Nazomer

Na een vrij drukke week, was het zaterdag eindelijk weer tijd voor mijn lange duurloop.

Omdat die van vorige week zondag nogal tegenviel was ik benieuwd hoe het deze keer zou gaan, omdat ik ook de dagen er na flink wat spierpijn had. Dus vorige week het trainingsvolume nog niet uitgebreid, en de focus op herstel gelegd.

Zaterdag dus goed uitgerust op pad gegaan, en na een paar voorzichtige kilometers begon het steeds beter te voelen. De mist op het land in combinatie met het opkomende zonnetje was prachtig, en dit in met diverse luchtballonnen op de achtergrond zorgde voor genoeg afleiding onderweg, en al vrij snel liep ik door Zundert en zaten de eerste kilometers er op.

Ik vroeg me af of het verstandig was om er een marathon van te maken, want na vorig weekend maakte ik me toch wel een beetje zorgen. Maar aangezien de omstandigheden ideaal waren om te lopen, besloot ik een poging te doen, en wanneer ik zou merken dat het fout dreigt te gaan zou ik de kortste weg naar huis dribbelen.

Gelukkig bleven deze signalen weg, en kwamen alleen de normale pijntjes bij een dergelijke afstand, en kon ik rustig deze duurloop afwerken. Nu voorzichtig de volumes weer wat uitbreiden, en wat meer variatie aanbrengen.

Zondag samen met Maaike nog een mooie wandeling gemaakt (22KM) in de buurt van Brussel.

Het lijkt dus gelukkig eindelijk weer de goede kant op te gaan. De 50K in LÁbbye zou niet veel problemen moeten geven, tenzij de klimmetjes te veel belasting zijn voor mijn kuit. Daar ga ik dus erg voorzichtig zijn….

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *