Standby Dienst

Download PDF

Vanaf afgelopen vrijdag heb ik weer standby dienst, dus moet ik een beetje de training daar op aanpassen.

De lange duurloop van zaterdag had ik bijvoorbeeld verdeeld over twee rondes van 15KM dicht bij huis, en verder probeer ik de overige trainingen tussen de middag of voor 17:30 uit te voeren, want daarna wordt de telefoon terug gezet naar mijn nummer. Maandag en Donderdag avond staan alvast ingepland met releases, en ook afgelopen zondag middag en avond moest ik werken in verband met een release.

Volgende standby dienst (tevens de laatste dit jaar) start op 20 oktober, en die is dus net afgelopen voor de 100KM bear trail.

En ook is er al een weekend vastgelegd waarin gewerkt moet worden (17,18 & 19 november).

Dus de weken dat ik niets kan plannen zijn bekend, en dan blijven er mogelijk weekenden over waarin wel een leuke wedstrijd gepland kan worden.

Mogelijk toch als eerste de Zeeuwse kust marathon. Peter (DRV) zou nog laten weten of we in aanmerking komen voor sponsoring.

Volgens  runalyze had ik gisteren ochtend tijdens mijn duurloop een effective vo2max van 56,32 wat nog nooit zo hoog geweest is, maar ik vraag me af hoe betrouwbaar deze gegevens zijn.

De marathon shape geeft een tijd aan van 3:09:34, en ook dat lijkt me nogal aan de snelle kant….

Voorlopig lijken de Garmin waardes van resp. 52 voor de Vo2Max en 3u31 voor de verwachte marathon tijd beter te kloppen, maar dat zal zeker niet opgaan voor de zware kust marathon.

Ik ga in ieder geval niet specifiek trainen voor snelheid, omdat de eerste belangrijke uitdaging de Beartrail wordt en dan kracht en duurvermogen belangrijker zijn dan snelheid, en ook het risico op blessures beperkt blijft.

Grizzly 100 Kilometers 3000 D+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *