2022 ==> 2023

Voor mij vandaag de laatste werkdag van het jaar, dus weer tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. 2022….het jaar dat de geschiedenisboeken in zal gaan, als het jaar van de oorlog in Oekraine, en de energie crisis die dat veroorzaakt heeft.

Het jaar begon voor mij met een boosterprik, waar ik uiteindelijk best wel wat last van gehad heb.In Februari hebben Maaike en ik het Maarten van Rossumpad (Den Bosch – Steenwijk) afgemaakt.Verder was ik de eerste maanden van het jaar volledig bezig met de voorbereidingen van de 24 uur van Sittard

24 uur Sittard:

19/20 Maart was het zo ver. Mijn eerste 24 uurs Ultra. De eerste editie in Sittard, waar ik uiteindelijk gefinished ben 11e overall, en ruim 162 KM gemaaktheb. Dus tevens mijn eerste 100 Miler.

Helaas de laatste uren veel afgezien door pijn aan mijn knie, welke de weken daarna nog een tijdje gebleven is.

Perfect georganiseerd, en is me zo goed bevallen dat ik dit jaar weer terug ga, om een poging te doen de 180KM te halen.

DNF in Ultrabalaton:

Eind April is he tdan eindelijk zo ver. Mijn A wedstrijd van het jaar, de Ultrabalaton.

Een 211KM lange ultra wedstrijd in Hongarije waar ik al heel lang naar uitgekeken heb. Het avontuur eindigde helaas op 35% van de afstand (73KM), door een vervelende stekende pijn aan mijn knie, en pijn in mijn onder rug. Bij een 100K had ik waarschijnlijk nog wel even door gepushed, maar in dit geval was het verstandig om de handdoek in de ring te gooien, en er maar een mooi weekendje Hongarije van te maken.

Halve marathon Roosendaal:

De laatste zondag van Juni is het weer tijd voor de halve marathon van Roosendaal. Deze keer wel een hele speciale editie, omdat Randy en Levi ook meedoen en beiden finishen.

Bij mij gaat het goed tot halverwege ongeveer, maar uiteindelijk loop ik hem uit in een slechte tijd van 1u47.

Wel nog gezellig daarna wat gedronken op de Markt in Roosendaal…

DNS in Deventer:

Helaas zijn Jan en ik niet fit genoeg voor de 24 uur van Deventer, dus besloten om niet te starten.

WvdF:

Inmiddels zijn Maaike en ik begonnen met de “Weg van de Franken”. Een pelgrims pad wat begint in Maastricht en eindigt in Rome.

DNF T’is voor Niks:

Al veel over gehoord, maar nog nooit gestart op deze toch wel hele bijzondere marathon. Buiten dat deze perfect georganiseerd is, loopt deze door een prachtig gebied en is vrijwel helemaal onverhard.

Helaas in het begin ergens een afslag gemist, en achter de meute aan gehobbeld, en zo de eerste lus van de marathon gemist.

Uiteindelijk 30K van gemaakt, en niet gefinished.

Winter Marathon Leeuwarden:

De laatste uitdaging van het jaar was ook vrij bijzonder. Alhoewel het een “gewone” weg marathon was, en de eerste editie, bleek hij uiteindelijk 1KM te lang.

Ik heb deze wel gefinished, maar in een slechte tijd. Jammer, want ik heb diverse trainingen afgewerkt dit jaar met een veel betere tijd.

Hopelijk was de oorzaak de slechte voorbereiding, en is dit een goede les. Een marathon blijft een marathon, en om hem binnen een redelijke tijd te lopen moet wel getraind worden.

En 5KG extra kost ook veel tijd….

Alles bij elkaar dus een jaar wat heel goed begonnen is, met de 24u, maar daarna vooral veel tegenslagen.

Kort samengevat zowel op sportief gebied, als algemeen een jaar met vooral veel dieptepunten….

2023

De eerste doelen voor 2023 staan al weer op de Kalender, en ik ben inmiddels ingeschreven voor twee wedstrijden.

Zoals vorig jaar de 24 uur van Sittard, en de Ultrabalaton. Deze keer wil ik een poging gaan doen om 180K te lopen, en nog veel belangrijker, een finish in Hongarije op de 211K.

Misschien in de voorbereiding nog de 65K van Walcheren of een andere leuke.

De goede voornemens:

….het bereiken van een laag gewicht, kracht en stabiliteits- training, en 80% van de trainingen op een hele lage hartslag.

Verder proberen de stress nivo’s laag te houden en genoeg rust te nemen.

Er staan geen mega grote pojecten op de planning, zoals afgelopen jaar, maar weer wel een aantal standby diensten, dus hopelijk een veel betere balans werk/prive/sport….

Qua motivatie zit het in ieder geval goed, want ik heb er verschrikkelijk veel zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *