GB marathon en vakantie

Great breweries marathon

Het leek vrij eenvoudig. Nadat het een paar weken terug zowat vanzelf ging, was ik een beetje overmoedig geworden, en dacht ik een mooie tijd weg te zetten tijdens de GB marathon. Weg gaan op een tijd voor 3u30, en dan kijken hoe het gaat, en met een beetje geluk zou ik dan in de buurt van mijn PR van 3u34 komen.

Dus vol goede moed stapte ik het vak met de pacers van 3u30 in, en na een paar minuten vertraging werden we weg geschoten. Jan was het vak van 3u15 in gegaan, dus we hadden elkaar succes gewenst, en daarna was het wachten op het startschot. Zoals vaker in Belgie viel het startschot wat later dan gepland, maar ik had geen zenuwen, en de sweer was relaxed dus het maakte niet uit.

Iedereen ging rustig weg, geen gedring, en ik kon bij de pacers aansluiten. Het liep vrij gemakkelijk, en alhoewel de pacers iets te snel liepen, kon ik het tempo goed bijhouden. …Tot we de modderpaadjes insloegen, want daar gleed ik werkelijk alle kanten op. Schoenen zonder profiel, en dan is het goed uitkijken om niet uit te glijden. De KM splits vielen gelijk flink terug, maar zodra we weer de weg op gingen, kon ik weer terug aanhaken bij het groepje. Rond de 8KM nog een (te) lang stuk modder, en daarna moest ik serieus versnellen om weer bij de pacers te komen.

Omdat de groep volgens mijn Garmin iets sneller dan 4:58 km liep, besloot ik om terug te schakelen en op eigen tempo verder te gaan. Mentaal laat je dan ook gelijk de kans schieten om onder de 3u30 te lopen, en gaan automatisch de splits terug.

Maar eigenlijk wist ik dat natuurlijk van te voren al, omdat ik niet serieus getraind heb voor een marathon, en ook de week ervoor al een marathon had gelopen. Plan B dus, en dat was gaan voor een nieuw PR, maar ook dat plan moest ik al vrij snel bijstellen toen ik op het halve marathon punt zag dat ik dan het tweede stuk nog zo’n 20 seconden sneller moest lopen dan het eerste stuk, en ik voelde al wel dat dat niet ging gebeuren.

Dus werd het een “gewone” training, en na een sanitaire stop ergens in de buurt van de 32K werd het dribbelen in plaats van hardlopen. Ondertussen vrij warm geworden, en ik was dan ook erg blij dat ik de finishboog weer zag. Zo blijkt maar weer dat ook de marathon een serieuze onderneming blijft, en ik was dan ook erg tevreden met mijn tijd van 3u53:09

Jan had een hele mooie tijd van 3u11 en was ook dik tevreden!!

Bij de finish moest ik eerst even een paar flesjes leeg drinken om wat vocht bij te vullen, en daarna een gratis pint. Nog even de doos met bier opgepikt en een finishers shirt, en toen de bus in terug naar de auto. Maar……

De bus chauffeuse reed totaal verkeerd, en na ongeveer een half uur kwamen we weer voorbij het punt waar we in de bus gestapt waren πŸ™‚ Dus een extra rondje, en toen we dachten dat we er waren, werden we veel te vroeg uit de bus gezet, en moesten we alsnog c.a. 2KM wandelen om bij de auto te komen….. Jan en ik konden de humor er wel van in zien, en waren het er over eens dat het ondanks deze actie toch weer een fantastisch uitje was. Weer een geweldige ervaring rijker, want het is schitterend om af en toe door deze mooie brouwerijen te mogen lopen.

Daarna een weekje vakantie, en deze keer hadden we een wandelvakantie in Twente geboekt, met bagagetransport. De start was in Oldenzaal, en de etappes waren c.a. 25KM per dag, en we zijn via Denekamp en Oostmarsum weet terug naar Oldenzaal gewandeld. Daarna nog een nachtje in Almelo overnacht en ook daar een wandeling van 25KM gedaan.

Onderweg naar huis nog even bij een kringloper gestopt, en onderstaand boek op de kop getikt voor weinig πŸ™‚ 608 pagina’s, dus kan voorlopig even door met lezen….

En ook maar gelijk ingeschreven voor de Sri Chinmoy 100 km. Alvast eens kijken hoe het er bij staat met mijn blessure wanneer ik een echte ultra loop.

Beste Hans Schoonen,

Hartelijk dank voor uw inschrijving voor de 100 kilometer.

Kijk regelmatig op https://nl.srichinmoyraces.org/ voor de laatste informatie over de Sri Chinmoy 50&100 km.
Op zaterdag 25 mei 2024 ligt het startnummer voor u klaar bij de start.
De start is op de Nieuwe Kalfjeslaan, Amstelveen, tegenover Hockeyclub Hurley.
Het startnummer wordt dus niet toegestuurd.

Wij wensen u veel succes met de voorbereiding en zien u aan de start in het Amsterdamse Bos.

Organisatie Sri Chinmoy 50&100 km
Sri Chinmoy Marathon Team
https://nl.srichinmoyraces.org/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *