GOA

Download PDF

Vandaag (maandag) is mijn zese dag in Goa. Omdat de training een super fast track is, wordt alle beschikbare tijd gebruikt, dus ook de zondag (jammer, want dan is een rondreisje zoals vorige keer in Delhi niet mogelijk). Tussen de middag hebben we een uurtje pauze, dus mooi effe tijd om mijn blog bij te werken. Hier bij Koening is de verbinding goed, alleen emailen is een probleem. Op een af andere manier heeft hetnet etc. problemen met het versturen van email vanuit India.

Gelukkig kost een TjoekTjoek niet veel, dus ga ik er af en toe een paar uurtjes op uit. Zo ben ik donderdag het strand gaan bekijken. Het verbaasde me flink, hoe leeg de stranden zijn, en dat terwijl het juist hele mooie en brede zandstranden zijn. Ook de gebouwen in de buurt zijn flink onderkomen, en mij werd verteld dat het komt omdat ze vaak door Europeanen etc. gekocht zijn die een keer per jaar een paar weken er gebruik van maken.

Om het hotel is niet veel te beleven, buiten dan dat het vrij druk op straat is. Alhoewel het wel heel erg leuk is om te zien wat de Indianen zoal doen, en eigenlijk raak je daar alleen al niet op uitgekeken. Deze week helemaal niets gedaan op sport gebied, en dat merk ik al wel een beetje aan de wat strakker zittende kleding….Hardlopen is gewoon niet mogelijk, en ook niet verstandig, want het verkeer, de luchtvervuiling, de wilde honden en de staat van de weg zijn sowieso niet geschikt, en dan de temperatuur van zo’n 38graden……

In het hotel staat een fitness ruimte, maar ik ben even gaan kijken, en zag aan de laag stof op de toestellen dat het geen populaire bezigheid is voor de meeste Indianen. Op zich wel begrijpelijk, want ze hebben denk ik al genoeg beweging.

De Oracle training is goed. Mijn leraar heet Tamal (lijkt op Tamil, dus da’s gemakkelijk te onthouden).Hij is erg rustig, en neemt goed de tijd om je iets uit te leggen.We zitten in een lab (lab 10), op de vierde verdieping van een gebouw midden in Panaji.

Vandaag mijn examen gedaan, en geslaagd met een score van 86% dus vanaf nu ben ik “Oracle Database 11g  Performance Tuning Certified Expert”. Terugkijkend op de voorbije dagen is de tijd voorbijgevlogen. Vooral het vele materiaal wat doorgenomen en bestudeerd moest worden nam alle tijd in beslag. Dat begon eigenlijk al bij mijn vertrek, want ik had lesmateriaal opgestuurd gekregen om me voor te bereiden. Dit kon dus mooi onderweg, want al het materiaal staat op de iPad, en ik had ook zo’n 100 pagina’s uitgeprint.

even op souvenir jacht geweest, en bij het hotel een taxi genomen naar een dorpje hiernaast. E.a.a. ingekocht, en snel weer terug. Even gegeten, en nu bezig met bloggen. Ik zal nog wat foto’s bijvoegen, en dan ga ik even een paar pilsjes wegwerken…..

Foto van Lab 10

 

 

Ondertussen ben ik gearriveerd op mijn hotel kamer. Nog een paar blikjes bier ingeslagen (in het hotel schenken ze geen alcohol), en nu dus mijn blog verder afmaken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *