Koud

Na de lange periode met regen, is het gelukkig eindelijk droog geworden, maar is helaas ondertussen de temperatuur ook een heel stuk gedaald. Zaterdag flink last van koude handen gehad tijdens het klussen bij Randy, maar toen was ik verder wel goed in gepakt. Zondag dus ook maar de nodige maatregelen genomen, en uiteindelijk leek het wel mee te vallen toen ik eenmaal aan het lopen was. Dit bleek later vooral omdat ik de eerste 10K met wind in de rug gelopen had, want toen ik in de Hoevense polder linksaf sloeg koelde ik flink af vanwege de ijskoude wind op mijn gezicht. De laatste 10K vanaf Oudenbosch de wind volop tegen, en alhoewel de zon een poging deed om er door te komen voelde het veel te koud aan.

Tijdens de BG zal ik wel wat meer beschut lopen, maar ik hoop dat het in ieder geval boven het vriespunt zal zijn die dagen, omdat ik dit jaar heel erg slecht tegen de koude kan. De oorzaak is misschien te zoeken in het lagere vet percentage, of gewoon omdat ik veel minder uren buiten heb doorgebracht. Het wandelen wat we normaal doen is vervangen door klussen, en hoewel dit ook buiten was, heb je dan weinig last van de koude wind.

De 14 daagse weersverwachting is gunstig, en als dit zo blijft moet het wel goed komen. Als we buienradar aanhouden dan zou het een droog weekend worden met temperaturen boven het vriespunt en vanaf vrijdag droog. Andere voorspellingen zijn ongunstiger, maar laten we hopen dat het in ieder geval niet extreem koud wordt.

De laatste duurloop dus al wat korter gedaan, en ook deze keer weer veel last van spierpijn, vrijwel zeker veroorzaakt door het klussen de dag er voor. Nog wat meer afbouwen komende dagen, en dan moet ik er klaar voor zijn….

Eerst nog sinterklaas, en daarna kan ik mijn nieuwe compressport 10/10 regenjasje uit gaan testen wanneer het regent.

OMSCHRIJVING COMPRESSPORT HURRICANE WATERPROOF 10/10 JACKET HEREN

Het Hurricane Waterproof 10/10 Jacket is een comfortabel wind- en waterdicht hardloopjack. Het jack is gemaakt van 10.000 Schmerber stof, wat betekend dat het 100% waterdicht is zonder zijn ademend vermogen te verliezen. Het jack voldoet aan de eisen die aan kleding wordt gesteld bij het lopen van ultra-trail wedstrijden.

  • Lichtgewicht
  • Goed ademend vermogen
  • Vocht- en zweetafvoerend
  • Wind-en waterdicht
  • Waterdichte ritsen en waterdichte gesealde naden
  • Ergonomische snit voor een perfecte pasvorm
  • 4-Way stretch voor een uitstekende bewegingsvrijheid
  • Vaste, aansluitende capuchon met hoge kraag voor extra bescherming
  • Klein opvouwbaar voor in je tas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *