Nog precies 1 maand voor de Celtman

Download PDF

imagesVandaag is het 27 Mei! Nou komt het toch wel heel erg dicht bij……

Over precies 1 maand zit ik midden in de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Het zal de grootste sportieve uitdaging uit mijn leven worden tot nu toe, en ik ben dus heel erg benieuwd of ik het ga redden de 27ste Juni. Ondertussen ben ik er al wel achter dat bepaalde zaken ongunstig zijn, en daarmee dus de strijd om binnen de Cut-off tijd voor het checkpoint voor het tweede zware loopgedeelte binnen te komen nog wat uitdagender maakt.

Het tij is n.l. “out”, en volgens enkele Celtman specialisten betekend dat dus langer zwemmen. Dus ook langer in het (veel te) koude water, en dat zal zo zijn effect op de rest van de wedstrijd hebben ben ik bang voor.

Ook kwam ik er achter dat dus een volledig regenpak meegenomen moet worden (inlcusief capuchon, en regenbroek). Extra gewicht dus…

Celtman

Mijn fiets is ondertussen helemaal geprepareerd voor deze wedstrijd. Afgelopen week nog een nieuwe ketting gelegd, dus v,w,b, tandwielen etc. zou alles perfect moeten lopen. Ook de zwemspullen zijn ondertussen uitvoerig getest. Ik heb nog wel mijn twijfels over de schoenen die ik aan zal doen. De Salomon’s zijn n.l. als wandelschoenen wel erg geschikt, maar om hard te lopen vind ik ze iets minder. Nog nooit zoveel en zo’n grote blaaren geghad als tijdens de trail afgelopen December, en dat risico wil ik eigenlijk niet nemen. Misschien nog andere schoenen aanschaffen, maar dan wat meer lichtgewicht trail schoenen (wat flexibler).

Ik zit ook nog een beetje te twijfelen over wat voor fietstraining ik zal gaan doen a.s. zaterdag. Misschien toch de Koos Moerenhout (200K), of gewoon zelf een rondje zeelandbrug doen of i.d..

En dan eerst nog een kwart triathlon in Meer, en een week later de halve van Terheijden. Heb me al voorgenomen om het deze keer echt als training te gaan doen, want een valpartij zoals een paar jaar geleden in Terheijden zou een ramp zijn. Ook wil ik het risico niet lopen om deze maand nog een blessure op te lopen.

Celtman

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *