Planning bijstellen

Alhoewel de trainingen lekker gaan, en ik nog steeds blessure vrij ben, vrees ik dat de marathon van Etten-Leur te snel komt voor mij. Omdat ik denk dat een 3:30 of iets minder haalbaar moet zijn wanneer alles mee zit, en na een goede voorbereiding, lijkt het me verstandig om deze poging uit te stellen totdat ik er wel echt klaar voor ben. De basis is goed, maar de snelheid en kracht mis ik nog. De eerste 30K zullen naar verwachting nog wel gaan, maar daarna zal het niet mee vallen om onder de 4m55/km te blijven, omdat ik tijdens de gewone duurlopen ook merk dat na 30K de hartslag omhoog gaat en ook de kracht in het linkse been af neemt.

Vandaag nog 5 weken, wat neer komt op nog zo’n 3 weken te trainen en daarna twee weken “taperen” dus helaas te kort. Gelukkig gaat het trainen zelf wel heel goed, en de variatie in combinatie met de dagelijkse oefeningen zorgt merkbaar voor vooruitgang. Hopelijk zet die trend zich voort…

Als alternatief zou de beartrail (57K) een vervanger kunnen zijn in ditzelfde weekend, omdat voor mij een eindtijd daar ondergeschikt is, en vooral finishen en genieten van de trail voorop staat. De planning van Jan kan hier nog invloed op hebben. Daarna heb ik een week vakantie.

Of 13 November zou de natuurmarathon van Kasterlee misschien ook kunnen. Dan geen poging om onder de 3:30 te komen, maar gewoon zo snel mogelijk finishen omdat het geen geschikt parcours is om een PR te lopen.

Of 26 Nov eens kijken hoe het er bij staat tijdens de 6 uur van Hamme, if in dat zelfde weekend op zondag de marathon van Spijkenisse. De laatste optie uiteraard alleen maar wanneer ik er dan wel klaar voor ben.

Verder zou op 24 Dec. de wintermarathon van Leeuwarden misschien een marathon kunnen zijn om eens te kijken of ik daar onder de 3:30 kan komen. Wel een eindje rijden, maar om 11:00u is pas de start. Eigenlijk zou dat wel een hele mooie afsluiting van het jaar kunnen zijn, en met nog 13 weken voorbereiding voldoende tijd om me optimaal voor te bereiden. Met een inschrijfgeld van 17,50 een goedkoop evenement, en naar verwachting een ideale temperatuur om een poging te doen.

Finish Beartrail 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *