Nog minder dan 4 weken voor Athene

De 50KM trail van vorig weekend was toch wat harder aangekomen dan ik in eerste instantie had verwacht…. Zaterdag avond viel het me in eerste instantie reuze mee, maar zondag ochtend had ik flink last van spierpijn. Mijn onderrug en vooral mijn bovenbenen deden pijn. Normaal gesproken wandel of loop je dat er dan de andere dag wel uit, maar tijdens de wandeling van zondag bleef het gevoelig. Ook de dagen er na was het allemaal erg gevoelig, en uiteindelijk heb ik woensdag avond voor de eerste keer mijn hardloop schoenen weer aangeschoten, en ook dat werd een pijnlijke .training.

Donderdagavond ging het al iets beter op de loopband, met een rustig tempo en een beetje helling training. Vrijdag avond een wandelingetje, en zaterdag mijn lange duurloop. Die ging gelukkig weer als vanouds, alhoewel de eerste kilometer de problemen met de rug nog goed merkbaar waren. Na een paar kilometer was dat weg, en begon ik er weer plezier in te krijgen.

In T-shirt en korte broek besloot ik om het rondje Rijsbergen te doen. Even had ik spijt van deze keuze, want het was vrij fris. Vooral jammer dat ik geen handschonen aangeschoten had, maar gelukkig warmde alles na verloop van tijd weer een beetje op. Voordeel is wel dat je geendorst krijgt met dit weer. Nadeel is dat je iets meer energie gebruikt vanwege de kou. Na 32K besloot ik dat het genoeg was, en mijn horloge af te drukken. Niet forceren, en blessurevrij blijven nu, want binnen 4 weken is de marathon al weer.

Randy en Levi hebben ondertussen beiden al wat 30 plussers gelopen, en hopelijk blijven ze ook heel tot (en met) de 10de November!! Nog twee weekenden rond de 30K en daarna afbouwen. Hopelijk kan ik zonder problemen de “doordeweekse” volumes nog een beetje omhoog gooien komende twee weken..

Tegelijkertijd kijk ik al een beetje vooruit naar de Bello-Gallico, want alhoewel het nog ver weg lijkt, heb ik na de marathon nog maar 5 weken om me daar fysiek op voor te bereiden, want de mentale trainingen zijn al begonnen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *