Via Francigena – Aosta ==> Pavia

Afgelopen twee weken hebben we weer een heel stuk gewandeld van de Via Francigena. We zijn tot in het mooie stadje Pavia geraakt, wat netto qua etappes zo’n 240KM is, maar omdat we vaak nog een stukje er bij hadden om op de route te raken denk ik dat het totaal eerder op 260KM uitkomt.

De temperatuur was wat aan de hoge kant (piekte dagelijks richting de 35 graden), maar gelukkig waren vooral de eerste dagen in de bergen, waar als je wat hoger kwam een lekker briesje was.

Hopelijk kunnen we volgend jaar weer de draad op pakken, en een begin maken om de resterende 704KM’s uit te wandelen.

Alhoewel ik mijn loopspullen bij had, is van hardlopen niet veel gekomen. Zowel de temperatuur, als ook de vermoeidheid van de etappes zorgde er voor dat de ambitie om te gaan rennen minimaal was. In totaal 1 training van 10K in Pavia gedaan tegen het einde van de vakantie.

Zaterdag avond moest ik terug zijn in verband met geplande werkzaamheden bij de klant, en ook zondag moest ik al vroeg aan de bak. Gelukkig met succes afgerond, en rond 14u15 had ik mooi even de tijd om nog een lange duurloop te doen. Eerste stuk ging lekker, maar na zo’n 20KM werd het afzien, en ik was dan ook blij dat het er na 30KM weer op zat. Behoorlijk pijnlijke benen, dus dat zal het effect zijn van twee weken nauwelijks hardlopen, en veel wandelen.

Onderweg kwam ik Maaike nog tegen, want die was naar schoonmoeders gefietst….

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *