Aftellen naar de 24uur van Sittard

Download PDF

En dan is het ineens weer bijna zo ver. Nog minder dan een week voordat de 24u van start gaat.

Ik ben ondertussen goed hersteld van de 65KM. Het streefgewicht voor de 24 uurs wedstrijd heb ik gehaald (c.a. 5KG minder dan in januari), en de blessures lijken voor het grootste deel opgelost. De pijntjes die ik nu nog voel zijn denk ik vooral te wijten aan vermoeidheid veroorzaakt door de vele kilometers van de afgelopen twee maanden. Helaas zijn de weersvooruitzichten minder goed, maar er kan nog veel veranderen voor het zaterdag wordt.

Volgens een schema wat voor een 24u is samengesteld zou ik in deze laatste taper week nog deze trainingen moeten doen:
Loper categorie B (marathontempo 5.00 min/km): 
Zaterdag: 30 km in tempo 6.15 
Zondag: 9 km in tempo 6.00 
Maandag: rust 
Dinsdag: 5 km in tempo 6.00 
Woensdag: 7 km in tempo 6.00 met 4 x 200 meter versnellingsloop (steigerung) 
Donderdag: 5 km in tempo 6.00 
Vrijdag: rust 

De zaterdag training was wel wat korter (21K) maar sneller bij mij, wat ongeveer hetzelfde effect zou moeten geven.

Het wedstrijdplan:
Ik heb de laatste weken erg goed nagedacht over hoe ik deze keer de wedstrijd in ga delen, en deze keer laat ik ook de “weer” factor flink mee wegen in het plan.

Wanneer het een normaal weerbeeld betreft, en niet te veel regen/wind verwacht wordt, dan ga ik proberen zo constant mogelijk te lopen en proberen de 100EM binnen de 21uur te halen. Alles daarna is dan mee genomen, en een 180KM zou dan zeker mogelijk moeten zijn. Een hele rustige start, en daarna zo lang mogelijk door blijven gaan zonder veel verval en zonder wandelen is dan de taktiek.

Zijn de vooruitzichten minder gunstig (heel veel regen en/of veel wind verwacht, vooral op zondag), dan ga ik het anders aanpakken. In dat geval ga ik proberen de eerste 100 – 120KM zo snel mogelijk te doen, en eens kijken of ik bijvoorbeeld een PR  op de 100KM kan lopen, of een mooie afstand in 12uur. Daarna een rustpauze, en alles daarna wordt dan hopelijk ook nog een mooie afstand, maar de verdeling zal dan totaal anders zijn en ik verwacht het totaal ook een stuk minder.

Dus zeker geen korte slaap pauze, maar proberen zo geleidelijk mogelijk naar een 100EM en daarna proberen op 180K uit te komen, of zo snel mogelijk de eerste 12u door zien te komen, en dan maar kijken wat de rest gaat worden…

Er wordt officieel gemeten, dus komt ook zo per categorie in de uitslagen –  Officiële timing punten:

– Alle ronde tijden
– 50km
– 100km- 100mijl

Voeding:
Vorig jaar had ik ontzettend veel bij me, maar bleef de inname vooral beperkt tot de Maurten gels en gele  vla. Ik heb verder wat repen (Knopper / kitkat / oreo / mini snickers) klaar liggen. Bij de verzorging is o.a. verkrijgbaar:
– Bananen
– Sinaasappels
– Rozijnen
– Zoute chips
– Zoute drop
– Wine Gums
– Chocolade
– Water
– Coca Cola®
– Sportdrank (tailwind nutrition)
– Bouillon

Extra voor de 24 uurs:
– Pasta (tussen 18u00 en 20u00)
– Koffie en Thee
– Rijstepap
– Broodjes met ham of kaas

Omdat dit jaar ook tailwind bij de verzorgingspost te krijgen is, zal ik deze keer wat minder mee nemen. Voor de zekerheid wel een paar verschillende smaken, in de voor mij beste meng verhouding (niet te sterk). Ook genoeg Radler 0.0 deze keer, want die bevielen me heel erg goed.

Overige + Kleding:
Wat wel een groot verschil zal zijn met vorige keer is de kleding die ik deze keer ga mee nemen. Bij een verwachting boven de 14 graden, ga ik starten in korte broek en t-shirt. Niet alleen beter voor de temperatuur, maar ook het opgenomen gewicht door de regen blijft dan beperkt. Ik neem dan voldoende shirts en shorts mee, en voor de nacht een paar lange tight’s  + truien zodat ik af en toe wat droogs aan kan schieten. De voeten en grote delen van het lichaam die gevoelig zijn voor schuurplekken zullen extra aandacht krijgen, en goed in de anti schaafwonde gel gezet worden voor de start. Tepels plak ik af, en ik twijfel nog of ik mijn borstband aan ga schieten, omdat deze soms ook gaat irriteren.

Verder ga ik nog wat “play-lists” samenstellen en op mijn mp-3 spelertje zetten. Vorig jaar niet gebruikt, maar misschien dit jaar….

Ondertussen staan er 96 geregistreerde deelnemers, waarvan zo’n 30% Nederlanders, dus een erg internationaal deelnemersveld. Een flink verschil met vorig jaar, want toen zijn er 32 gestart, en zijn er uiteindelijk maar 13 boven de 100 Mile geraakt.

Tja, afwachten dus wat het weer gaat doen komende dagen. Als de regen verdeeld wordt, bijv 0,1mm/u dan is het zelfs lekker met de verwachte temperaturen, en maak ik me niet veel zorgen. En dat geld ook voor de wind. Het kan een flink verschil uitmaken, dat heb ik vorig jaar wel gemerkt.

Dus als ik zou mogen kiezen, beter regen en weinig wind, dan veel wind de eerste uren na de start, zoals het eerste deel vorig jaar.

Ik denk dat vrijwel zeker daarom een groot deel al na zo’n 50KM de handdoek in de ring gooide.

Daarna nog 6 weken voor de Ultra balaton 🙂 Volgens onderstaande grafiek zou ik er nu in ieder geval een stuk beter voor moeten staan dan vorig jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *