30.

Dus tegen alle verwachtingen in ging het eigenlijk erg goed. De beste training vanaf de voorbereiding voor deze marathon. Conclusie…een paar dagen rust is zo slecht nog niet. Wist ik natuurlijk al lang, maar het valt af en toe niet mee om daaraan toe te geven…

 

Volgende week moet de zwaarste week worden, dus hopelijk gaat dit ook lukken. Als ik die belssurevrij doorkom, dan kan daarna weer wat rustiger aan gedaan worden. Moet nog even kijken of ik de 10KM van AVR (een week voor de marathon) ga doen.

“rustweek” nog 23 dagen voor de marathon

Download PDF

Deze week vanwege diverse omstandigheden een ongeplande rustweek.
Er zijn verschillende oorzaken. De belangrijkste is dat vanwege call-out voor TMME ik binnen 5 minuten telefonisch bereikbaar moet zijn, en binnen 30 minuten online. Dit geeft zo zijn beperkingen, en bijv. het zwemmen (niet meer dan 150 meter, en dan de telefoon checken) of het hardlopen (lange duurlopen opsplitsen in kleine rondjes, en de telefoon mee) moeten dan anders ingericht worden.

Een andere oorzaak was een gecrashte applicatie server van een klant, die vanwege een corrupt filesysteem niet meer op kwam. Gevolg……woensdagnacht to half een doorgewerkt, en donderdag ochtend weer om 5 uur terug uit bed. De tusenliggende tijd ook haast niet geslapen, omdat ik het probleem nog niet op had kunnen lossen, en nog over een oplossing na aan het denken was.

Gisterenavond een oplossing uitgetest bij de klant, en ook nog een abraham geplaatst bij mijn zwager. Ik had de fut niet meer om nog te gaan lopen. Vanavond gaat ook niet lukken…eerst Nederland Moldavie in de kuip, en hierna de verjaardag van Ad vieren.

Morgenochtend weer om 6 uur op om mijn lange duurloop te doen(wel een verkorte versie, waarschijnlijk 24KM), en hierna om 10u met Levi naar de voetbal. (Als ik niet opgeroepen wordt, want de standby duurt tot maandag ochtend).

Volgende week dus flink wat kilometers maken, en daarna twee weken gas terug nemen.

Vanochtend trouwens nog wel een nieuw PR: van Rucphen naar Brussel in 51 minuten….. 😉