Blessure weer genezen

Het lijkt er op dat de blessure weer definitief voorbij is. Eigenlijk geen last meer van, maar voor de zekerheid blijf ik voorlopig nog wel een tijdje met compressie kousen trainen.

De dip die het veroorzaakte in de marathonconditie is ook weer weg gewerkt, al hoewel de prognose nogal aan de optimistische kant is. Als alles mee zit zou een 3u30 wel moeten lukken denk ik, maar dan moet ik nog wel snelheid gaan trainen, want tot nu toe alleen de laatste maanden langzame trainingen gedaan.

Afgelopen zaterdag rustig vertrokken, en na 1 kilometer dacht ik nog even dat het een hele zware tocht zou worden. Vrijdag ervoor ook al verschrikkelijk zware benen, maar mogelijk toch een beetje vanwege de stress geweest van de standby dienst. Die is gelukkig weer voorbij. Eerst dacht ik nog dat het bij 30KM zou blijven, maar even later had ik mijn plannen al weer wat bijgesteld, en zou ik voor een marathon gaan op een hel rustig tempo.

Uiteindelijk is dat gelukt, en vooral het tweede deel liep erg lekker en vrij relaxt. Dus dat is goed voor het vertrouwen, en dat is nodig want we zijn al weer ingeschreven voor een mooie trail begin Oktober!

In de middag naar Jan en zijn schoonzus Adriƫnne voor een BBQ vanwege hun 60 jarige verjaardag. Lekker weer, lekker gegeten, flink gedronken, en het was erg gezellig!.

Zondag met Maaike nog een stuk gewandeld, en we zijn ondertussen aanbeland bij Katwijk aan Zee met het Nederlands kustpad. Komende weken zal het trainen wel even wat minder zijn, vanwege de vakantie vanaf volgend weekend. De loop schoentjes gaan wel mee, maar ik vrees dat het aantal trainingen vrij beperkt zullen blijven, maar gelukkig wordt het wel gecompenseerd met het vele wandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *