Nog minder dan twee weken

Nog minder dan twee weken…. Het begint nu echt op te schieten… Na de lange duurloop van het vorige weekend heb ik al wat minder kilometers gemaakt door de weeks, en afgelopen weekend de lange duurloop beperkt tot 30KM. Het tempo lag op 6M/KM – ongeveer wat ik de eerste uren van de wedstrijd wil gaan aanhouden. Bij een dergelijk tempo zou de voeding geen problemen mogen geven, want om zowel fysiek als mentaal de wedstrijd tot een goed einde te brengen meet de focus op het tempo (niet te hoog) en de voeding gaan liggen. Tijdens de laatste 50KM training was weer eens gebleken hoe belangrijk het is om in ieder geval de tank zo vol mogelijk te houden, omdat anders na verloop van tijd de reserves op raken.

Bij iedere checkpoint zal ik me af moeten vragen:
-Moet de chip getagd worden?
-Is het een checkpoint met een dropbag?
-Een Gel nemen (ongeveer 1 per uur)?
-Genoeg Drinken!
-Proberen bij iedere post iets te eten!

De volgende zaken worden aangeboden:
BiotechUSA products will be served at all refreshment stations:
Water, Isotonic Sports Drink, Pepsi Cola, Tomato, Banana, Salted cracker, Sweet Biscuit, Olives, Trappist Cheese, Buttered Bread, Honey, Salt, Pineapple or Peach preserves, Dried Plum, Cranberry, Dill, Salt, Lemon, coffee at some of the refreshment points.

Verder zijn er warme maaltijden:
hot food and soup will be served at 5 points.
Each “hot food” point will also have a microwave for heating food.

  1. at 39,5 km Badacsonyörs, Varga Pincészet
  2. at 73,6 km Keszthelyen
  3.  at 89,3 km Balatonmáriafürdő nyugatnál
  4. at 134,9 km Balatonföldváron nyugatnál
  5. at 176,3 km Balatonkenesén

Dit zijn tevens de plaatsen waar een dropbag afgegeven kan worden, en ik denk dat ik 5 drop bags maak zoals vorig jaar. Eventueel kan ik dan ook deze drop bags gebruiken om spullen terug in te doen, bijv. jack als het warm is, of race vest als het irriteert.

Ik heb nog geïnvesteerd in een Compressport trail shirt, met zakjes. Soort van wielershirt, maar dan speciaal voor (ultra) trail runnen.

Afgelopen zaterdag de 30K mee gelopen, en het is echt een geweldig shirt. Beetje dezelfde kwaliteit als mijn X-Bionic shirt wat ik bij de Swissman gekregen heb, maar dan veel lichter. Je merkt niet dat je het aan hebt, en het zou zowel moeten koelen als verwarmen wanneer het nodig is. Enig nadeel is dat de zakjes geen rits hebben, dus je telefoon er in stoppen tijdens een trail lijkt me gevaarlijk.

Verder voel ik me goed, en ben ik nog blessure vrij. Deze week heb ik wel standby dienst, en ik hoop dat dit niet te veel impact heeft. Normaal gezien een week van slecht slapen en redelijk wat stress. Enige positieve is dat ik Dinsdag niet naar Brussel hoef in verband met de bereikbaarheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *