2020

Download PDF

Nog een paar dagen, en dan loopt het jaar 2020 af.

Vanwege Corona liep het uiteraard allemaal veel anders dan gepland. Normaal gesproken zou het jaar gestart zijn met de “Endurance day” in Hamme (een 100K), maar deze werd een week voor het evenement afgeblazen. Ook de marathon van Breda ging helaas niet door…

Gelukkig ging op 11 Juli de ultra van het Petranpad¬†wel door, en werd de eerste “wedstrijd” een trail van 111KM. Deze was geweldig om te doen, kleinschalig, prachitg en ook leuke collega trailers. Wel vond ik het heel erg jammer dat Jan deze wedstrijd vanwege een vervelede blessure moest staken. Ik hoop dat in 2021 deze nog een keer georganiseerd wordt.

Het tweede (en tevens laatste) evenement wat door ging wat de Great Escape.Helaas een DNF na 57KM. Twee keer gevallen, en dat in combinatie met flinke hitte, op een voor mij iets te technisch terrein was de reden om uit te stappen. Een dag later direct ingeschreven voor de Bello Gallico, maar die werd uiteindelijk ook geschrapt vanwege de Corona maatregelen. Dit laatste kwam mij wel goed uit, want de blessures die ik opgelopen heb tijdens de G.E. zijn nog steeds niet helemaal 100% opgelost.

Dus…..het jaar 2020 was 1 finish en 1 DNF. Sportief gezien een dieptepunt sinds ik begonnen ben met hardlopen in 2005.

Gelukkig hebben de gestelde doelen er wel voor gezorgd dat ik voldoende motivatie kon opbrengen. Ik heb zelfs meer kilometers hardgelopen en gewandeld dan ooit, en de balans voor aftsanden > 42KM zijn:

Marathons: 18
Ultra 50KM: 3
Ultra 57KM: 1
Ultra 66KM: 1
Ultra 111KM: 1
In totaal 24 maal marathonafstand of meer

De gewandelde afstanden van 42KM of meer niet mee gerekend…….

Nog meer statistieken voor 2020:

In totaal 4876,6 waarvan 3405,6 hardgelopen en 1471 KM gewandeld

De laatste uitdaging voor dit jaar was “De duivelse uitdaging”. Vanwege de Hielspoor, lies en achillespees klachten besloten alleen de 444 variant mee te doen, met als langste afstanden 42, 50 en 66KM.

Op wandelgebied geen Kennedymars dit jaar, maar wel samen met Maaike het Pieterpad, en het Floris-V pad helemaal uit kunnen wandelen.

Floris V pad

Voor 2021 alvast ingeschreven voor een 24 uurs wedstrijd in Sittard! Hopelijk gaat ie door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *