Halve marathon Spijkenisse

Download PDF

Afgelopen zondag (13 December) na lange tijd weer eens een hardloop wedstrijd gedaan.Het de halve marathon, bij SPARK in Spijkenisse. 

4KG zwaader dan 2 jaar geleden, toen ik hier aan de start stond voor de hele marathon, en een voorbereiding met heel weinig kilometers.
De verwachtingen waren dan ook vrij laag. Voor mezelf eht doel gesteld om leker uit te lopen, en zeker geen nieuwe blessures meer op te lopen.

Dit laatste is in ieder geval gelukt.
De eerste 10KM kwam ik door in 47:30. Op het 15KM punt zat ik op 1:10. En uiteindelijk ben ik gefinished op 1U40:33.

21082-_dsc4243Ik was erg tevreden met dit resultaat, en hopelijk sluit ik hiermee een jaar van blessures af.

Voorbereidingen halve marathon 13 December

Download PDF

Jammer genoeg ben ik nog steeds niet helemaal blessurevrij.
De Ischias problemen lijken voor het grootste gedeelte opgelost, alhoewel ik nog steeds behoorlijk wat kracht mis in mijn linkerbeen.

Verder heb ik de laatste tijd veel last van een lies blessure.
Ik probeer met rekoefeningen hier vanaf te komen, maar tot nu toe met weinig resultaat.

De trainingen zien er momenteel als volgt uit:
Zaterdag’s c.a. 22,5 KM rustige duurloop
1 * per weeek een snelle 10KM
1 * per week een rustige 10KM
1 * per week zwemmen in Hoeven
En verder probeer ik 2 * per week een uurtje opde Tacx trainer te gaan.

Hopelijk snel van mijn klachten af, zodat ik op 13 December een snelle halve marathon kan lopen.

Mijn doelen voor 2010:
Het jaar starten met 2 zwemlopen.
April Marathon Rotterdam
1/3 triathlon Oud Gastel
1/2 triathlon Antwerpen (Ironman 70.3)
En verder zo veel mogelijk 1/8 en 1/4 triathlons.

Eindelijk weer eens een tempoloop

Download PDF

De laatste weken vooral rustig getraind. Sinds 2 weken ben ik nagenoeg blessurevrij, alleen mis ik nog wat gevoel in mijn linkse been.

Ik merk dat de lange duurlopen een stuk moeizamer gaan dan in het voorjaar.

Gisterenavond voor de eerste keer sinds lange tijd een snelle training gedaan van 7KM. 
Eindelijk weer eens flink zweten. Ben deze training zonder problemen doorgekomen, dus het vertrouwen begint weer een beetje terug te komen.

Lange duurloop etc.

Download PDF

Afgelopen zondag na lange tijd het rondje Rucphen – Klein Zundert – Zundert- Rucphen (22,5KM) weer eens kunnen doen.  Ik had me voorgenomen om vooral rustig te lopen, en dit was me goed gelukt. Met een lage harstslag van rond de 140 deed ik er ongeveer 2 uur en 10 minuten over. Wel een heel erg goed gevoel om weer eens een echte lange duurloop te kunnen doen.

 Maandag ben ik gaan fietsen met Maaike, en hierna samen met Michel naar Zndert om een uurtje te gaan zwemmen.

Dinsdag een oudervond van Randy zijn school Hopleijk kan ik vanavond nog 10KM gaan rennen, voordat ik aan de slag ga voor de wijkvereniging (uitzetten van een fietsroute met Peter)

Politie triathlon Spijkenisse

Download PDF

Afgelopen zaterdag na een periode van blessures eindelijk weer eens een wedstrijd.
Het was de kwart triathlon van Spijkenisse. Michel ging ook mee, om deel te nemen aan de reacreatie loop van 10KM.

Om kwart over 10 vertrokken we naar Spijkenisse. We kwamen ruim op tijd aan, en toen we in de wisselzone de spulletjes aan het klaarzetten waren, kwamen we ook Wanny tegen van de WBTV. Hij had een plaatsje vlak bij mij (stond nog een fiets tussen).

Volgens de organisatie was de watertemperatuur c.a. 22 graden, maar volgens mij was het een heel stuk kouder.
Zoals altijd heb ik achteraan plaatsgenomen, omdat zwemmen niet mijn sterkste onderdeel is. Om c.a. 12:20 klonk het startschot, en vertrok ik voor de 1KM zwemmen. De eerste paar honderd meter gingen vrij aardig.  Ik volede af en toe wel wat waterplanten etc. , maar dit was eigenlijk alleen in het begin. Het viel me trouwens op dat ik (alhoewel het water wat troebel was) toch de bodem kon zien.

24e Politietriathlon Spijkenisse, 12-09-09 453

Na een klein half uurtje afzien kon ik gelukkig het water uit, om aan de c.a. 42 KM fietsen te beginnen. In de wisselzone kwam ik Michel nog tegen, en in de verte zag ik Wanny al wegfietsen.  Het fietsen begon heel erg lekker, wat achteraf kwam door de sterke wind in de rug. Tot halverwege hield ik 38KM/u gemiddeld aan. Hierna tegen de wind in, en dat was afzien.

Het lopen ging goed. Weinig last van mijn blessures, en ik heb de 10KM rustig uitgelopen. Onderweg nog wat mensen in kunnen halen, en het voelde goed.  De tijd was slecht, maar toch had ik nog c.a. 30 man achter me kunnen laten.

 Hans Schoonen Rucphen Nederland M RecrM 2:38:54

Vakantie is weer voorbij

Download PDF

De vakantie zit er op. Tijdens de vakantie vooral veel gefietst, maar ook een aatal duurlopen gedaan.
Niet veel gezwommen. Alleen wat buitenwater (de spaanse zee).

Met de blessure’s gaat het een stuk beter. De ischias klachten lijken mee te vallen. Ik heb geen pijn meer, alleen het gevoel in mijn linkse been is nog steeds niet helemaal terug. Dit merk ik wel tijdens mijn looptrainingen, omdat de trainings tijden nogal tegenvallen. Ook mijn schouder gaat een stuk beter.

Helaas is er een nieuwe blessure bijgekomen, namelijk de hamstrings aan het linkerbeen. Deze is nog flink gevoelig, nadat ik iets lek te verrekken afgelopen woensdag tijdens een duurloopje.

Hieronder nog een paar foto’s uit betere tijden (triathlon terheijden).

zwemmen_terheijden

 

zwemmen_terheijden_2

Steeds beter

Download PDF

Vandaag om iets over 8 op de fiets gestapt. Via zundert richting pannehoef, en toen naar galder. Hierna prinsenbeek, Leur, Hoeven rucphen. C.a. 56KM. Er stond redelijk veel wind, en de gemiddelde tijd viel daarom een beetje tegen (28KM/u). Weinig last van mijn rug.

CIMG0484

Toen ik thuiskwam ben ik Randy’s fiets gaan halen, en ook tijdens dit stukje wandelen had ik bijna geen last van de uitstraling naar mijn been, en de pijn in mijn bil. Morgen misschien weer een stukje rennen .Als dit beter gaat, dan kan ik misschien volgende week weer een keertje voorzichtig 10KM proberen.

Beetje vooruitgang

Download PDF

Deze week begon helaas ook niet zo goed. Ik had het idee om een extra zwemtraining te doen deze week, als vervanging voor de looptraining. Levi en Joost had ik ook meegenomen. Toen ik het water in ging, en mijn eerste baantje zwom, voelde ik iets knakken in mijn linker schouder. Dit werd iedere slag erger, en uiteindelijk leek het of mijn hele schouder compleet uit de kom schoot.

Hierna eerst een half uurtje wisselend schoolslag, en voorzichtig Borstcrawl gedaan. Hierna ging het iets beter, en uiteindelijk kon ik weer normaal de crawl doen. Ik heb wel besloten om deze week geen extra zwemtraining meer te doen….

5-aug-2009

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen maandag kreeg ik het advies van de fysio om deze week voorzichtig een stukje te gaan renne, en te kijken hoe het gaat. Gisteren was het dan zo ver. Eerst een stukje met Maaike gefietst – c.a. 25KM. Hierna de loopschoenen aangedaan, en heel voorzichtig 4KM gerend. De pijn was goed te verdragen. Wat me direct opviel was dat ik veel herrie maakte met mijn schoenen. Mijn linkse voet klapt harder op de grond, en ook versnellen lukt bijna niet. Ondanks deze beperkingen had ik wel een heeeel goed gevoel. Eindelijk na een week of 2 weer een stukje kunnen hardlopen….

Sport arts + zwemmen

Download PDF

Gisteren op bezoek geweest bij Dhr. Ijzerman.

Na wat onderzoek, bleek hij zich vooral zorgen te maken om mijn Heup. Ik ben direct doorgestuurd naar de rontgen afdeling voor een heupfoto. Volgens mij viel de schade mee, maar er waren hier en daar wel slijtage plekken te zien.

Als advies gaf hij me dan ook alvast mee, voorlopig het zwwartepunt te leggen op fietsen en zwemmen. Hij heeft een brief opgesteld voor de fysio,  en ook hierin aangegeven dat de blessure  ischhias is. Ook hij vertelde me dat het niet zeker is dat het deze keer om een hernia gaat, ondanks de gelijke symptonene. Laten we dus hopen dat hij gelijk heeft, en dat het deze keer alleen om een beknelling gaat.

Gisteren avond zijn we gaan zwemmen (vakantie rooster, dus de kindertjes mochten ook mee). Het eerste baantje ging wat moeizaam, want ik voelde wat pijnscheuten in mijn been, maar dit werd gelukkig steeds minder. Wel voelde ik iets knakken in mijn linker schouder.  Hopelijk gaat dit ook snel over, want anders blijven er niet veel sporten meer over.

Vandaag een korte wandelinng gemaakt. Ging iets beter, dus hopelijk ben ik op de goede weg.  Misschien helpen de oefeningen die ik nu 2 keer per dag uitvoer.

Blessure!!

Download PDF

Vanaf vorige week woensdag heb ik een flinke blessure. Bij wandelen heb ik een flinke stekende pijn in mijn bil met uitstraling naar heel mijn linker been.Ik houd wandelen niet lang vol, en vandaag was c.a. 15 minuten het maximum.

Het eerste waar ik aan denk is een hernia. Destijds had ik precies dezelfde klachten aan de rechterkant, met het verschil dat ik nu geen pijn tijdens het zitten heb. Volgens de fysio therapeut is het misschien ischias i.p.v. een hernia, of is het SI gewricht niet in orde. De symptonen zijn dan gelijk.

Ik heb maandag de huisarts gevraagd me zo snel mogelijk door te sturen naar een neurolog of MRI scan. Helaas kan dit voorlopig nog niet, dus eerst zo maar proberen. Ook heb ik een afspraak gemaakt met Dokter Ijzerman (sportarts), om te kijken wat ik kan blijven doen, en of hij wellicht het herstel proces kan versnellen.

 

Balen dus!! Gelukkig doet fietsen geen pijn, en morgenavond weet ik of zwemmen nog gaat. Hopelijk gaat dit goed, zodat ik tenminste 2 van de 3 sporten voorlopig kan blijven doen.

Training Zondag 19 Juli 2009

Download PDF

Vrijdag avond een feestje van de thuiszorg gehad. Het leek me daarom verstandiger de training van zaterdag ochtend te verzetten naar Zondag ochtend.

Ik ben gestart samen met Maaike, en na c.a. 5Kilometer draaide zij om, en ging ik alleen verder om mijn lange duurloop af te maken. In de buurt van het klooster kreeg ik een flinke regenbui. Gelukkig geen onweer, maar wel helemaal nat. Vooral mijn schoenen stonden vol met water, dus dat was niet zo prettig. Hierna werd het beter, en af en toe kwam de zon er door. Het liep verder erg goed, en weer in Rucphen aangekomen, drukte ik de Garmin af. Hij gaf 22,3KM aan. Dit is toch wat minder dan we altijd aangenomen hebben. Van te voren dachten we altijd dat dit rondje 23,5 KM was.

Training deze week

Download PDF

Deze week ben ik begonnen met een fietstraining (maandag). Deze rit heb ik geregistreerd met mijn Garmin.

Dinsdag ben ik samen met Maaike gaan fietsen, en woensdag 1 rodnje (4,2KM) met Maaike gelopen, en hierna hetzelfde  rondje alleen. Het was de eerste keer dat ik dit rondje met mijn GPS liep, en kwam er dus achter dat het rondje 600M korter was dan ik altijd gedacht had.

 

Hieronder nog een plaatje van de fietstraining van afgelopen maandag.

15Juli2009

 

 

 

 

 

 

Mijn eerst volgende training zal pas a.s. Zaterdag zijn. Dan ga ik weer een lange duurloop van c.a. 23KM doen.

Garmin Edge 705

Download PDF

De laatste week vrij weinig gedaan…..
In totaal 1*zwemmen, 2*een korte fiets training, en 3 hardloop trainingen. Ook de lange langzame duurloop van afgelopen zaterdag hen ik ingekort vanwege het wijkfeest (We hadden afgesproken half 10 te beginnen met opbouwen, en aagezien ik vrijdag pas om 2 uur naar mijn bed ging……). Uiteindelijk heb ik er c.a. 18KM van gemaakt.

Vrijdag kwam mijn garmin Edge 705 fietscomputer met GPS binnen. Omdat ik van plan was een fietscomputer te nemen waarmee de cadans gemeten kan worden, kwam ik terecht bij de Garmin Edge serie.

In eerste instantie had ik een 305 besteld, maar deze kon voorlopig niet geleverd worden. Ondertussen was ik op de hoogte van de beperkingen van dit type, dus toen heb ik de order geannuleerd, en de 705 besteld.

images[2]

Zaterdag heb ik hem voor het eerst gebruikt, om mijn “lange” duurloop mee te registreren. De hartslag meter heb ik niet gebruikt, omdat ik mijn hardloop trainingen liever met de polar blijf registreren.

 

Gisteren voor het eerst een stuk gefietst met de garmin.

Lange langzame duurloop

Download PDF

Vandaag na lange tijd (de laatste keer was 30 Mei!) weer eens een lange duurloop gedaan. Het was het Rondje Rucphen Klein Zundert, Zundert, Rucphen van c.a. 23,5 KM. De tussenliggende weken kwamen deze duurlopen te vervallen vanwege de diverse wedstrijden die in deze weken gepland waren.

Ondanks de wat hoge temperatuur (de meter bij de Rabobank in Zundert gaf al 25 graden aan om 9 uur vanochtend) liep het heel erg lekker.

Met af en toe een versnelling van 800meter tussendoor, kwam ik ruim onder de 2 uur weer aan. Lekker gelopen, en nagenoeg nergens last van. De hamstringblessure lijkt daarmee opgelost, en ook de pijn in de achillespees aan de linkervoet bleef weg. Wel een beetje last van mijn rug aan de rechtse kant.

Mogelijk veroorzaakt door het afzetten aan de kant tijdens de zwemvierdaagse.

Training 4 Juli

Training 4 Juli

Zwemvierdaagse Rucphen Deel 2

Download PDF

Gisterenavond de laatste keer gezwommen, en vrij snel de laatste 2 kilometer afgewerkt.
Nadat ik Levi op zijn bedje gelegd had, heb ik ook nog een uurtje gefietst.
Even lekker afkoelen, en via Zundert naar Achtmaal gereden. C.a. 28KM

Morgen neem ik een rustdag, want dan hebben we een feestje, en zaterdag ochtend ga ik na lange tijd weer een flinke duurloop doen.

Zwemvierdaagse Rucphen deel 1

Download PDF

Deze week is het zwemvierdaagse. Michel en ik hebben besloten om mee te doen; en daar hebben we geen spijt van!!

Volgens mij is het nog nooit zo’n goed weer geweest, en ook de watertemeratuur is hartstikke lekker. Voor Michel was het de eerste keer in een 50Meter bad, en hij moest even wennen aan de lange afstand. Na een paar baantjes was het voor ons al duidelijk dat we het niet bij een kilometer zouden laten. Iedere dag hebben we tot nu toe 2000 meter gezwommen, en dat ging lekker. Je merkt trouwens wel goed dat de techniek hard achteruit gaat naarmate de baantjes verstrijken.

De training deze week zag er tot nu toe als volgt uit:
Zondag rustdag; samen met maaike naar de Braderie in Sprundel, en hierna op de fiets naar Roosendaal om Michel en alle andere hardlopers aan te moedigen.

Maandag 2KM zwemmen, en 23Km fietsen
Dinsdag 2KM zwemmen, en 23Km fietsen
Woensdag 2KM zwemmen, en 8,9Km hardlopen

1/3 Triathlon Oud Gastel

Download PDF

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk het zover….de 1/3 triathlon van Oud Gastel. Mijn wekker liep af om kwart voor 7. Nadat ik uit bed gekomen was, en gedouched, heb ik samen met Maaike een paar eierkoeken, krentenbollen en twee bakken koffie genomen.

Snel de spulletjes in de auto gedaan, en kwart voor 8 ben ik vertokken richting het Veerhuis in Gastel. Toen ik binnenstapte kwam ik Marcel al tegen, samen met Stef. Mijn nummer opgehaald, en de nummers aan laten brengen op mijn linker arm en been (Nummer 511). Buiten bij de wisselzone (fietsen-lopen) een praatje gemaakt met collega triathleten, en mijn schoenen weg gelegd. Hierna zijn we gezamenlijk naar “De Vliet” gegaan, en onderweg kwam ik Maaike ook al tegen. In de wisselzonde (Zwemmen-Fietsen) had ik alle tijd om mijn spulletjes goed weg te zetten.

oud_gastel1Even later ging het hek open, en iedereen kon alvast het water in. Toen ik zo’n beetje als laatste de trap af ging het water in, klonk het startschot al, nog voordat ik mijn brilletje opgezet had. Hierdoor was ik helemaal vergeten de knop op mijn hartslag horloge in te drukken.  Afgelopen donderdag mijn zwembril nog wat ruimer gezet (hij zat nogal strak) maar dat had ik beter niet kunnen doen. Na een paar slagen stonden mijn glazen vol met water, en regelmatig moest ik ze legen onderweg. Na een half uur afzien, kwam ik, gelukkig niet helemaal als laatste het water uit (al scheelde dat niet veel). Ik hoefde dan ook niet lang naar mijn fiets te zoeken, want er stonden er niet veel meer. Maaike, Marcel, Wilma en Ad stonden ook bij mijn fiets in de buurt.  Snel mijn wetsuit uit, sokken aan, schoenen aan, helm op, zonnebril op en uiteraard Maaike nog even kussen, en toen de fiets op.  Zodra ik startte zag ik dat mijn hartslagmeter nog niet aan stond. Deze heb ik toen aangezet, zodat ik in ieder geval de gegevens van het fietsen en lopen nog heb.

oud_gastel2

Ik had al vrij snel de gang er in zitten, en het fietsen ging heel erg lekker. Vooral wanneer je af en toe iemand voorbij kunt fietsen (da’s ook een van de voordelen van het als een van de laatsten uit het water komen).  De eerste 2 rondes ben ik niet onder de 30KM per uur geweest, en af en toe zat ik ruim boven de 40. De derde ronde heb ik besloten de fietser die voor me zat, voor me te laten.  Halverwege werd ik voorbij gereden door de kop van de kwart triathlon die later gestart waren. Ik kon zelfs een paar minuten achter de wagen met de klok er op blijven hangen, voordat nr. 1 me inhaalde.  Dit zou een mooie foto opgeleverd hebben, maar helaas zat ik ergens op een dijk tussen Stampersgat en Oud Gastel…..

img_9939Na het fietsen had ik een (voor mijn doen) vrij snelle wissel. Mooie uitvinding die elastische veters….  De aqueezy gels die ik in mijn schoen gestopt had, heb ik in mijn zak gestopt, en mijn pet opgezet. Hierna begon het hardlopen (14KM).  Na 100 Meter zag ik Maaike al staan, en mijn zus en zwager stonden daar ook kwater uit te delen. Het lopen viel me ook 100% mee. Leuk dat je kunt zien wie er voor en na je komen, omdat je twee rondes van c.a. 7KM doet. Allemaal hele vriendelijke mensen langs de kant. Onderweg kwam Stef me nog vrij hard voorbij.  Uiteindelijk gefinished in 3uur en 29 minuten. Onder de 3 en half uur dus 🙂

Zwemmen in de Vliet

Download PDF

Vandaag was er gelegenhied om te zwemmen in de Vliet bij Oud Gastel (Vlak bij twans veer)

Ik had om half 7 afgesproken bij Mark, en haalde dit maar net (vanwege een kijkfile in verband met een ongeluk op de A59).

clinic2009
De “zwemclinc” was leuk. Een paar proefstartjes gemaakt, en nog een stukje gewoon gezwommen. Is goed om alvast een beetje te wennen aan het zwemmen in de vliet.

Triathlon Meer

Download PDF

Afgelopen zaterdag een mini triathlon in Meer gedaan. Een heel goed georganiseerd evenement, en een leuke afstand.
Vooral het zwemmen in “de mosten” viel deze keer erg mee, maar dit had vooral te maken met de afstand.

logomeetria

Dit was ook mijn eerste “stayer” wedstrijdje, maar ondanks de hevige wind heb ik weinig gebruik gemaakt van het rijden in een groepje. Het lopen was ook zo voorbij (c.a. 5KM).

16 85 Hans Schoonen Rucphen H40 0:12:50 0:49:10 1:11:05 0:36:20 0:21:55

www.meetria.be