1 week voor de 50K trail lábbaye

Download PDF

Nog een kleine week te gaan voordat ik me waag aan de “trail de l’abbaye” van 50K
Mijn laatste echte trail wedstrijd dateert alweer van 2021 (Bello Gallico). Het werd dus weer hoog tijd voor een nieuwe “off-road” uitdaging. De afgelopen jaren stonden voornamelijk in het teken van wegwedstrijden, vandaar dat mijn trainingen en wedstrijden zich vooral op asfalt concentreerden. Nu staan er echter drie opeenvolgende trails op het programma, en ik verwacht dat de Grizzly 100KM de zwaarste zal zijn wat betreft het parcours.

De Bello Gallico zal een nog grotere uitdaging zijn, met zijn meer dan 60 kilometer extra en mijn eerdere ervaringen (DNF’s). Ik ben me er dus van bewust dat dit de lastigste race voor me is, maar ik zal er alles aan doen om dit jaar toch ook daar de finish te halen. De mentale strijd van de Bello Gallico zal mijn doorzettingsvermogen weer tot het uiterste testen, maar het verschil met vorige pogingen is dat ik nu een Finish van de Ultrabalaton gehaald heb, dus weet dat ik het zou moeten kunnen. Uiteraard blijf je afhankelijk van heel veel variabelen die je zelf niet onder controle hebt. Vorig jaar bijvoorbeeld heel veel uitvallers vanwege de kou….

Eerst de 50K in Villers-la-Ville dus, en ik heb er zin in! De weersvooruitzichten zijn goed, en ook het parcours zal er niet al te slecht bij liggen, na een periode van relatieve droogte (alleen dinsdag is c.a. 2mm regen voorspeld). Windkracht 3, en de temperatuur met 23 graden is misschien wat aan de warme kant, maar goed te doen lijkt me. Een finish zou geen probleem mogen zijn, maar ik ben wel erg benieuwd hoe ik het er van af ga brengen ten opzichte van de collega trail runners….

Afgelopen zaterdag hebben we de garage afgebroken bij Randy, wat volgens mij qua inspanning vergelijkbaar was met een flinke lange duurloop. Zondag avond 25K, voornamelijk onverhard gelopen, en dat ging ook goed. Nu deze week nog rustig aan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *