Nog 1 week

Volgende week zijn we vertrokken….

Volgens mij heb ik er alles aan gedaan wat binnen mijn mogelijkheden ligt om me goed voor te bereiden op deze monstertocht. Het gewicht, de trainingsomvang (in combinatie met werk en prive) en de overige voorbereidingen lijken allemaal geslaagd.

Ben ik er klaar voor?…mijn gevoel zegt van wel, en dat is al heel wat, omdat dergelijke afstanden voor het grootste deel mentaal overwonnen moeten worden, en zelfvertrouwen een van de belangrijkste succes factoren is.

Uiteraard veel te veel zaken waar het nog mis kan gaan, maar een paar zijn gelukkig al min of meer uit te sluiten. Ondanks de standby dienst afgelopen week, gelukkig toch gemiddeld een redelijke nachtrust gehad, en het stress niveau ook gelukkig vrij laag kunnen houden. Vanaf vandaag is de bereikbaarheid weer over, dus weer een erg fijn gevoel van vrijheid, zonder verplicht overal de telefoon mee naar toe te hoeven nemen, en de onzekerheid of je wel/niet met rust gelaten wordt.

Ook ben ik nog blessure vrij, en dat is uiteraard ook niet vanzelfsprekend na de zware trainingslast van afgelopen 4 maanden. Wel wat pijntjes en vermoeidheid, maar dat zou komende week over moeten gaan, nu de trainingen helemaal drastisch afgebouwd gaan worden.

Over het weer valt nog niet veel te zeggen…. De verwachtingen liggen nog flink uiteen op de verschillende sites, en mijn voorlopige conclusie is dan ook dat het niet extreem zal zijn, dus ook niet veel uit zal maken. Uiteraard wel rekening houden met de uitersten, zodat bij hitte, regen of kou de juiste kleding beschikbaar is op de juiste tijdstippen bij de juiste wisselpunten.

Maar er blijven nog genoeg zaken over waar ik geen controle over heb. Kan mijn lichaam het aan, en komen er niet te vroeg in de wedstrijd problemen waardoor ik toch de wedstrijd moet staken? Ben ik in staat om voldoende voeding en vocht in te blijven nemen, of ga ik in de problemen komen met de nodige energie?

Het plan is in ieder geval om me hier niet druk over te maken, en lekker te gaan lopen en kijken hoe ver ik kom. Het landschap is prachtig, en aan de organisatie zal het zeker niet liggen. De cut-off tijden zijn over het algemeen goed te doen, maar kunnen een uitdaging worden wanneer op een bepaald moment ergens iets tegen zit. En nergens een controle punt missen, of drop bag vergeten! We gaan het zien… Goed omgaan met problemen en teleurstellingen zal ook weer belangrijk worden, want het gaat nooit zoals je verwacht, dus ook deze keer zullen er weer verassingen zijn.

De start van 2022 – toen wat kilo’s zwaarder, en minder kilometers gemaakt in de voorbereiding. Voordat ik uitstapte (73KM) alleen op gels gelopen (1 per uur), dus dat moet dit jaar in ieder geval beter!! Nu dus vooral ook voeding bij de verzorgingsposten proberen in te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *