1 week

De tijd vliegt. Het jaar is weer bijna voorbij, maar er is nog 1 uitdaging te gaan voordat het jaar afgesloten kan worden.

Alhoewel afgelopen dagen vrij koud waren, lijkt het er op dat de winter marathon meer een herfstmarathon gaat worden, met verwachte temperaturen van rond de 10 graden en een vrij hoge neerslag kans. Wat mij betreft prima, als het maar niet te hard waait, want dat zou de 42,2K wel een heel stuk zwaarder maken komend weekend.

Ik heb nog even terug gekeken, en zag dat de laatste marathon in wedstrijd verband die van Zeeland was in 2019, en de laatste “gewone” marathon wedstrijd op een snel parcours die van Rotterdam in 2015. Toen liep ik 3u39, en ik hoop daar deze keer wel onderdoor te gaan.

Mijn PR van 2008 (Eindhoven) van 3u34 verbeteren wordt het doel, maar dan moet wel echt alles mee zitten, en ik heb zo mijn twijfels na de slechte voorbereiding. De laatste “lange” duurloop van afgelopen zaterdag ging overigens wel lekker, maar die ging in ideale omstandigheden… In 2020 ben ik er tijdens een gewone trainingsloop, c.a. 80% onverhard, al een paar keer in de buurt geweest, maar toen was ik wel 5KG lichter 😉

Verder voel ik me wel goed, en ben ik gelukkig ook al maanden aan een stuk blessure vrij. Hopelijk blijft het zo, in ieder geval tot nu de Ultrabalaton zodat de kans om mijn doelen voor 2023 te halen hoger is dan vorig jaar.

Ondertussen mijn nieuwe jasje getest, en bevalt goed. Zaterdag zal het toch waarschijnlijk mijn regenjasje worden, mocht de voorspelling zo blijven. Deze week niet veel trainen, zodat ik uitgerust aan de start sta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *