Weer beter

De verkoudheid/griep is gelukkig nagenoeg over. Nog niet helemaal 100%, maar toch al veel beter dan vorige week.

Zaterdag even gekeken hoe het er bij stond, en dat viel gelukkig nog niet tegen. Onder perfecte omstandigheden mijn lange duurloop gedaan. Lekker op tijd vertrokken, en na ongeveer een uurtje kwam de zon op. De kou was snel weg, want het bleek die dag de warmste 12 November ooit te worden, dus ook de handschoenen konden halverwege uit.

Deze keer het rondje Zevenbergen een keer andersom gelopen, en het laatste stuk door Etten Leur een nieuw stukje er bij aan geplakt. De verleiding om er een marathon van te maken was heel groot, maar toch besloten om het bij de 38K te laten. Laatste paar km nog een beetje versneld, maar de snelheid is absoluut nog ver onder nivo. Voor een duurloop als deze prima dus, maar over twee weken moet het eigenlijk wel een heel stuk sneller.

Dat zal dan gelijk het moment worden om te beslissen om de 24ste December wel of niet naar Leeuwarden af te reizen voor de eerste editie van de Wintermarathon. Gaat het goed, en is er een kans dat er een mooie tijd gelopen kan worden, dan wil ik zeker een poging gaan doen, maar als het vrijwel zeker een flop gaat worden, kan ik beter iets anders uit zoeken wat later.

Afgelopen week kon ook weer mee geloot worden voor de Norseman triathlon, maar ik heb besloten geen poging meer te doen. Sowieso verdubbeld zowat het aantal deelnemers aan de loterij, en de afgelopen jaren kost mee loten ook geld. Daar komt bij dat ik de laatste jaren erg slecht tegen kou kan, en een DNF door onderkoeling zoals in Livigno hoop ik nooit meer mee te maken. Bij de Norseman is de kans daar op toch wel heel erg groot. Wel jammer, want ik had graag alle drie de “grote” extreme triathlons willen finishen, maar…..

Van de andere kant…niet getreurd, want ik heb nog hele mooie doelen voor volgend jaar. Om te beginnen wil ik weer de 24u gaan doen. Daar is geen kans op een DNF(did not finish) want als je 1 ronde gelopen hebt kom je al in de uitslagen. Helaas wel kans op een DNS (did not start) zoals bij de 24u van Deventer het geval was afgelopen Juli.

En daarna de wedstrijd waar alle pijlen op gericht gaan worden, de Ultrabalaton. Ik denk op hardloop gebied een evenement wat qua organisatie en aantal deelnemers 1 van de grootste en best georganiseerde wedstrijden is die ik ooit mee gemaakt heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *