Koud

Download PDF

Zondag op pad gegaan voor een lange duurloop. Maaike moest op tijd gaan werken, dus die eerst uitgezwaaid, en daarna gelijk vertrokken richting de pannehoef. Het was iets voor half 8, en het begon al een klein beetje licht te worden. Ik ben heel rustig vertrokken, want het doel was de vetverbranding te trainen, en dus op een laag tempo deze training af te werken.

Onderweg een beetje gespeeld met mijn nieuwe Gamin, en even op “power” gelopen. De combinatie HRM-tri met de Garmin berekend namelijk buiten de verticale oscillatie, cadans, staplengte ook de Power. Beetje te vergelijken met de powermeter die ontzettend populair is bij het fietsen, met als verschil dat dit soort hardloop power een berekening is in plaats van een echte meting zoals het bij het fietsen. Uiteraard moet ik me nog wel wat verdiepen in die materie, maar ik vind het wel een heel interessante optie.

Runningpower in verhouding met staplente en Tempo

Aangekomen in het bos (na c.a. 8KM) besloot ik een slokje water te nemen, maar….dat ging niet. De slang was compleet bevroren, vanaf het mondstuk tot waar hij mijn racevest in verdween. “Droog” trainen dus, en daarom ook maar geen gel gepakt, want dat werkt niet goed zonder water. Gelukkig had ik wel een knijpfruitje bij me, dus die maar gepakt.

De kilometers vlogen voorbij, en bij de 20 kilometer vroeg ik me af hoe ver ik het zou gaan maken zonder water vandaag, en besloot dat 30KM wel een mooie afstand zou zijn, zo twee weken voor de geplande 86KM. De laatste 10 lekker uitgehobbeld, terwijl ondertussen de zon volop scheen. Lekker gelopen! Nou weer even gas terug, ook omdat ik al een paar dagen tegen een verkoudheid aan zit. Maaike heeft al een flinke verkoudheid te pakken, maar bij mij blijft het tot nu toe gelukkig bij wat keelpijn en af en toe een niesbui.

Ja….en met die temperaturen begint de kans op een elfstedentocht ook weer toe te nemen. Eens kijken hoe ik dat weer op kan gaan pakken komende weken…… Deze week in ieder geval nog niet, maar ik denk dat ik na de Dusk till dawn de draad weer op ga pakken. Hopelijk is het trouwens de 2e Februari wel een beetje verantwoord om te gaan trailen door de heuvels, en ligt er niet te veel sneeuw, en is het niet al te kou, Enige voordeel is dan misschien dat de rivieroversteek over het ijs gedaan kan worden, maar verder…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *