Minder dan 2 weken voor de hoho100

De zwaarste trainingen zitten er weer op, en alhoewel het een heel stuk beter had gekund lijk ik toch wel klaar te zijn voor de hoho100. Helaas geen echte lange trainingen kunnen doen boven de marathon afstand, en ook door allerlei omstandigheden (corona, verbouwing, blessures) bijlange na de geplande volumes niet kunnen halen. Gelukkig is de laatste training lekker gegaan. Een lekker tempo, en nagenoeg pijnvrij, en gelukkig bleef dit zo tot het einde.

Op zaterdag kon ik maar 1 uurtje, dus zondag ochtend gepland voor mijn lange duurloop.

Maaike was vrij, dus de wekker hoefde pas half 8 gezet te worden, en iets over 9 vertrok ik.
De buienradar voorspelde af en toe lichte regen, maar zodra ik buiten stapte was het aan het motregenen, en dat bleef eigenlijk heel de ochtend zo. Halverwege nog even een flinke bui met natte sneeuw, maar ik had mijn nieuwe wanten aan en was verder goed ingepakt, dus weinig last van. Weinig wind (windkracht 2 denk ik), dus afgezien van deze bui was het ideaal loopweer.

2 gelletjes en twee flesjes water, maar op de 31KM kon ik de flesjes weer bijvullen in Hoeven bij de watertap. Viel me alles mee, want ik had verwacht dat vanwege de vorst van afgelopen weken, deze wel buiten werking gesteld zou zijn. Waarschijnlijk een anti vorst mechanisme, waardoor boven 0 de paal gewoon werkt.

Daarna via pagnevaart weer terug naar Rucphen en ik kon met gemak het tempo van 5:30/KM of sneller vasthouden tot het einde (deze keer precies 5 meter voor mijn deur).


Ik zag dat de hoho100 deel uit maakt van de marathon en ultracup: https://www.bloggen.be/marathon_en_ultracup/

De kalender voor 2024 is bijna definitief. Er staan momenteel 34 wedstrijden in 21 weekends op het programma. Het aanbod omvat dit jaar citymarathons, natuurmarathons, trails, 43K, 46K, 50K, 56K, 63K, 65K, 70K, 100K, 50EM, 100EM, BYU en 6u. Voor ieder wat wils dus. Bijvoorbeeld ook de Great Breweries Marathon. Om in de rangschikking opgenomen te worden, wordt een minimum van 3 deelnames gevraagd. Om atleten te behoeden voor overdreven veel en vooral snel lopen, komen alleen de 4 beste behaalde scorepunten voor 100 % in aanmerking, de volgende slechts voor 20 % . Dit maakt een jaarplanning mogelijk met vier topwedstrijden. De overige wedstrijden kunnen dan aan een iets lagere intensiteit gelopen worden zonder dat dit veel gevolgen heeft voor de behaalde punten.

Misschien is het wel leuk om er daar een aantal van te doen, afhankelijk van de rest van de planning natuurlijk, want ik mag definitief mee loten voor de Spartathlon. De regels voor 2024 zijn namelijk hetzelfde gebleven, want dat was nog even afwachten. Eind deze maand zal ik alvast inschrijven, en daarna hopen dat ik er bij zit.

Maar….eerst de focus op de hoho100. Ik hoop dat ik mentaal sterk genoeg zal zijn om een mooi tempo op de 100KM aan te houden. Daarna rustig de 100 Mijl volmaken is het plan…. De weersverwachting is nu nog gunstig, en hopelijk blijft dit zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *