Kuit blessure deel 4

Afgelopen week een eerste poging gedaan om een rondje te lopen op woensdag avond, maar toen begon het na iets minder dan 3KM weer flink pijn te doen. Daarna heel voorzichtig terug gewandeld. Met gemengde gevoelens keek ik terug, want van de ene kant dolgelukkig dat hradlopen weer ging, maar van de andere kant een flinke teleurstelling dat al vrij snel de pijn terug kwam.

Donderdag terug naar de Fysio, en deze keer was het Pim, en die had de echo apparatuur ter beschikking, dus konden we een echo maken. Er was te zien dat het normaal aan het genezen was, en na overleg besloten we de focus op het belasten van de kuit te gaan leggen, en gaf Pim aan dat ik voorzichtig een nieuwe poging kon doen om een rondje te lopen. Als het pijn doet kan ik beter 1km lopen, 1km wandelen etc. dus dat was plan B.

Vandaag tussen de middag gelijk alvast maar een nieuwe poging gedaan, en dat ging gelukkig al een heel stuk beter. Deze keer heel voorzichtig op verharde ondergrond, zodat ik goed aan mijn kuit kon voelen wanneer het slechter zou gaan. Na 4 kilometer al heel blij, en daarna iedere 100 meter aan het aftellen geweest naar de 5KM en toen uitgedrukt. Heel blij dat ik deze week zo veel vooruitgang geboekt heb, en na precies 20 dagen weer een fatsoenlijk rondje heb kunnen lopen. Nou serieus aan de bak met de oefeningen, en ook bij dynamico begeleid kracht oefeningen doen, om te voorkomen dat mijn kuit opnieuw problemen gaat geven.

Dus…..er is weer wat hoop, want het vertrouwen in een snel herstel was afgelopen weken erg ver te zoeken…. Nou natuurlijk niet te hard van stapel lopen, en rustig aan de kilometers op een heel laag tempo opbouwen.

Ook ververs ik iedere dag de pagina van de Spartathlon website meerdere keren, en ik heb gezien dat er ondertussen 350 startnummers uitgedeeld zijn. Normaal gezien mogen er 390 starten, maar ik weet niet hoeveel er uiteindelijk nog aan de lijst toegevoegd worden voordat men aan de reservelijst gaat beginnen. Met mijn 22ste plaats ziet het er redelijk gunstig uit, maar men heeft ook een nationale wachtlijst met alleen Grieken.

Dus….spannend allemaal. Nu ingeloot worden zou als voordeel hebben dat ik het mee kan maken, en wanneer ik op tijd fit ben er alles aan ga doen om daar te kunnen finishen. Niet ingeloot worden zou als voordeel kunnen hebben dat er dan een kans bestaat dat volgend jaar Jan en ik beiden mogen starten, en ik meer tijd heb om me voor te bereiden. Hopelijk snel duidelijkheid!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *