Dodentocht

Nog minder dan 6 weken te gaan vanaf nu, wat neerkomt op nogĀ  5 trainings weekenden, waarvan 1 rustig weekend de week voor de U.B.. Proberen dus nog even flink er tegen aan te gaan komende weken, maar wel blessure vrij zien te blijven.

Afgelopen week kom ik aan c.a. 100 kilometer hardlopen, maar wanneer ik de wandel kilometers er bij optel kom ik aan 127. Op zich nog niet zo slecht, aangezien het eigenlijk een herstel week was na de inspanning van vorig weekend. Nadeel van zo veel kilometers is dat mijn loopschoenen al zowat aan vervanging toe zijn. De Hoka Rincon’s staan er om bekend niet zo heel erg lang mee te gaan, en ik heb uitgerekend dat ik er nu ongeveer 800KM mee gelopen heb. Ik denk dat ik tegen de wedstrijd een paar nieuwe bestel, en er dan een paar keer op train en daarna bewaar voor de wedstrijd zelf.

Ondertussen ook een nieuw doel er bij, want Maaike en ik hebben ons ingeschreven voor de Dodentocht in Augustus. Deze wandeltocht van 100KM willen we al jaren doen, en eindelijk is het nu gelukt om in te schrijven. Na de Ultrabalaton, moet er dus flink gewandeld gaan worden, maar gelukkig is dat goed te combineren met de hardloop trainingen. Zaterdag dus eerst ingeschreven (met 3 computers tegelijk en per computer twee verschillende web browsers), en na zo’n uurtje was het gelukt en niet veel later kwam de bevestiging per email binnen. Meestal zit dit evenement binnen enkele uren vol, want dat was de reden dat het vorige keer niet gelukt was.Toen waren we te laat….

Zaterdag met Maaike gewandeld, en de tweede etappe van het Biesboschpad gedaan. Deze keer van Hoge Zwaluwe naar Moerdijk, maar om kilometers te maken eerst van Moerdijk naar H.Z. via een andere weg. Een hele mooie route, maar door de erg harde wind wel een vrij zware wandeling.

Zondag mijn lange duurloop gedaan, en met een voor mijn doen vrij lage hartslag van 133 gemiddeld, 98,7 % in Zone 2 afgewerkt.

Veel regen, maar dat mocht de pret niet drukken, want ik voelde me geweldig, en na 4 uur en 3 minuten was ik weer terug thuis.

Helaas wel een beetje last van mijn heup gehad, zowel tijdens als na de training. Op korte termijn valt hier denk ik weinig aan te doen, want na een beetje googelen zie je dat in de meeste gevallen rust voorgeschreven wordt, en dat kan nu juist niet. Als oorzaak wordt o.a. versleten schoeisel, beenlengte verschil, onvoldoende heupstabiliteit en immobiliteit genoemd, welke allemaal voor mij van toepassing kunnen zijn. Dus hopen dat het nog afneemt komende weken, en vooral tijdens de Ultrabalaton weg blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *