Na regen komt…

Na een paar droevige weken (qua weer dan toch), zou het stilletjes aan beter moeten worden. Op zich maakt het voor de trainingen natuurlijk helemaal niet uit, en af en toe een flinke bui is zelfs lekker als het niet te koud is. Zo’n bui kreeg ik dus gisteren (zondag) ook, en hoewel het een soort wolkbreuk was, toch flink genoten van mijn training.

Afgelopen zaterdag had ik nog een beetje een kater van de Karmeliet van het etentje een dag er voor, maar die was al vrij snel over na een uurtje hardlopen, en die training heb ik op een heel rustig tempo en lage hartslag (30KM) afgewerkt.

Blauw hardlopen, groen wandelen….dus veel te weinig groen voor de dodentocht, die we daarom niet gaan starten….

Dat de lage trainingsvolumes per week en de kortere lange duurlopen in het weekend voor beter herstel zorgen is goed merkbaar. Ondanks de vrij volgeplande weekenden en avonden, en de korte nachtjes merk ik dat ik toch beter uitgerust ben en de trainingen weer leuker beginnen te worden. Van lieverlee dus weer terug uit gaan breiden, want over een paar maanden staat er weer een serieuze uitdaging voor de deur (Bear trail – 100KM).

Wat ik ook terug op moet gaan pakken zijn de core-stability oefeningen, want dat is er vanaf de Ultrabalaton compleet bij ingeschoten en daarom heb ik weer duidelijk krachtverlies en beginnen bepaalde pijntjes weer op te spelen.

Mogelijk voor de beartrail ook nog de Zeeuwse kust marathon, of de natuurmarathon in Tessenderlo 1 dag later (afhankelijk van eventuele sponsoring, en de planning bij Maaike) of nog een leuke trail.

En eind van dit jaar weer………de Bello Gallico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *