Nieuwe training’s wieltjes

Download PDF

Alweer een maand voorbij, en weer een maand dichter bij de Swissman dus.

 

April was een (veel te)drukke maand, en vanwege diverse omstandigheden is het me bij lange na niet gelukt om er qua training het maximale uit te halen.
Afgezien daarvan ben ik wel tevreden met hoe het momenteel loopt, want de blessure is al een heel stuk minder, het gewicht ook, en mijn prestaties tijdens de trainingen gaan flink vooruit.

Ik merk wel dat ik met fietsen nog flink achterloop in vergelijking met andere jaren, want ik heb erg veel moeite om lange stukken boven de 30KM/u aan te houden.
Afgelopen zaterdag ben ik met Rob “Rondje Zeelandbrug” gaan doen, en daar kreeg ik het vrij zwaar na zo’n 80KM.
Het leek alsof mijn remblokken tegen mijn velgen zaten, maar de oorzaak was waarschijnlijk dat ik nog onvoldoende hersteld was van LBL het weekend er voor.
Dus de laatste uurtjes vooral bij Rob in het wieltje gehangen, want dan kon hij lekker door blijven fietsen. De snelheid van c.a. 33KM/u gemiddeld de laatste 60KM waren voor mij anders een stuk te snel, maar “draftend” ging het net goed.

Af en toe moest ik mijn stuur recht zetten, want na sommige ochten stond dat behoorlijk scheef. Thuis aangekomen bleek er een imbusboutje weg te zijn, dus goed dat ik het nu merk, en niet straks tijdens het afdalen in een of andere pas in Zwitserland.

Lopen en zwemmen gaan dus wel goed, en daarom heb ik besloten om me in te schrijven voor de 1/4 triathlon van Meer.
Het lijkt me goed om een korte triathlon te doen in de aanloop naar de Swissman, en Meer valt qua planning gunstig.

Verder heb ik nog geinvesteerd in een nieuw setje wielen.
De marker in mijn voorwiel die aangeeft dat hij versleten is, heb ik tijdens LBL compleet weg geremd in het voorwiel, dus tijd voor een nieuw setje.
Kan ook wel eigenlijk, want ik heb de tijdrit fiets vanaf 2010, en alhoewel ik er afgelopen jaar niet veel mee gefietst heb, zijn het in totaal toch flink wat kilometers die ik heb gedaan.

Productomschrijving
Met de Vision Team 35 Clincher Wielset ben je sneller dan ooit te voren. Deze aluminium wielset is stijf, stabiel en relatief licht van gewicht. Met een hoogte van 35mm is deze wielset een perfecte allrounder en zorgt de velg voor weinig luchtweerstand, dit mede dankzij de hand gespaakte Aero spaken. Deze spaken zijn sterk gepositioneerd in de naaf en deze hebben een gestoken (rechte) kop in plaats van de gebruikelijke spaakkop. De naven zijn voorzien van 6 zeer soepele gesealde lagers (4 achter, 2 voor) die zorgen voor weinig rolweerstand en hoge slijtvastheid. De wielset wordt geleverd inclusief body voor Shimano/SRAM en is geschikt 10/11 speed cassettes.


SPECIFICATIES VISION TEAM 35 CLINCHER WIELSET ZWART/GRIJS
Lichtgewicht aluminium wielset met aluminium remrand
Hoge prijs/kwaliteit verhouding
Zeer stabiel, stijf en relatief lichtgewicht
Gewicht: 1780 gram per paar (zonder snelspanners)
Handgemaakt en perfect afgesteld
Geschikt voor vouw en draadbanden
Aluminium naven voor 10/11 speed Shimano cassette
6 afgedichte lagers (2 voor en 4 achter) gemonteerd op een 17mm diameter as
Voorzien van platte Aero spaken
Spaken met gestoken kop
Velghoogte : 35mm
Inclusief snelspanners
Low Drag Constructie
Spaken : 16 voorwiel en 21 achterwiel
Minimale band eis: 23mm
Kleur: Zwart/Grijs
Afmetingen velgen: 35 x 17 mm (hxb)
Afwerking naven voor- en achter: Zwart