DtD

Download PDF

Zo…nog een paar dagen, en dan staan we aan de start voor de tweede trail van dit jaar. Dat zal een hele aparte ervaring worden, want zowel het tijdstip(s’nachts), de omgeving (veel hoogtemeters) als het weer (slechte voorspellingen) en de twee rivieroversteken zullen deze 86KM lange tocht een flink stuk zwaarder maken dan de trails die ik tot nu toe de laatste tijd gedaan heb. Maar…daarom hebben we hem natuurlijk ook gekozen…, dus nou maar hopen dat het allemaal wel een beetje verantwoord blijft, en niet te extreem is vanwege sneeuw en vorst.

De weersverwachtingen zijn eigenlijk wel wat je daar kunt verwachten rond deze tijd van het jaar , en omdat dat geen verassing is, kan ik me daar op kleden. Ik weet niet wat het effect zal zijn van de natte voeten na de rivier oversteek, maar hopelijk valt dat mee… enige waar ik me echt zorgen over maak, is wanneer het extreem glad is, want dan kan het hier en daar gevaarlijk worden, voor zover ik het parcours kan beoordelen.

Ik zag dat ik een dropbag mag gebruiken, dus daar zal ik voor de zekerheid mijn poles in stoppen voor het tweede gedeelte van de trail. Verder wordt het dus vooral heel blijven, en staat de veiligheid voorop. Finishen (zonder blessures) wordt het doel.

Na de DtD staan er voorlopig nog geen trails op het programma. Daarom heb ik besloten in April toch naar India te gaan voor een cursus, want anders zou het pas November worden, en dat zou eigenlijk te lang duren. Deze keer is het in Chennai. Minder druk en minder smog als in Delhi, en makkelijker reizen dan GOA, Shimla of Dehradun waar ik in het verleden al geweest ben. wel een stuk warmer….

Trainen gaat heel lekker. Geen last gehad van de recente 45KM trail, en afgelopen weekend een rust weekend gehad. Alleen gewandeld, en dat ik ook wel eens lekker. Maandag avond wil ik nog een 20KM doen, en woensdag hopelijk nog even met lampjes op de Rucphense bossen in. Daarna rust en aftellen naar zaterdag avond 17:31u….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *