Breskens

Download PDF

Afgelopen weekend een testweekend gehad in Breskens om ons vakantiehuisje te testen.Met 29 graden was het vrij heet, en omdat we dat weekend nogal wat op de planning hadden staan besloot ik om een duurloop van max. 30KM te doen.

Dus rustig aan de kilometers afgewerkt, en ondanks de hitte liep het toch nog vrij aardig. Wel iets te weinig water mee genomen, want al vrij snel zat ik door de helft van de voorraad heen (ik had twee kleine flesjes bij me). De route liep vanuit Breskens via Groede naar Nieuwvliet-bad, en daar kon, omdat het laag water was, via het strand weer naar de duinen gegaan worden om langs de kust terug te lopen.

Op het strand waren door de aanhoudende droogte flinke stukken los zand,  en daar lukte hardlopen gewoon niet, en ook wandelen was daar vrij zwaar.  Eenmaal terug plakte ik er nog wat kilometers bij aan, en ergens in de buurt van de 28KM stond ik weer terug voor het park, en kwam ik gelijk aangelopen met Maaike die in de ochtend een flinke wandeling gedaan had.

Zondag hebben we ongeveer dezelfde route gewandeld, maar dan een stuk ingekort, want de jongens zouden in de middag langskomen voor vaderdag. Ik voelde mijn dat mijn achillespezen aan beide voeten nogal geïrriteerd waren door het losse zand van de dag ervoor, maar gelukkig alleen gevoelig dus geen blessure.

Dus vanaf nu een beetje terugschakelen, en in het weekend staat er nog een leuke wedstrijd (halve marathon van Roosendaal)op het programma. Zal geen supertijd worden, maar dat is ook niet de bedoeling, want ik wil niets forceren in verband met de wedstrijd een week later. De weersverwachtingen zijn niet heel erg gunstig, want het beloofd beide wedstrijden nogal heet te worden, maar gelukkig kan ik er goed tegen.

Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan, en of mijn lichaam voldoende hersteld is van de Ultra-balaton. Mijn gevoel zegt van wel, maar uiteraard zal ik daar volgende week vanzelf na een kilometer of 65 achter komen, want normaal gesproken gaat het tot die afstand wel goed bij een 100K of meer. Op de website kan ik nog niet veel informatie terug vinden over de verzorging, dus ik ga er van uit dat ik gewoon zelf alles mee nemen, en een tafeltje plaats zoals ik ook bij de 24uur gedaan heb. De Maurten gels zijn aangevuld door Jan, en verder zal ik ook wat witte boterhammen met Jam meenemen want die bevielen erg goed tijdens de UB.

Voorlopig heb ik startnummer 1 😳

O ja….ook mijn nieuwe setje uitgeprobeerd (Vaderdag kado). Het shirt was hetzelfde als het shirt wat ik in Hongarije aan had, maar nu een andere kleur, dus wat dat betreft niets nieuws. Het broekje voelde heel erg goed. Super licht, en nergens schuren, dus heel tevreden. Ik hoop eindelijk een waardige vervanger te hebben voor de inmiddels bijna overleden Falke short.

Het toppunt van bewegingsvrijheid. Het Racing Split Short is ontworpen voor hardlopen in warme of vochtige omstandigheden. Het gebruikte membraamvezel is dun en garandeert ongelooflijke lichtheid. De 4-way stretch biedt comfort en efficiente afvoer van het zweet. De stof blijft niet hangen en plakt niet waardoor het niet gaat schuren of voor irritatie kan zorgen. De interne slip houdt alles op zijn plaats en de elastische tailleband met koordje zorgt voor een perfecte pasvorm. In de taille is een handig zakje verwerkt zodat je jouw sleutel makkelijk kunt meenemen. 

Voordelen van het Compressport Racing Split Short

  • De 4-way stretch zorgt voor flexibiliteit waardoor de pasvorm perfect is het het zweet goed wordt afgevoerd.
  • De gebruikte vezels zorgen ervoor, dat het short niet irriteert.
  • Het short neemt geen water op en wordt dus niet zwaarder in natte omstandigheden of van het zweten.
  • Het short is naadloos en voelt heerlijk zacht aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *