Ingeloot voor de CELTMAN

Download PDF

Eindelijk kwam afgelopen vrijdag het verlossende bericht van de organisatie van de Celtman Extreme Scottish Triathlon 2015

“You are in the race! Congratulations!”

Het gaat gebeuren dus, wellicht de grootste fysieke uitdaging die ik ooit gedaan heb, in een super mooie omgeving. Zwemmen in ijskoud water, 202KM fietsen met 2000 hoogtemeters, en tijdens de marathon 2 bergen beklimmen…. Volgens velen de zwaarste en mooiste triathlon wedstrijd op deze planeet, en ik ben echt super gelukkig dat ik mee mag doen. Ben ook heel erg blij dat John weer mijn coach wil zijn, want zonder support team kan aan dit evenement niet deelgenomen worden.

 

Celtman 2 Celtman track1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit houd wel het een en ander in voor de rest van de planning van 2014, en voor 2015. Ben nog informatie aan het verzamelen over de best te volgen voorbereidingen. Volgens mij wordt het iets in de trand van:

-Zwemmen
Ik ga mijn uitrusting uitbreiden met o.a. warmere badmuts, zwemsokken en een neopreen shirt voor onder mijn wetsuit. Ben van plan dit te gaan testen bij temperaturen ronde de 10 graden in Galder.

-Fietsen
202KM fietsen , en da’s 22KM verder dan normaal dus. Buiten dat is het veel klimmen en afdalen, wat dus ook op een of andere manier getraind moet worden. Ik ga o.a. in de wintermaanden de Tacx trainer van de zolder halen, en hier flink wat kracht training op doen. Ook regelmatig de dichtsbijzijnde heuvel in de buurt van Bergen op Zoom opzoeken, en die maar regelmatig beklimmen. Wellicht een voorjaarsklassieker meepakken, en af en toe het fietsje mee naar Brussel om in Belgie te trainen.

-Lopen
Meer of road trainen, en af en toe een trail mee doen. De marathon van Spijkenisse heb ik vervangen door de Run Forest Run in Besthemerberg (Drente) op Zaterdag 13 December. Een 42KM lange trail door een zeer mooi gebied.

Hotel is in ieder geval geboekt, en over het vervoer er naar toe ben ik nog wat infromatie aan het inwinnen.

Afgelopen week (veel te) weinig getraind. De lange duurloop is Zaterdag niet door gegaan, omdat ik een mega kater had, van het etentje met John/Peerke/Michel/Robke/Tom en Guus. Toch een poging gedaan, maar al vrij snel beslist om de training een flink stuk in te korten.

bestemberg

 

Bestemberg trail run (42K – 13 Dec. a.s.)

 

4 gedachten over “Ingeloot voor de CELTMAN

  1. Hoi Kris, bedankt! Hoe ver is het ongeveer van Zaventem (daar werk ik momenteel dagelijks). Had jij nog ingeschreven voor een hele voor 2015?

  2. Van Zaventem naar Ieper is het toch een anderhalf met de wagen.
    Voor 2015, veel idee├źn IM Zurich, Embrunman, enz, maar het moet ook nog passen met het werk, familie, enz. Ge kent dat wel. En eigenlijk heb ik ook niet zoveel zin in verre verplaatsingen, dus het zal terug Almere worden. Begin September is de ideale periode voor mij, niet te ver, betaalbaar. Nu een Celtman, zie ik ook wel zitten. Maar moet je tijdens de wedstrijd toch een back-up hebben. En die heb spijtig genoeg niet. En mijn vrouw wil ik dit niet aandoen.

  3. Embrun staat bij mij ook op mijn “todo” lijstje.

    In September is er ook een hele mooie in Oostenrijk, met (al zou je het niet verwachten) een heel vlak parcours. Ik ga die mogelijk doen, of anders misschien ook Almere. Maar eerst ga ik me helemaal richten op de Celtman. Je hebt ook zo’n soort wedstrijd in Engeland (De Brutal). Daar kun je vanaf dit jaar zonder support team starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *