Week 9

Download PDF

Ondertussen zijn we weer aanbeland in week 9 van 2023.De dagen worden gelukkig al weer wat langer, en ook de temperaturen blijven voorlopig nog gunstig.Wat mij betreft hebben we de meeste kou gehad, want een Elfstedentocht in Maart zou mijn wedstrijdplanning behoorlijk in de war gooien.

Even de kalender gecheckt, en daar zag ik dat nog minder dan 10 weken liggen tussen vandaag en de start van de Ultrabalaton. Ongeveer net zo veel tijd als tussen de Marathon van Leeuwarden eind vorig jaar, en nu, dus als ik het zo bekijk begint het al heel erg op te schieten, want dat lijkt allemaal nog heel erg kort geleden. Gelukkig is er in die tijd veel veranderd, want eind December was ik fysiek en mentaal op een dieptepunt beland, vanwege o.a. ziekte en werkdruk de weken er voor.

De tegenvallende marathon (qua resultaat), heeft me gelukkig op tijd in laten zien dat er nog flink wat moest gebeuren, en dat in combinatie met de analyse begin Januari heeft er voorlopig voor gezorgd dat ik me nu een heel stuk beter en fitter voel. De blessure is nagenoeg genezen. Het blijft nog een beetje gevoelig, maar ik heb er wel vertrouwen in dat het hier bij blijft. Ik durf dus weer een beetje te variĆ«ren qua snelheid, maar zal het beperken tot af en toe een kilometer “snel”, om zo toch af en toe wat kilometers in een wat hogere zone te trainen.

Nog 1 week voor de 65K ultra in Zeeland….Ik ben een beetje in tweestrijd met mezelf, want ik weet nog niet goed wat het wedstrijdplan wordt. De UB is mijn A wedstrijd, en die is nog ver weg, maar de 24u van Sittard wil ik ook graag een beter resultaat halen dan vorig jaar. Dus zou ik eigenlijk heel voorzichtig moeten zijn, en vooral moeten proberen zeker niets te forceren, en het echt als een training moeten doen. Van de andere kant ben ik ook wel benieuwd waar ik nu sta, en eens willen zien hoe ik het er ten opzichte van de overige deelnemers van af breng. Misschien gewoon best afwachten hoe het de eerste kilometers gaat, en hoe de knieholte zich houd tijdens deze wedstrijd… De weersverwachting lijkt voorlopig redelijk. Droog, windkracht 4 en een maximum temperatuur van 6 graden.

Afgelopen week ging het trainen ook redelijk. De trainingen door de weeks allemaal iets korter dan de week er voor, en ook de lange duurloop van zaterdag niet verder dan 30K gedaan. Niet alleen vanwege de komende wedstrijd, maar ook omdat ik sowieso toe was aan een wat rustigere week.

Ik vermoed dat de maand Februari met nog twee trainingen te gaan, uit gaat komen op c.a. 450 hardloop kilometers + 50 wandelkilometers en het is weer even geleden dat ik een maand met zo’n volume gehad heb. Gelukkig dus niet veel impact van de blessure die begin deze maand ontstond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *