Nieuw Parcours

Download PDF

Zaterdag ochtend ben ik op tijd vertrokken naar Kasterlee, om de nieuwe route eens te rijden.
De Garmin Etrix had ik geladen met de route die ik van een collega duathleet heb mogen ontvangen.

Via flink wat omwegen uiteindelijk rond half 9 gearriveerd bij de sporthal, en een paar minuten later zat ik op mijn fiets. Ik volgde de paarse lijn van de Etrix, maar had niet in de gaten dat ik het tweede gedeelte aan het rijden was.Dit gedeelte kende ik nog van de vorige keren dat ik in Kasterlee mee deed, en lag er nu overigens heel goed bij.

Toen ik terug bij de sporthal kwam, heb ik de Garmin even wat beter ingesteld, en toen dus wel het goede begin gevolgd. Even oversteken bij het stoplicht, en daarna het nieuwe gedeelte op.
Heel mooie single tracks, en heel goed te doen. Niet te technisch, en ook de klimmen zijn (alhoewel ze soms vrij pittig zijn) erg goed te doen.

Wel een paar keer een pad gemist, en dus iets verder terug moeten draaien, maar daar is het trainen voor. Wat ik wel een beetje jammer vind, is dat je op verschillende plaatsen direct een doorgaande weg op rijd, en da’s gevaarlijk. Gelukkig staan er wel bordjes die het aangeven, maar het blijft wel iets waar je erg goed op moet letten. Hier zullen tijdens de wedstrijd wel verkeersregelaars staan, maar met de trainingen dus goed oppassen!

Voorlopig lijkt het parcours mij wat minder zwaar, maar wel een stuk technischer dan vorige keren.
Ik had al via de FB groep vernomen dat er ook weer een passage door het maisveld bij komt, dus (afhankelijk van hoe het er bij ligt) weer natte voeten tijdens de wedstrijd.

Na twee rondes hield ik het weer voor gezien, en ben ik weer terug gereden.
S’middags mijn fiets nog een keer goed schoon gemaakt, en alles een keer goed na gekeken.
Ook mijn “Rocket Ron’s” weer van zolder gehaald, en deze wedstrijd banden weer op mijn fiets gelegd. Ik kwam er ook achter dat mijn voorband verkeerd om gemonteerd was.

Het blijkt dus dat bij een voorwiel de band zo gemonteerd moet worden: <<Rear  / Front >> ==> rijrichting. En bij de achterband <<Front / Rear >> ==> Rijrichting. Zal iets meer grip geven, en beter remmen.

De Rocket Ron  biedt door de vele afgevlakte noppen veel grip op de ondergrond bij lage rolweerstand. De Rocket Ron Evo is zo gemaakt voor snelle cross country tochten of gebruik tijdens marathon. Anti-lekbescherming wordt hier met hoofdletters geschreven: Schwalbe’s SnakeSkin bescherming tegen doorboring verhindert ook in grof terrein beschadigingen door scherpe stenen. Het open profiel biedt zelfreinigend vermogen in lastig terrein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *