Druk weekend

Download PDF

Afgelopen weekend een vrij druk weekendje gehad. Het begon met een gezellig etentje, en na een korte nachtrust zijn we zaterdag vroeg vertrokken naar Nieuwvliet om samen met Els en Peter een rondje door Zeeuws Vlaanderen te fietsen.

Alhoewel het er zeer dreigend uitzag, regende het gelukkig op andere plaatsen, of andere tijdstippen dan wanneer wij aan het fietsen waren, dus het regenpak hoefde niet aan. Nadat we vrij laat nog wat gegeten hadden, gingen we weer naar huis. Maar het is ook een aardig eindje sturen, dus voor we in bed lagen, was de dag al weer om…

Ik had wel besloten niet te laat uit bed te komen, zodat ik nog een duurloop van c.a. 3 uur kon doen, want hoewel ik zaterdag wel genoeg beweging op de fiets heb gehad, wilde ik ook wel graag wat uurtjes lopen in het weekend.

Lekker gelopen, en uiteindelijk gelukkig nog een redelijk weektotaal kunnen halen. Volgende twee weken (na deze werkweek) zullen vooral wandel en fiets kilometers zijn, maar daarna moet ik echt weer flink wat kilometers gaan maken. Met een beetje geluk valt ook de kust marathon in dit plan, dus met nog 5 weken voorbereiden na de vakantie moet de 100KM trail geen probleem zijn. Daarna 7 weken over om weer helemaal goed voorbereid aan de BG te beginnen, en ik hoop ook daar tussenin nog een paar mooie wedstrijdjes te kunnen plannen.

Verder gaat het eigenlijk wel lekker. Geen blessures, wel wat last van mijn rug, maar dat komt vooral omdat ik een beetje verstek heb laten gaan met mijn oefeningen. Ook het gewicht is wat toegenomen. Een en ander heeft uiteraard te maken met de vakantie in het vooruitzicht, dus zodra die voorbij is, zal ook de relatieve rust stoppen en weer volledig de focus op de komende doelen worden gelegd. Momenteel in de onderhoudsmodus dus, en voor mijn gevoel niet verkeerd om eens een periode gas terug te nemen, want de opgebouwde vermoeidheid na de UB is voor mijn gevoel weg, en zowel fysiek als mentaal ben ik weer klaar voor volgende uitdagingen.

Bovenstaande foto is nog van de kustmarathon van 2019. Het tijdperk waar men nog nooit van Corona gehoord had. Niet kort daarna liep ik toen mijn voorlopig laatste wedstrijd (Indian Summer 120K) voordat de lockdown actief werd.

Ik zag op de website van de hoho100 dat er plannen zijn om deze ook in 2024 te doen. Voor mij zou dit nog een hele mooie kans zijn om de 100KM binnen 10 uur te finishen, en alsnog een startplaats voor de 120 van Texel te bemachtigen via een wildcard. Save the Date for 2024: Saturday 27th of January. Misschien voor Jan ook een mooie gelegenheid om de 100 Mijl binnen de 15u55.

Spartathlon qualifier

The HoHo-100 can be used as a qualification for the Spartathlon. The subscription period for the Spartathlon mostly ends at the end of February. The Spartathlon website has not been yet updated for the edition of 2023. For the edition of 2022 the qualifying times were:

  • Finish a 100-mile race in 21:00 hours (men) or 22:00 hours (women).
  • Runners having achieved a performance at least 25% better than the ones required in section 2, are considered qualified and are thus automatically admitted. Adjustment by HoHo-100: This means for the 100 Miles 15:45 hours (men) or 16:30 hours (women).
  • There should be 5 finishers at least

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *