Herstel

Download PDF

Na de Ultrabalaton heb ik het een paar weken rustig aan gedaan. 

Nu ruim twee weken verder is mijn HRV nog niet helemaal terug in orde, en ook de rust hartslag en slaap geschiedenis zijn nog niet OK volgens mijn Garmin. Nou zou dat natuurlijk ook kunnen liggen aan de alcohol consumptie, want vorige week zaterdag had ik een vrijgezellenfeest van Randy, en toen heb ik de 4 maanden alcohol vrij ruimschoots gecompenseerd. Daarna een paar dagen vakantie, en daar ook nogal wat Brugse zot en Blauwe Chimay gedronken.

Ondertussen heb ik weer wat trainingen gedaan, en ook een aantal flinke wandelingen afgewerkt met Maaike samen, en dat lijkt in ieder geval allemaal goed te gaan.

Omdat de UB normaal gezien een kwalificatie voor de spartathlon is, vroeg ik me af, of ik misschien een wildcard voor de 120 van Texel zou kunnen krijgen op basis van deze prestatie. (Daar is o.a. een finish op de iets langere elfsteden ultra een van de mogelijkheden) Dus een mailtje gestuurd, en wat blijkt….omdat bewezen is dat het duurvermogen goed zit, zou ik met een iets ruimere limiet op de 100KM in aanmerking komen. Dat is geweldig nieuws, omdat deze wedstrijd met vrij zware kwalificatie eisen voor mij altijd onbereikbaar leek, maar er nu dus mogelijk een opening is om me toch te kwalificeren.

Daarom heb ik me gelijk ingeschreven voor een 100KM op 2 Juli. Met mijn huidige PR net onder de 11 uur op de 100K, wil ik de lat deze keer op 10 uur leggen, zodat er nog een beetje marge over blijft. (Bij een gemiddeld tempo van 6:09/KM – 10u15 zou ik in aanmerking komen, maar < 10 uur wordt het doel)

Met mijn huidige gewicht zou ik dan c.a. 5KG lichter zijn dan tijdens de wedstrijd in 2021, en ook de training’s omvang tot nu toe is uiteraard vele malen groter. Toen had ik heel veel problemen met de voeding, dus ook dat zou nu veel beter moeten gaan, en uiteraard de motivatie om me te kunnen kwalificeren zal ook zo zijn effect hebben.

Nieuw doel dus op korte termijn, en daarna hopelijk op lange termijn de 120 van Texel.

Een week van te voren nog de halve marathon van Roosendaal, wat perfect past tijdens het afbouwen van de kilometers. Nog wel wat drukke weekenden, met o.a. het trouwfeest van Randy en Lisa. Helaas kan ik niet mee doen met de 100 Mijl van Berlijn, omdat juist dat weekend de Dodentocht is.

Dus voorlopig na de 100KM en dodentocht nog niets gepland….

Ondertussen is ook een mooi stukje geschreven door Bert voor Runnersworld, en is de uitslag van de UB ook gepubliceerd op DUV ultramarathon statistics.

1623:07:51 h  Muller, Jan NED 1964M13M55 29.12219:01:06 h
8428:21:32 h  Schoonen, Hans NED 1965M67M55 87.44023:45:33 h

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *