Shockwave

Download PDF

Helaas was er toch wat meer aan de hand met mijn voeten…

Omdat de pijn aan bleef houden, heb ik besloten vorige week een afspraak te maken bij de fysio. Iets wat ik al langer van plan was, maar vanwege de Corona veel te lang uitgesteld heb.Gelukkig kon ik direct terecht, even snel wat afspraken verzet zodat ik gelijk langs kon gaan.


De diagnose was vrij snel gesteld:Aan mijn linkervoet een hielspoor, en aan mijn rechtervoet kalkafzetting bij de achillespees.Beiden zorgen ook voor een geirriteerde peesplaat, en voor beide wordt shockwave terapie ingezet.Verder gaan we kijken of sportzooltjes nodig zijn, en heb ik oefeningen mee gekregen.


Ondertussen een paar behandelingen achter de rug, en ik moet zeggen dat het me heel erg mee valt.Waarschijnlijk ben ik al wat pijn aan de hielen gewend, omdat ik al vele pijnlijke kilometers achter de rug heb tijdens de trainingen afgelopen jaren want ik ervaar het gevoel van shockwave wel als een vervelend gevoel, maar zeker niet als overdreven pijnlijk.En dat terwijl buiten de hielspoor ook rechts mijn achillespees flink bewerkt wordt.
De oefeningen zijn heel eenvoudig en snel uit te voeren. Twee van de drie kunnen hier aan mijn buro, en da’s wel zo handig.Voor de zooltjes moet ik deze week nog een afspraak in plannen.


Afgelopen zaterdag zijn Maaiken en ik nog op pad geweest voor etappe 4 en 5 van het Floris V pad.Na 12KM kreeg ik weer flink last van mijn hiel, en uiteindelijk werden het 32KM, dus besloot ik zondag maar een keer helemaal niets te doen, en mijn voeten wat rust te geven.Het advies om de trainings belasting wat terug te nemen, was bij deze dus opgevolgd.


Maar…maandagavond weer even lekker gerend, en gelukkig tijdens het hardlopen erg weining last gehad.Wel daarna. maar hopelijk wordt die reactie dus steeds minder, en ben ik snel weer van de problemen af.

Voor de duivelse uitdaging dus niet zo heel veel progressie gemaakt op de lange afstanden, maar ik geloof nog wel in de 666 uitdaging voor eind dit jaar.Wanneer blijkt dat een 50 of 66KM voor veel problemen zorgt, zal ik het bij de 444 houden.

De afstanden welke grijs zijn, heb ik tot nu toe gedaan. De groene nog te doen voor de 444 en wanneer ik voor de 666 ga komen daar de gele nog bij…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *