Nog een 65K wedstrijd op de kalender

Terwijl hier in het zuiden volop carnaval wordt gevierd, ben ik afgelopen weekend weer op pad geweest om wat kilometers te maken. Eerst afgelopen vrijdag samen met Maaike het mooie Brabantse wal streekpad afgemaakt. Deze laatste etappe liep van Hoogerheide naar Bergen op Zoom, en was erg mooi. Ondanks de harde wind lekker gewandeld door een prachtig gebied.

Zaterdag ochtend was het weer tijd voor mijn duurloop, en kon ik weer vroeg de deur uit, want Maaike moest werken. 7u stapte ik buiten, en ging ik op pad. Omdat ik nog niet helemaal blessure vrij ben, besloot ik het “gewone” rondje te doen, en dan later te beslissen hoe veel kilometer het uiteindelijk gaat worden. De fysio had met een nieuwe scan gezien dat het scheurtje en de zwelling in de Hamstring al behoorlijk verbeterd zijn, maar dat er wel een pees schede ontsteking door veroorzaakt is in de knieholte. In Zundert voelde ik al wel dat het lekker ging, dus de marathon afstand leek me daarom een goed plan. Even twijfelde ik nog, of ik er een 50K van zou kunnen maken, maar met de ontsteking leek me dat te veel risico.

Zoals vorige keren bleef de hartslag lekker laag, en pas de laatste 10K ging deze wat omhoog.

De laatste kilometers nog wat versneld, zodat ik net binnen de 4u mijn Garmin af kon drukken. Een vergelijking van de laatste 4 marathons laat zien dat ik met gemiddeld c.a. 4 slagen per minuut lager nu ongeveer 15 minuten sneller ben, dus dat is goed nieuws. En de marathon in Leeuwarden met exact dezelfde minuten per kilometer had ik met een gemiddelde hartslag van 154 gelopen, dus een verschil van 18 slagen per minuut.

Jan gaf aan dat hij mogelijk aan de 65KM van Walcheren wilde deelnemen, en hoewel ik aanvankelijk nog twijfelde, heb ik deze week de knoop door gehakt, en toch ingeschreven. Er moet sowieso nog een wat langere duurloop gedaan worden, en dan maar beter met verzorging. Hopelijk tegen die tijd al helemaal blessure vrij, en zo niet, dan voorzichtig zijn.

Verder lopen de voorbereidingen prima! Sinds 1 Januari ben ik c.a. 4,5KG lichter, en het zou mooi zijn als er nog 3 extra af gaan tegen de Ultra Balaton.

Met 1 KM meer dan in week 5 afgelopen week de week met de meeste kilometers dit jaar gemaakt. (118,75). Met de wandel kilometers er bij opgeteld een week van c.a. 140KM. En voor wat het waard is, de vo2max van Garmin is ondertussen met twee punten om hoog gegaan, en ook de vo2max van Runalyze. Beiden kwamen ongeveer overeen met de meting op de loopband, dus ik ga er vanuit dat ook daar progressie is (normaal gezien wel, omdat het lichaamsgewicht onderdeel van de formule is).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *