Weer wat vooruitgang

Gelukkig werpen de oefeningen hun vruchten af, want langzaam gaat het de goede kant op. Ik moet nog wel erg voorzichtig opstarten, maar zodra ik in beweging ben gaat het na een paar kilometer al weer beter met zowel mijn rug als mijn kuit.

Afgelopen week daarom het volume weer wat omhoog gegooid, en een paar dagen wat sneller gelopen, en dat gaf niet veel problemen. Hopelijk sluit ik hiermee een lange periode van blessureleed af, en kan ik weer normaal proberen in vorm te komen voor de komende doelen.

Een goede tijd op de marathon is sowieso niet haalbaar, want daarvoor heb ik niet specifiek kunnen trainen, en de omstandigheden zijn er niet naar. Het parcours van Marathon naar Athene heeft maar liefst 332 hoogtemeters en je stijgt vrijwel alleen maar tussen de 19 en 31 kilometer. En hier hier zitten ook meerdere steile hellingen tussen met een hellingspercentage van wel 9%.

Voor een trail is dat misschien vrij weinig, maar voor een marathon heeft dat een serieuze impact op de totale tijd. Dus hier wordt mijn doel finishen onder de 4 uur, en mocht alles mee zitten hoop ik op een < 3u45 finish, maar dat gaat erg lastig worden denk ik.

Levi heeft last van zijn voet, en heeft deze week rustig aan gedaan om niets te forceren, en Randy had vorige week griep. Zaterdag heb ik nog een klein stukje mee gelopen met Randy, toen hij aan zijn laatste kilometers bezig was van de 32K, dus die is weer terug aan het trainen.

Zelf heb ik het ook bij 32KM gelaten, want ik was van te voren al twee uur aan het snoeien geweest in de tuin, en wilde niet te laat terug zijn. Deze week stand-by dienst, dus maximaal c.a. 4-5KM van huis….Na een stressvolle vrijdag, ben ik gelukkig de rest van het weekend met rust gelaten, en hopelijk blijft dat de rest van deze week ook zo.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *