66KM

Download PDF

Afgelopen zondag de laatste en langste afstand voor de duivelse uitdaging gedaan. Omdat het slechts het mini duiveltje betrof waren de langste afstanden resp. 42, 50 en 66KM, dus 2 ultra’s en een marathon.


Na een rustdag op zaterdag, was ik zondag om 7:00u vertrokken voor de 66KM. Maaike moest in de ochtend en avond werken, en vond het geen probleem dat ik het grootste deel van de dag weg zou zijn, dus mooi gepland! Op zowat de kortste dag van het jaar liep ik richting Zundert, en dat was goed merkbaar, want het duurde vrij lang voor het licht werd.De temperatuur was goed, weinig wind, droog…dus het weer zat in ieder geval mee. Hopelijk de blessures ook dacht ik, en al vrij snel liep ik in Zundert, en waren de eerste 10K al voorbij.

Deze keer iets gedaan wat helemaal tegen mijn principes is, namelijk oortjes en muziek…De reden…ik wil tijdens de 24 uur wat afleiding, vooral wanneer ik snacht’s rondjes aan het rennen ben.  Muziek, luisterboeken of een podcast luisteren is dan misschien een uitkomst, en zodoende eens geprobeerd wat afleiding te zoeken tijdens een dergelijk lange tocht.
Dus flink wat muziek op de iphone gezet, en een paar podcasts, en daarna de zaak op shuffle gezet.Niet iets wat ik in de bossen zou doen, maar nu ik 66K asfalt af ging werken leek het me wel een aardig idee.Dus…Rammstein, Nightwish, Alt-j, Kiasmos, London Grammar, The National afgewisseld met wat Podcasts over ultralopen, en voor ik er erg in had stond ik al weer 40KM verderop in Oudenbosch.

Daar begonnen de oortjes te irriteren, dus besloot ik het vanaf Oudenbosch zonder muziek  te doen. Precies bij de 50KM kwam ik door Rucphen, en stopte ik thuis om mijn flesjes bij te vullen, en voor een toilet bezoek, en me even opgefrist. Daar wat gele vla + Tuc koekjes genomen, en na c.a. 15 minuten weer doorgelopen. Dat voelde goed, ik had me voorgenomen om de resterende 16KM niet te ingewikkeld te maken, en maar gewoon 8KM richting Zundert te lopen en daarna terug te draaien.


Na c.a. 12KM een blikje redbull genomen, en kort daarna kwam ik ook Jan en Marian nog tegen.Niet veel later was ik weer thuis, en kon ik een warm bad nemen……

Het ging een heel stuk gemakkelijker dan de 50KM van een paar weken terug, maar ik ben me er ook wel van bewust dat ruim 7 uur een lange duurloop doen, nog wel wat anders is dan 24 uur rondjes rennen in Sittard. Maar…we hebben nog een aantal weken voor het zo ver is, dus hopelijk blijf ik blessure vrij, en raak ik nog wat gewicht kwijt (maar dat  laatste zal pas na nieuwjaar worden vrees ik). Herstel lijkt goed te gaan, beetje pijn in mijn lies en hiel, maar dat heb ik wel vaker….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *